יש לי שאלה בביוכימיה, למבינים:

vered73

New member
יש לי שאלה בביוכימיה, למבינים:

עלי לציין כי חלפו קרוב ל20 שנה מאז למדתי במגמה ביולוגית-מתמטית ולכן אם יש איזושהי טעות מסוימת בדברי אנא תקנו אותי כדי שנלמד כולנו. וזהו הענין: ויטמין B1 הידוע בשמו תיאמין, עובר בגוף תהליך של זרחון. התוצר, מהווה חלק בשלושה אנזימים המשתתפים בתהליכי הפקת האנרגיה בגוף. כלומר, במחסור של הויטמין האנזימים לא יפעלו. שניים מהאנזימים שותפים לתהליך מסוים שנקרא 'מעגל קרבס'. האחד הוא פירובט דהידרוגנז, והשני, הוא אלפא קטוגלוטרט. כשהאנזימים אינם/חסרים התוצאה היא ירידה בתפוקת האנרגיה בגוף שמקורה בסוכרים. בזמנו הבנתי מתלמה (תקני אותי אם לא הבנתי נכון) כי לאלפא קטוגלוטרט יש גם השפעה על תוצרי החיידקים הרעים במעי. כך שזה מנטרל קצת את התופעות. ולכן בני מקבל זאת באופן קבוע מדי בוקר. עם זאת, הרהרתי ביני לבין עצמי, האם העובדה שהוא מתוסף ביותר ויטמינים וחומצות אמינו וכיוצ"ב מילד רגיל - משפיעה על מעגלי האנרגיה בגוף? האם למעשה האנרגיה הרבה שלו (וכפועל יוצא מסת שריר גבוהה) אינהמקורה בתהליך שאני מעודדת? אודה לכל תשובה הארה ומידע שבת שלום ורד

razgalili

New member
אם הילד עצבני והיפראקטיבי זה לא בגלל עודף

של יצור אנרגיה בגוף. לעיתים קרובות בדיוק ההפך. להרבה מהילדים בספקטרום יש בעיות במעגל הקרבס, מה שיכול וגורם לבעיות ביצור אנרגיה, מה שיוצר בעיות נוירולוגיות, מה שיכול בין השאר לגרום להיפראקטיביות.

RebelRex

New member
לדעתי הפרעות קשב וריכוז יותר קשור

לבעיות בוויסות נ"ט , בעיקר דופמין,סרוטונין,נוראדרנלין...ואם את רואה החמרה בסימנים של ADHD , אז סביר יותר להניח שהתוספי מזון משפיעים בצורה ישירה על האיזון בנ"טים והפעולה שלהם מעבר לזה צריך לזכור, שלא יודעים מה הסיבה ומה הגורמים להפרעת קשב וריכוז (בניגוד למחלות פסיכאטריות אחרות) , ככה שאי אפשר לדעת בוודאות מה ואיך התוספים משפיעים לרעה או לטובה.

vered73

New member
זו נקודה מעניינת. כשהוספתי MB12 היה הרבה

יותר קשר וקשב, אולם מאז החלו יותר האנרגיות לזרום. זה באמת מצביע על קשר אפשרי בין הנוירוטרנסמיטרים כשהם פועלים כמו שצריך והאנרגיות המתפרצות. זה קרה שנתתי את הזריקות. בנתינה של האבקה זה לא בדיוק אותו הדבר. (לנו עצמנו זה נותן ריכוז ואנרגיה אבל לא ראיתי אצלו עצמו השפעה זהה לחלוטין, היום במרחק הזמן). איך עלית על הקשר הזה? כיום המצב די התאזן, ולי נראה שהילד פשוט פעיל פיזית כי לשבת עם משחק הוא לא מסוגל יותר מדי זמן ללא מבוגר איתו. מנגד, ישנם הורים שבאים לבקר ואומרים לי שהילד באמת קצת דינמי. (אבל גם אני כזו, אולי זה גם עניין אישיותי. אחרי הכל הוא ג'ינג'י...)

RebelRex

New member
לא חושב שאפשר להגיד

שעליתי על הקשר, פשוט למיטב ידיעתי זה כל המטרה של התוספים- להסדיר כמה שיותר את הפעילות המוחית ששונה, פעילות מוחית תקינה זה כמעט כמו להגיד פעילות תקינה של הנ"ט אם לא אותו דבר. הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות , לא נובעת מעודף אנרגיה גופנית וגם לא מוחית , אלא מפעילות מוחית לא תקינה שמתבטאת בתת פעילות באזורים מסויימים שאחראים על בקרה וקשב. בנוסף קחי בחשבון שאצל ילדים ככלל האזורים האלה של בקרה הם לא מפותחים , מה שגורם להתנהגות היפראקטיבית, אימפולסיבית דמויית ADHD אצל מרביתם וטווח קשב קצר, השאלה שנשאלת עד כמה הדינמיות הזו של ילדך חריגה ביחס לבני גילו , כי אצל ADHDים זה קיצוני

למעלה