יש לי שאלה אם אפשר....

c o h e n 8

New member
יש לי שאלה אם אפשר....

מה דעתכם על בגידה? בואו אני יסביר למה אני מתכוון.... אם בן/בת הזוג שלכם הייתה מספרת לכם שבזמן הקשר שלכם היא בגדה בכם, מה הייתה תגובתכם? חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים כי קרה לי דבר כזה בקשר שהיה לי. חברה שלי אחרי שהיינו חצי שנה ביחד סיפרה לי שהיא בגדה בי....

ואני אתן את דעתי הכנה ביותר :

בגידה מתפרשת יותר כפגיעה באגו. ושם הבעיה שלנו. אם זה היה משהו נקודתי - ואני לא מתכוון למספר הפעמים אלא לצורך או לסיבה של הבגידה - ולזה יש מליון ואחד סיבות : סיפוק יצרים התרגשות ממשהו אסור הזדמנות חוסר במשהו מהבית (סקס נגיד..) אבל - וכאן יש אבל גדול - השד הזה יאכל אותך - ואסור לך לתת לו. בסופו של דבר היא בחרה להשאר איתך - וחשוב יותר - היא בחרה לספר לך. אני מציע שתלך על שיטת - מה שהיה היה - דף חלק. אני מאמין שהיא מרגישה רע גם ככה וכל הערה מתחת לחגורה - שמאוד קל יהיה להגיע לשם - לא תועיל במיוחד. אז תשאל את עצמך - אתה מסוגל להיות אם אדם כזה - כן או לא. תשאל אותה את כל השאלות שצריך ושאתה רוצה לדעת... תתרחק קצת אם יש צורך לראות דברים בצורה אובייקטיבית יותר... והתשובה לא תהיה קלה - אבל לכשתגיע לתשובה - תהיה עם הבחירה הזאת עד הסוף. לא יהיה הוגן להגיד שסלחת כדי שתקופה מסויימת אח"כ תטיח את הנושא שוב על שולחן הדיונים. אגו הוא דבר הרסני לפעמים....

c o h e n 8

New member
תודה על התגובה

העניין הוא שסלחתי לה ונשארנו ביחד אבל חצי שנה אח"כ היא החליטה לעזוב אותי ....אבל....כנראה שזה מה שעשה לה טוב ואני מאחל לה חיים נפלאים ושרק תהיה מאושרת...

כנראה שזה נועד להיות ככה...

בלי כל הבולשיט הרוחני
שחרר את עצמך מהמחשבה על זה וזרום הלאה.

orrin

New member
אנחנו פה בגישת "אני רק שאלה"../images/Emo6.gif

תראה- דעתי, והיא רק דעתי- קצת קשה: אני חושבת שבגידה היא הדבר הכי מכוער שאפשר לעשות.למה??? כי אם אתה מרגיש שהקשר שבו אתה נמצא לא נותן לך את מה שאתה צריך- תקום ותלך. אל תשלה את בן הזוג שלך, אל תישן איתו באותה מיטה ותתעורר לידו כל בוקר והדבר הראשון שתחשוב עליו זה "הלוואי והייתי במקום אחר". כן, אהבה או חיבור רגשי זה דבר שנגמר בחלק מהמקרים. ואם זה לא זה- תקום ותלך. אל תשחק נחום תקום כמו ילד בן 5. רק בגלל שפעם אהבת אותה- אל תשקר לה. אל תנשק אותה ותדמיין מישהי אחרת, אל תחיה איתה ותדמיין חיים אחרים. בגידה זה לשקר למישו אחר, אבל קודם כל- זה לשקר לעצמך. זה להוזיל ולבזות את האהבה שפעם הייתה לך, וזה להוזיל ולבזות את הקשר החדש שבו אתה נמצא. למה??? כי באף אחד משניהם אתה לא נמצא באמת. כי הלב והראש משחקים "דגל" בין שני הקשרים. וזו דעתי האישית......והיא לא מחייבת אף אחד אחר לכלום.

