יש לי שאלה-אולי תצליחו לעזור!

העקשנית

New member
יש לי שאלה-אולי תצליחו לעזור!../images/Emo35.gif

החבר שלי התגרש לא מכבר מאשתו. אבל קשה לו להפרד מילדיו. לי יש בת ממנו שילדיו אינם יודעים עליה. הוא לא יודע איך לספר להם עליה. זה יוצר אצלו בעייה בנוגע אלי מכיוון שאם יעבור לגור אתי ביחד-איך יפגוש את ילדיו? האם בשלב ראשון רצוי היה שיגור לבד בדירה שכורה משלו? איך הייתם מספרים לילדים דבר שכזה? איך לדעתכם ילדים היו מגיבים לסיפור? במידה והוא יחיה אתי-איך הוא אמור לפגוש את ילדיו? איך עליי להגיב אם יפגוש אותם בבית גרושתו? איך עליי להגיב אם גרושתו אינה מסכימה שיפגוש את ילדיו בביתי?מצד אחד-אני יכולה להבין אותה-מצד שני-זה יכול לגרום לבעיות בקשר שלי ושלו-ולאפשר לה שליטה בחיינו. מה דעתכם? האם הייתם בסרט הזה? ואם היה נודע לכם כזה מצב-איך הייתם מגיבים לדעתכם? תודה למי שמוכן לענות.......

ש ק ד ב ת

New member
אני מנסה..

קצת קשה לי לענות לך על שאלותייך, כי למרות הכל הנקודת מבט שאני רואה זאת,זה בתור ילדה שההורים שלה התגרשו..ולא כאחד מההורים או מהמבוגרים שבעצם הם התגרשו אבל בכל זאני,אני אנסה.. אמרת שהוא התגרש לא מכבר מאשתו,לפי איך שאת מתארת את זה-זה נראה כאילו הוא עדיין אינו השלים במלואו אם הגירושים(תתקני אותי אם אני טועה). אני מסמכת את זה על כך,שכמו שזוג מתגרש וזה כולל ילדים,הם גרים אצל אחד מההורים באופן קבוע,ואת ההורה השני הם פוגשים. אני לא רואה שום בעיה בכך שהוא קשור לילדים שלו(ואף זה לטובה). מכאן אין שום בעיה איך הוא יפגוש את ילדיו(לא כל-כך נתת פרטים האם גרושתו וביתך רחוקים אחד מהשני).כלומר זה סידור בינו לבין ילדיו(למרות שגם פה חסר פרט-והוא גילם). ואני בטוחה שזה לא יצור בעיה. אני רואה בעיה יותר גדולה בכך,שבעצם אתם מסתירים מילדיו סוד-וזהו הילדה שלך.קשה לי להגיד מה אני חושבת כי זה תלוי ומאוד משמעותי בגיל הילדים שלכם.אך בעצם עקב העובדה שאתם מסתירים מהם את זה,וככל שאתם תמשכו את הזמן ותעלימו עין מזה,זה רק יצור בעיה יותרר גדולה ואף תחושות לא נעימות מצידם. במקרה זה כל עקבה היא לא מועילה.. .. תכתבי לי מה דעתך ותשלימי לי את הפרטים החסרים תקווה שאוכל לעזור יותר לילה טוב, שקד

העקשנית

New member
שקד. את צודקת.../images/Emo140.gif../images/Emo45.gif

הוא עדיין לא השלים עם הגירושין. וייקח לו זמן אני יודעת. יש לו גם המון רגשי אשמה.הוא קשור לילדים שלו וגם אני חושבת שזה לטובה. בגלל זה גם מאד קשה לו להפרד מהם, כלומר להפסיק לגור איתם.אנחנו לא גרים באותה העיר . גם זאת התלבטות.אבל כרגע לא נכנס לזה. בסדר? לגבי ההסתרה מילדיו-זאת לא אני שמסתירה-זה הוא ואשתו/גרושתו שכועסת עליו ואולי רוצה לנקום בו. אילו זה היה תלוי בי-מזמן הייתי מספרת להם-גם אני בעד האמת-אין כמו האמת!אבל הוא פוחד שהם ייפגעו, וכנראה שהם ייפגעו-ואין לדעת מה תהיה תגובתם. אני חושבת שככל שהוא יסתיר זאת מהם-אנחנו לא נוכל להפגש ביחד עם ילדיו, והוא לא יוכל להביא אותם אלינו הבייתה אם נגור ביחד, וגם אם נגור לחוד-אז תהיה בעייה. תודה גם לך.

volkana

New member
בקשר למקום המיפגש

כילדה היתי מעדיפה להביפגש במקום ציבורי כמו קניון או פארק. ועל הילדה יש לספר כמה שיותר מה אני שונאת כשלא מספרים דברים.

