יש לי שאלה איך ישראלים רבים

יש לי שאלה איך ישראלים רבים

בלי גרין כארד הולכים וגרים בארצות הברית ואף עובדים בה בדרך חוקית ? למשל אני רואה הרבה שחקנים ישראליים שעוברים ללוס -אנגלס או ניו -יורק ואין להם שום סוכן וגרין כארד.
 
ההבדל בין גרין קארד לויזת עבודה

ישנם המון סוגים של ויזות המאפשרות שהייה חוקית בארה"ב ללא צורך בסטטוס של תושב קבע (גרין קארד). ויזות המאפשרות עבודה ושהייה חוקיים ניתנות למגוון רחב של אנשים, ויזות לעובדים מקצועיים והי-טק, H1B, ויזות לסטודנטים לתארים מתקדמים, J1, ויזות נתמכים של בעלי ויזות אחרות, ויזות אמן, ויזות דת, ועוד ועוד ועוד. גרין קארד הוא סטטוס של תושבות קבע המאפשר בין השאר שהייה בלתי מוגבלת ותעסוקה. בניגוד לויזות שניתנות לתקופת זמן מוגבלת.
 
מאוד תלוי איזו ויזה

קודם כל הנה מאמר לגבי כל סוגי הויזות. שנית, במידה ואת מעוניינת בויזת תייר, למטרות טיול או שהייה קצרה (עד חצי שנה) ללא אישור עבודה, אזי שהתהליך פשוט למדי, מגישים בקשה (אפילו דרך סוכן נסיעות) לשגרירות, עונים על כמה שאלות וזהו. במידה ואת מעוניינת בויזת עבודה, השאלה היא מה המקצוע. בעלי תואר ראשון או שנות עבודה מקבילות - יכולים למצוא ספונסר, מעסיק אשר יהיה מוכן לבקש ויזה בשמם, ויעבור עבורם את התהליך. ויזות כאלה הן לרוב ויזות H1B או L1 (למנהלים של חברה ישראלית ברילוקיישן). ישנן ויזות למורים, ויזות לסטודנטים, ויזות J1 ו-J2 שמאפשרות עבודה, וכו´. כדי לקבל ויזה כזו את צריכה להירשם לתואר מתקדם באוניברסיטה מוכרת בארה"ב, והם יסדרו עבורך את הניירות, או להיות בת זוג של מישהו על ויזת J1 כדי לקבל J2 שמאפשרת אישור עבודה, או לעסוק בתחום הדת או הוראת העברית ולקבל ויזה כזו דרך ארגון של חילופי סטודנטים או עובדים. ואפשר תמיד להתחתן עם אזרח אמריקאי ולקבל גרין קארד
בכל אופן, זה לא לגמרי פשוט. לרוב תצטרכי "גג" וחסות של ארגון מסויים, באם הוא מעסיק, אוניברסיטה, או תכנית חילופין.
 
למעלה