יש לי שאלה - אשמח לתשובות

aman2391

New member
יש לי שאלה - אשמח לתשובות

שלום
הקמתי אתר אינטרנט משלי, תכננתי, עיצבתי, ניהלתי, שיווקתי אותו - אך הייתי צריך רק מתכנת שיתכנת את האתר עבורי
לכן, מצאתי מתכנת חיצוני שיתכנת לי את האתר בתמורה לתשלום כמובן. וזה מה שנעשה.

עברה שנה, האתר צבר תאוצה, משתמשים רבים נרשמו ויש גם גוף רציני ששוקל לקנות את האתר.
ביקשתי מהמתכנת שיעביר לי את הקוד עבור האתר, במידה ותהיה התקדמות עסקית עם אותו גוף,
אך המתכנת מסרב למסור לי את הקוד ואומר שהקוד שייך לו ואם אני רוצה את הקוד אני חייב לשלם לו 20,000 שקל

האם זה הגיוני? האם הקוד באמת שייך לו למרות שבעצם כבר שילמתי לו עבור כל העבודה שהוא עשה?

תודה

זכויות יוצרים באתר - בעיה ללא תכנון מראש

התשובה הבסיסית היא כן. הוא צודק.
זו אחת הטעויות העיקריות שמי שאינם מתייעצים עם עורך דין עושים. החוק קובע שיוצרה של היצירה הוא הבעלים בה, גם (ובמיוחד) אם זו יצירה מוזמנת ששולם עבורה כסף.
אכן, אתה מקבל רשיון לעשות שימוש ביצירות לצרכים לשמם הזמנת אותה ושילמת, ואם תגיעו לבית משפט יצטרך זה לפסוק מה היקף הרשיון שניתן לך, אבל אם לא העברתם את הבעלות בקוד בצורה מפורשת, תהיה לך בעיה לדרוש את הקוד. זה לא מונע ממך להמשיך לעשות שימוש באתר, אבל מאפשר לו לתקוע מקלות בגלגלים.
הדרך להתמודד עם בעיה כזו היא לגשת מראש לעורך דין שיבטיח את זכויותיך בהסכם כמו שצריך ובלי חורים.. היום בדיעבד, יהיה לך קשה מאוד להוכיח שאתה הבעלים של הקוד כי לפי החוק היבש אתה לא.
שים לב שהרבה פעמים בוני אתרים נמנעים בכל מקרה להעביר את הזכויות הבקוד עצמו כיוון שמדובר בקוד גנרי שהם עושים בו שימושים רבים. במה יעבוד בונה אתרים אם יעביר לך את כל הזכויות בקוד? איך יבנה עוד אתרים?
כך או אחרת, כרגע אתה בידיים שלו אלא אם תוכל להוכיח בבית משפט שהסכמתם על העברת הקוד ו/או הזכויות בקוד לידיך, "במפורש או במשתמע".

מעבר ליורם

בדוק מה כתוב בהסכם העבודה עם המתכנת. עדיף שתתייעץ עם עו''ד שמתמחה בדיני אינטרנט על מנת לבדוק את כל הדקויות של המקרה. לא תמיד המקרה שלך הוא ה״בדרך כלל״ ואם אתה באמת מנהל פעילות עיסקית באינטרנט, תת הג גמו מקצוען ותקבל יעוץ משפטי ולא גמו חובבן שמתבסס על דיבורים בפורומים.

למעלה