יש לי רק שאלה אחת...

יש לי רק שאלה אחת...

סבא שלי שנה שעברה ניפטר וזאת הפעם הראשונה שאנו חוגגים את חג הפסח בלי סבא שלי... איך אפשר לעבור את זה בדרך קלה..??

לפני שנתיים...

נפטר סבא שלי וזה הסדר השני בלעדייו. בשנה שעברה הכסא של אליהו הנביא היה יותר סמלי מתמיד. ושמנו את התמונות שלו במקום קרוב לשולחן הסדר. ולפני שהתחלנו את הסדר, מי שניהל את הסדר אמר עליו כמה מילים. ובמהלך הסדר היו רגעים שאמרנו שסבא היה עושה ככה או קורא את ההגדה ככה. נראה לי שמה שהכי חשוב זה לזכור את סבא, את הדרכים בהן הוא היה בחיים שלנו ואין ספק שליל הסדר הוא ארוע בו סבא יבלוט בחסרונו הכי הרבה.

אדומה2

New member
לא נראה לי שיש דרך קלה

אני כבר שנתיים וחצי בלי אמי האהובה, ואני לא חושבת שזה נעשה יותר קל כמו שפשוט מתרגלים לשינוי בנוכחות של האדם שנפטר. מה שאני עשיתי, שאני חושבת עזר לי מאוד, היה לתת לעצמי להרגיש את כל מה שעלה. אם בכי- אז לבכות, אם צחוק- אז לצחוק, אם שתיקה- אז לשתוק.... מה שזה לא יהיה, לא לכפות שום דבר שאינו מה שאת מרגישה באותו רגע נתון. באיזו שהיא נקודה בזמן, תוכלי לזכור ולהיזכר בסבך עם יותר שמחה ופחות עצב. יש תמיד עצב כי את רגילה שהוא איתך פיזית, אבל עם הזמן את תראי שבמותו, הוא הפקיד חלק מעצמו בליבך ואת זה גם לא המוות יכול לקחת. יעל

תשובה

הי מתוקה קודם כל אני רוצה להגיד לך שזה יכול להיות קשה, אבל תחשבי שסבא שלך היה רוצה שתעברי זאת בדרך הכי קלה וטובה שאפשר, תנסי להיזכר בדברים טובים שעברת ביחד עם הסבא שלך במשך כך חגי הפסח, יכול להיות שאפילו תזילי דמעה אבל זה יכול להקל עלייך ואני אומרת לך זאת מתוך ניסיון כי אני איבדתי אח בדיוק אחרי חג הפסח ותמיד אבל תמיד בחגים קשה לי ואני נזכרת איך היינו שרים ביחד ובמיוחד בפסח יש שיר שהוא היה שר וכל פעם שאנחנו שרים את השיר הזה אז אני בוכה ונזכרת בו כמה אני אוהבת אותו וממשיכה הלאה. מקוה שעזרתי לך

למעלה