תיכנסי בעיני זה הפיתרון המושלם.....

שמעי היה לי אותו סיפור עם ההורים שלי תעשי ככה תגידי לו שיתגרש מאישתו ויגור לבד במשך תקופה קצרה והוא יוכל לפגוש את ילדיו בכל מקרה (זה תלוי שאין לו איזה בעיה פסיכולוגית או משהו כזה...) כי בכל זאת הוא אבא שלהם לילדים זאת תהיה בעיה לספר אבל שישתדל לעשות את זה מוקדם ככל האפשר, בכל מצב הם יקבלו את זה קשה אבל הוא חייב לספר להם את זה מוקדם ולהגיד להם שהוא אוהב אותם וזה שהוא ואישתו מתגרשים לא יפריד בינו לביניהם עם גרושתו לא מסכימה שהוא יפגש עם ילדיו בביתך אל תקחי את זה קשה ואל תיכנסי לויכוחים מיותרים עם החבר. עם הוא יפגוש אותם בבית גרושתו זה ממש אבל ממש לא צריך ל הפריע לך כי עם הוא אוהב אותך ואכפת לו ממך אז לא יהיה שום דבר מיותר.... וכן אני הייתי בסרט הזה עם ההורים שלי ואבא שלי עשה בדיוק ההפך וזה כאב וכאב מאוד אבל אחרי שנה , שנה וחצי היקלתי את זה ועד היום אין לי בעיה עם זה...

העקשנית

New member
עידן.אהבתי את תשובתך הכנה.תודה../images/Emo24.gif

עזרת לי מאד. מה אבא שלך עשה הפוך? אני מקווה שהכל הסתדר בכל זאת. תודה!

זה מה שהוא עשה הפוך...

אבא שלי נפרד מאמא שלי בעיקר בגלל החברה שלו ואיך שהם נפרדו (ההורים שלי) אז הוא הלך לגור עם הבחורה שבגללה הוא עזב הוא היה צריך לחכות קצת זמן כדי שהכל ירגע ואז זה היה הרבה פחות כואב לנו הילדים שלו...

העקשנית

New member
עידן. תודה. מקווה שהיום פחות כואב../images/Emo8.gif

לך. והאתר שצרפת-שלך? אם כן אז יפה מאד! אתם נפגשים עם אבא וחברתו? איך היחסים איתם היום?

העקשנית

New member
ועכשיו-איך אתם הייתם מגיבים אם ../images/Emo35.gif

זה היה קורה לכם, והיה נודע לכם שיש לאבא שלכם ילדה מאשה אחרת, שלא ידעתם עליה.....ושיש לו גם חברה וכו´..... נניח שהייתם כועסים-מה הכי הרבה היה מכעיס אתכם, או פוגע בכם, ואיך זה היה משליך על יחסכם לאבא. האם הייתם מתנכרים לו, לחברתו או לילדה? אני מאד מודה לכם על שיתוף הפעולה-זה מוכיח לי עד כמה אתם בוגרים! שיהיה לכולכם המון הצלחה בחיים!

מאיה123

New member
../images/Emo24.gif עניתי

טוב זה לא נניח זה קרה! הוא טוען שהוא לא ידע עליה עד לא מזמן, בכל אופן, הינה דעתי: אני חשדתי בזה כבר כמה זמן ואז הוא סיפר לי ככה שזה לא כל- כך הפתיע אותי. באותו היום בכיתי כל הזמן, אבל לאט לאט התגברתי על זה. הבעייה היא שהוא לא במיוחד התחשב בכך שאני פגועה ואחרי שבועיים הוא ישר נסע אליה (היא בגרמניה)! מאז כל הזמן אנחנו רבים, ועל כל דבר שאני עושה או אומרת- הוא ישר מותח ביקורת ומתעצבן, גם אם זה ממש משפט רגיל!!!!!!! אולי את, בתור מבוגרת יודעת למה זה קורה? זה מה שאני הכי מתעצבנת ממנו, כי הוא כל הזמן נעלב וחי בתוך בועה וחושב שאני בכלל לא נפגעת!!!!!!!!!!!! דרך אגב, האמא של החברה היא לא חברה שלו, אבל לדעתי הייתם צריכים לספר לילדים של חברך ישר בהתחלה. הוא גרוש מאשתו?
מאיה

העקשנית

New member
תודה על תשובתך מאיה!../images/Emo24.gif

סיפרת שלאביך יש ילדה נוספת בגרמניה, ומאז שהוא סיפר לך אתם כל הזמן רבים? או מאז שהוא נסע אליה? לא הבנתי למה אתם רבים-בגללך או בגללו? זה שהוא חי בתוך בועה-או שהוא לא התבגר בעצמו עדיין, או שהוא לא רגיש לצרכי הזולת-זה לא קשור לגיל.... זה יכול להיות חוסר בגרות, חוסר מודעות וכו´.יש הרבה ילדים שיותר בוגרים מהוריהם . לגבי ההחלטה לספר-אני מחוץ לעניין-כי אין לי שום קשר עם הילדים שלו! הכל בידיים שלו. אלו הילדים שלו. אם זה היה תלוי בי-הייתי מספרת מהתחלת ההריון. תשאלי אותי שאלות עם דוגמאות ספציפיות שיהיה לי יותר קל לענות. לך. בסדר?

