יש לי שאלה...אולי היא לא רגילה בפור

t u t a

New member
יש לי שאלה...אולי היא לא רגילה בפור

ום הזה אבל לא ידעתי לאיזה פורום אני אמרוה להכנס. והשאלה היא כזאת: האם אפשר לגלות סרטן בבדיקת דם ריגלה זאת אומרת בדיקת דם שגרתית שבודקת רמת סוכר ושומנים בדם וכ"ו...האם יכולים להיות סימנים של סרטן בבדיקה כזאת?

היי לך ../images/Emo42.gif

תשובה קצת מורכבת.. אז ככה - בבדיקת דם שגרתית בעקרון לא מגלים סרטן, ולא מגלים כי לא מחפשים. עכשיו השאלה היא - מה את מגדירה כבדיקת דם שגרתית. ישנם מדדים רבים שנבדקים דרך הדם. כמו שאמרת - יש בדיקת דם לסוכר וכולסטרול, ויש בדיקות דם שמחפשות חומרים שקשורים לסרטן. למשל - אפשר דרך בדיקת דם מסויימת לדעת אם יש תהליך של גידול ממאיר במקרה של סרטן שד. צריך לדעת מה מחפשים ולשם כך צריך לעשות בדיקות מסויימות. כי בדרך כלל בבדיקות דם שגרתיות של סוכר, ברזל, בי 12 וספירות לא ניתן לראות אם יש תהליך של גידול בגוף. אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי. את מוזמנת לשאול עד שתקבלי מענה מלא לכל שאלותיך. יום טוב גלי

פ ל ו ס י

New member
על פי הידוע לי

מנסיוני כאחות, אני לוקחת בבדיקות הדם - לפעמים כשגרה, או למי שיש במשפחה סרטן - מה שניקרא "סמני סרטן" - כך זה נקרא, זו שורה של סמנים שאינני זוכרת אותן בעל פה כרגע כי אני בבית, ישנם סמנים לנשים ודברים ואחרים לנשים בלבד או לגברים בלבד. תשובה מוגברת של "סמני הסרטן" יכולה להחשיד על סרטנים מסויימים מאוד - אבל כמובן לא כולם. כל רופא משפחה - או כל אחות מרפאה הלוקחת דמים יכולה למלא את שורת "סמני הסרטן" ובאותה לקיחת דם שגרתית גם למלא עוד מבחנה או שתיים עבורן. מקווה שעניתי מעט לשאלתך לילה טוב והרבה נחת והזמת החששות

פ ל ו ס י

New member
הבהרה נוספת

המצאות ערך גבוה של סמן סרטן - עדין אינה אומרת שיש סרטן!!!, למשל לאיש קרוב קרוב קרוב לי ביותר היתה רמה מוגברת של PSA שהוא אחד הסמנים לסרטן הערמונית - ולא דובים ולא סרטן (אחרי ביופסיה). (ישנן גם סיבות אחרות בעתיין עולה הערך לפעמים.

למעלה