magenta73

New member
אני חושבת שדעתי ידועה

ואם לא אז... בגידה זה שקר. ואין דבר שאני יותר מתעבת משקר. בגידה בנוסף לכך שזה שקר היא סוג של בריחה וחוסר נכונות להתעמת עם המציאות והעולם. לא טוב לך? לך. צא מהמערכת היחסים שאתה נמצא בה ואתה לא מוצא בה סיפוקים ואהבה ומנוח שאתה מחפש בחוץ חיזוקים... בגידה אומרת שלא טוב לך איפה שאתה נמצא, אבל אתה מעדיף לבחור בחיזוקים זמניים, במקום לנגוע בנקודה האמיתית. בקיצור, סוג של פחדנות. בגידה היא הדבר הכי אגואיסטי שאפשר לעשות. אתה לא מסתכל לרגע על האדם שאתה בוגד בו או על האדם שאתה מבצע בו את הבגידה. אתה מסתכל על עצמך ומה אתה מקבל ומשיג. וזאת דעתי.

orrin

New member
אמרתי לך ../images/Emo6.gif

שגם על זה יגיע שרשור, בסוף....... חיבוק

bilam

New member
ראשית יש להגדיר בגידה

אני חדש כאן אז חמלתכם על דיעותי הלא קונבנציונליות. בגידה בד"כ מוגדרת כפעולה מינית, אך חשוב לפתוח את הראש ולהבין. בכל מערכת זוגיות קימים תחומים אותם לא ניתן לממש במסגרת הזוגיות. כך למשל זוג שהמיניות שלהם היא מעל לכל הציפיות, אך בנושאי עניין מסוימים אין בניהם תקשורת, כל צד יוצא אל מחוץ למערכת הזוגיות על מנת "להשלים" את החסר (מבחינה אינטלקטואלית) ואין זה נחשב לבגידה, הההשלמה הזאת יכולה להתבצע עם קולגה לעבודה, חבר, חברה ובכלל, כמו כן מקום הביצוע לא מוגבל למקום מסויים (בבית, בחוץ, מסעדות, בתי קפה, חוגים וכו'). יתרה מכך לא רק שמעשה זה לא נחשב לבגידה, בד"כ הוא נתפש באופן חיובי. לעומת זאת כאשר מדובר בזוג שהחיבור האינטלקטואלי / אמוציונלי מושלם, אך הקשר פיזי לא כל כך הולך אז "השלמה" של הצורך הקיים מחוץ למסגרת הזוגיות נחשב לבגידה. ראשית, אנו נכנסים למערכת של זוגיות על מנת להנות אחד את השני ולא לענות אחד את השני. שנית, השלמה של צורך חסר מחוץ למסגרת של זוגיות הוא לגיטימי - בכל תחום. * שלישית, הגדרת הבגידה הינה על בסיס של אמון והדדיות, כפי שציין המגיב הראשון. לדעתי, מערכת יחסים צריכה להתבסס על אהבה, חברות, אמון, הדדיות, פתיחות וכו'. הייתי רוצה לחוש שאני החבר הכי הטוב של בת זוגי, כזה שהיא תפנה אלי בכל נושא ועניין ותחוש שניתן לסמוך עלי בכל זמן ומקרה שאהיה לכתף להניח עליה את הראש, מקור לנחמה, עיצה, עזרה, נתינה כמו כן גם אי של מבטחים בזמנים סוערים וכמובן חבר לסוד, מקרה, עיצה, בדיחה, רעיון ובכלל הכל, היתי רוצה להיות למען בת זוגי מס' 1 בכל. כולל החופש לאפשר לזוגתי להנות מהחיים בכל המובנים. בקיצור הבגידה מתחילה ומסתיימת ב- "סמוך". ולא בזיון !!!! * אני עצמי פרוד ולמרות דיעותי הליברליות מעולם לא ממשתי קשר פיזי מחוץ למסגרת הנישואים, זאת מכיוון שאשתי לא מסכימה עם דיעותי ומתוך כבוד אליה אני נמנע מלקיים קשר כל שהוא עד לסגירת מערכת הנישואים או עד שנגיע להבנה בנושא זה בשיחה פתוחה וגלויה.