מאיה123

New member
תיקונים ושאלות../images/Emo23.gif

אני לא יודעת לגמרי במדוייק ממתי זה, אבל כנראה מאז שהואחזר אז הוא תמיד מתעצבן מהכל, אבל זה לא כזה עקרוני כי הכל קרה כל- כך מהר: שבועיים אחרי שהוא סיפר לי הוא נסע אליה. אנחנו רבים בגלל שעל כל משפט נורמלי שאני אומרת הוא ישר מוצא למה אמרתי את זה בשביל לפגוע בו, או באחרים, ואז כשאני מתעצבנת אף- אחד לא מבין למה, אבל זה קורה כל הזמן- אין יום שעדיין לא רבנו בו לפחות פעמיים, נגיד... בקשר אליך, רציתי לדעת האם החבר שלך גרוש מאשתו, או שהוא מנהל איתך רומן? ובכל- זאת, גם אם זה בידיים שלו, את צריכה לתפוס פחקוד ולהגיד לו מה את חושבת!!!!!!!! הוא צריך להחשיב את דעתך בעניין, ולא לעבור את זה לבד- וגם לא להחליט על התוצאות שיהיו לבעייה הזאתי! אגב, בני כמה הילדים שלו, ובן כמה שלך?

מאיה123

New member
עוד כמה דברים...............

כמו שגם שקד אמרה, זה נשמע כאילו הוא לא השלים עם זה שהוא התגרש. הוא צריך להביע את דעותיו, ואפילו אם זה לא מותאם לצרכיה של האם- הילדים זכאים לדעת מה קורה במשפחה! זה נשמע כאילו הוא מפחד ממנה!!!!!!! עדיף שהם יריבו מאשר שהוא יוותר כל הזמן- אולי זה עניין של נוחות- אבל לא לזמן רב! המצב לא בריא לאף אחד! חוצמזה- כיך זה יכול להיות שהילדים של חברך לא יודעים עליך??? הם לא מבקרים אותו?????? מצפה לתשובה
מאיה

העקשנית

New member
מאיה.../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

הילדים שלו אולי יודעים עליי אבל אנחנו לא גרים עדיין ביחד. הוא באמת מפחד מאשתו אבל גם מהצל של עצמו וגם מהתגובה של הילדים שלו. זה החלק אצלו שלא התבגר. לגבי אבא שלך-כנראה שבאמת משהו מציק לו והוא לא בתקופה טובה ולכן התגובות שלו. זה לא משהו שהוא שולט בו. הוא לא רואה את עצמו ופועל גם כמו ילד קטן שמאשים את כולם במקום לבדוק את עצמו. אם את יכולה לנסות להיות יותר בוגרת ממנו-רק תרוויחי. כפי שכבר כתבתי-לא תמיד הורים מתנהגים בצורה בוגרת. אולי אם תהיי מודעת לכך-אז תוכלי את לנהוג בצורה בוגרת. לא לענות לו, לא להתווכח איתו, לא להגרר לצעקות ולריבים איתו-כי זה לא יעזור-הוא לא מבין. לא לומדים להיות הורים בבית ספר, וגם לא נולדים עם הידע הזה ולכן-עושים הרבה טעויות. לפעמים באמת הולכים לטיפול או ייעוץ מקצועי או לבית ספר להורים כדי ללמוד ולקבל כלים איך להתמודד עם המצבים המסובכים והמורכבים שנקלעים אליהם. תשתדלי את להיות החכמה אם את מסוגלת. תתייחסי אליו כאל נער בגילך-את יכולה? או אפילו צעיר ממך....ואז אולי תהיינה תוצאות טובות. לא שזה צריך להיות ככה-אבל לתקופת צינון אני מציעה לך אולי משהו פרקטי. את גם יכולה לנסות ליזום איתו שיחה בשעת רוגע, אבל-לא בטוח שהוא יצליח לשנות את התנהגותו. מקווה שיהיה שיפור. מקווה גם שהתשובות שלי לא ייראו מוזרות.

למעלה