יש לי שאלה-אשמח לקבל תשובות

יש לי שאלה-אשמח לקבל תשובות

שלום לכולם היום היתה לי ביקורת אצל רופא נשים, לדברי הרופא, העובר גדול לגילו, אני בשבוע 22 הוא שלח אותי לעשות בדיקת המסת סוכר בבדיקה, עלי להיות בצום ולשתות 50 גר´ סוכר במיים, ולאחר שעה לבצע בדיקת דם. מי מכיר את הבדיקה? ולשם מה היא נועדה? בבדיקת דם לפני שבועיים רמת הסוכר היתה 88, תקין. תודה מראש אור ואהבה בת חן

סכרת הריונית

אכן אחד מהסימנים של סכרת הריונית הינה עובר גדול וזאת כיוון שהסוכר עובר דרך השיליה לעובר , עוברים אלו יכולים להגיע למשקלים אסטרונומים ולסיבוכים נוספים, לכן אם יש חשש שוה לבדוק. סכרת הריונית בניגוד לסכרת רגילה אינה מתאפיינת בסימנים כמו רעב צמא ןהשתנה ולכן יש צורך בהעמסת סוכר. בד"כ מבחן אתגר הסוכר (GCT) שיגרתית עוסים בשבוע 24 ומעלה - לא לפני , ככה שגם אם עשית אין לזה משמעות ויש לבדוק שוב.. מה שתארת הינו בילבול של 2 בדיקות : ישנה בדיקה של מבחן אתגר הסוכר (GCT) היא לא נעשית בצום ושותים 50 גר´ תמיסת סוכר והיא נעשת לכל אישה והיא נעשת כאמור בין שבוע 24-28. הבדיקה השניה היא העמסת סוכר (GTT) זאתי בדיקה כשיש חשד לסכרת ( וכנראה מה שאת הולכת לעשות) בבדיקה זו צריך להיות בצום ונלקח לך דם לפני שתית הסוכר ואחרי שתית 100 ג´ סוכר (יחי ההבדל הקטן..) יקחו לך דם שעה שעתיים ושלוש שעות אחרי שתית התמיסה . ממולץ מאוד להביא לימון (אפילו 2 ) ולסחוט בתמיסה זה מקל על האפשרות לשתות את זה.. (האינפורמציה מבוססת עפ"י סיפרו של דר´ עמוס בר המדריך להריון ולידה) מקוה שקיבלת מושג, הכי טוב זה להרים טל´ לרופא ולברר איתו את כל הדברים וההשלכות . יום נפלא יעל

הרחבה על העמסת סוכר

בדיקת העמסת סוכר יכולה להיעשות בכמה צורות: בכל מקרה, הבדיקות שאני מתארת כאן, מתחילות במצב של צום (14 שעות): 1. זו שאת קיבלת, בת חן, נקרית "העמסת סוכר קטנה" והיא יכולה להצביע על סוכרת ברורה 2. אם זה לא חד משמעי תקין, עושים "העמסת סוכר גדולה" זה ה- GTT שתואר על ידי יעל. בבדיקה זו ניתן לעדול על "סוכרת סמויה" - איטיות רבה בחזרת הסוכר לערכים נורמליים 3. העמסת סוכר להיפוגליקמיה: שותים 100 גרם סוכר, בודקים דם 2-4 פעמים בשעה הראשונה, ואח"כ כל שעה - 5-6 שעות (מעבר לשתיית הסוכר - הבדיקה נעשית בצום) - אין כזו בדיקה בקופת חולים אבל ניתן לעשות אותה, אם יש שיתוף פעולה מהרופא המטפל - שני פרמטרים שחשובים כאן: 1. מהירות עליית וירידת הסוכר אחרי האוכל (שתיית הסוכר) 2. האם יש לאורך 5-6 שעות נפילה של רמות הסוכר אל מתחת לערכים בצום (בגלל זה אורך הבדיקה... אגב, מי שלא מצליח לקבל את הבדיקה מקו"ח, יכול להשיג גלוקומטר ביתי (מכשיר למדידת סוכר), לקנות גלוקוז בבית המרקחת של קו"ח (ללא מרשם) ולעשות את הבדיקה בעצמו - צום 14 שעות... ארוחה מתוקה... בדיקות מתוזמנות... תוצאות מיידיות!! לגבי הקושי לשתות: הלימון עוזר, וגם פשוט לשתות את זה עם יותר מים...
נאוה

למעלה