ד נ י ת3

New member
בגידה לדעתי: כל מידע שאתה מסתיר

באופן מכוון ועם זדון מבן זוגך.

magenta73

New member
קודם כל ברוך הבא

ודבר שני, מצטרפת לדנית. בגידה היא כל מה שנעשה בזדון או שנוסיף גם בהעלמת עיין מכך שהפעולות שלך יכולות לפגוע בבן/ת זוגך.

נראה לי שלבגידה יש מיליון הגדרות

כל אחד יראה את זה אחרת. יהיו כאלה שיגדירו בגידה באמון יהיו כאלה שיגידו שזה קשור רק למגע מיני יש כאלה שיגידו - סה"כ זיון... העיקר שלא היתה מעורבת אהבה. ויש כאלה שיגידו שכל עוד לא היינו כנים ב-100 אחוז נחשב כבוגדים. מה לעשות - 20 איש = 40 דיעות. מה נגיד למשל על שקרים לבנים ? מה נגיד למשל על ריגוש מיני מאתרי אינטרנט ? מה נגיד על סייבר-סקס ? ואפילו מה נגיד על הערצת אליל פופ בצורה מוקצנת ? אני חושב שהמשותף לכולם הוא לאו דווקא היחס של כול אחד מאיתנו לנושא אלא המכנה המשותף שאומר שאם זה קיים זה מאותת על בעיה כלשהי בזוגיות. וסתם משהו מעניין - להלן הוידאו

orrin

New member
בגידה

זה הפרת אמון של מישו, שיכולה לבוא לידי ביטוי בהעלמת מידע, סקס, שקרים וכל דבר אחר. אם שני בני זוג מסכימים יחד על מערכת פתוחה- זו לא בגידה כי אין כאן הפרת אמון אם זוגתך יודעת שאתה נכנס לאתרי פורנו- זו לא בגידה כי זה בהסכמת שניכם בגידה היא הפרת אמון ולא רק במישור הזוגי

magenta73

New member
מבחינתי, האקס המיתולוגי שלי

כך נגדיר אותו?... בגד בי. ולא הוא לא היה עם בחורה אחרת ולא היה שם סקס. הוא בגד בי כי הוא לקח משהו שהוא ידע עלי, בגלל שהיינו קרובים ואני בטחתי בו, וסיפרתי לו את הדברים שהכי כואבים לי... והוא עיקם את זה בצורה שכזו, והכניס לי סכין לגב, בשביל להשיג משהו ממני. בצורה שכזו שהוא עשה מניפולציה על דברים שאני אמרתי, שהוא ידע שהם כואבים לי, בשביל להכאיב לי, בשביל "להראות" לי וזאת... שוב... בשביל להשיג משהו. והמשהו הזה היה, לפרוטוקול, להוריד את פאקינג הכלב. ושלא לפרוטוקול... את לא יודעת מה זה לתת. את כמו אמא שלך. זאת בגידה. הפרת אמון. לקחת ממשהו שאיתך את הדבר הכי חשוב שהוא נותן לך... את עצמו.

bilam

New member
תודה - קצת באיחור

מסכים עימך ועם דנית אך הגדרתכם הינה חלקית בלבד.

ד נ י ת3

New member
אני רואה בגידה סימפטום.

אם לאדם יש צורך לבגוד בבן זוגו (ולא משנה באיזו צורה) יש בעיה במערכת היחסים. עצם העובדה שהוא מסתיר את המעשים שלו - אומר שהוא לא יכול לשתף את בן/ת הזוג במה שעובר עליו! אלה כבר לא יחסים טובים. לדעתי - עם עולה הצורך לבגוד - כן לשתף את בן הזוג. כן להגיד מה מפריע בזוגיות. לדבר. לתקשר.

למעלה