יש לי שאלה בנוגע לבשר בקר.

יש לי שאלה בנוגע לבשר בקר.

הכנתי השבוע גולש´ פעם ראשונה והילדה אוכלת ממנו. הבשר לא מסטיק והיא לא נחנקת. האם להמשיך לתת לה כי אני קצת מפחדת מהבשר הזה (אמא שלי והחמות שלי מפחידות אותי כל הזמן). מה הייתם עושים? בכלל אתם נותנים בשר בקר לילדים? תודה. אני כבר מבולבלת. איריס.

מחשבות

New member
בשר בקר מזין ביותר ויש לתת אותו

בכמות סבירה. ילדים לא נחנקים מזה, רק מסבתות לחצניות. אסור לשמוע לחמות ולא לאמא. עובדה, אמך גידלה אותך להיות אם לחוצה. אם הילד רוצה בשר בקר, בכיף. אוהב גולש? כל הכבוד. רוצה סטייק? קח שניים. מה שהילד רוצה שיאכל כל עוד זה מזין. ואין מזין כמו בשר בקר ושימותו התזונאים.

ושאלה בקשר לבשר שבמרק

מחר אני רוצה להכין ליעלי מרק בפעם הראשונה עם עוף. בד"כ אני שמה קישוא , בטטה, תפו"א וגזר. זה מספיק לשלושה ימים. כמה שוקיי עוף לשים במרק? כמו כן אני יודעת שהודו יותר בריא. קונים שוקיי הודו? אם כן אז הם גדולים יותר מהעוף אז כמה לשים? יש כאלה שאומרים לשים שווארמה הודו... אז תסלחו לי על השאלה המטומטמת אבל קונים את השווארמה הודו בחתיכה אחת? או טחון? אני פשוט מכניסה אותו למרק שיתבשל עם הירקות? מקווה שלא תצחקו על שאלותיי הדביליות פשוט אין לי מושג בבישולים...

מחשבות

New member
(מפולני) כעקרון, אם מדובר במרק

בעיקר, ראוי לשים חלקים זולים יותר ויש אפילו חלקים מיוחדים למרק בסופר. הודו עדיף בגלל הברזל. את החלקים (לא משנה איזה, משנה המחיר) שמים במים קרים כדי שיפרישו את טובם למרק.

פישון

New member
בפעם הראשונה התחלתי עם שוק אחד

כדי לתת טעם ולא כל כך מרקם. אחר כך גיליתי שהיא משוגעת על זה והוספתי עוד קצת, כך שהעוף היה די דומיננטי (אני הייתי מכינה כמויות יותר גדולות, אז אין לי כל כך הערכה למידות). הודו גם קונים בשוקיים והוא יותר גדול באמת, אבל גם קצת יותר קשה, אפילו אחרי הבישול. הייתי מחכה עם זה קצת, שתתרגל לטעם של עוף. לגבי ההכנה: בהתחלה הייתי שמה פשוט עם המים במרק. הייתי מורידה את רוב העור והשומן שראיתי (כל מה שיכולתי בלי לעבוד מעל לרבע שעה). אחר כך (הכל בתוך חודש) הוספתי גם פטרוזיליה ושמיר בצרור, שהוצאתי לפני הטחינה. אצלנו דלעת היתה להיט. אחר כך הוספתי עגבניות בתחילת הבישול: בהתחלה מקולפות ואחר כך גם זה לא, עם מעט שמן עד לאידוי והפרשת נוזלים. אחר כך העוף/הודו עד שנעשה לבן מבחוץ, מים (מעט מאד) וירקות. דרך אגב, נהגתי להוציא חתיכות מבושלות מהמרק ולתת לשחק אתן בזמן שאני מחממת את האוכל. לצורך זה הייתי מכניסה קצת גזר גמדי (שקל להחזיק), בהתחלה. זה היה נחמד והעביר את המסר שלאוכל יש צורה מקורית ואפשר להכניס גם אותה לפה. בהצלחה

אשרת היי.

מרק עם עוף אצלי אני שמה כמה עוף שמתחשק לי. אם מדובר בבשר הודו (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך לקוביות צריך לבשל אותו פעמיים ברתיחה שיוציא את כל הקצף ואח"כ להוסיף למרק אחרת זה יוצא מגעיל). באשר לשוק הודו - היא ענקית ותספיק לך לשבוע שלם ליעלי. את יכולה לקנות שוק אחת ולהוסיף למרק. בקשר לבשר טחון אפשר להוסיף מה שרוצים בצורת קציצות. בהצלחה ובתאבון. איריס ודפנה.

לא צריך להיות קיצוניים....

"שימותו התזונאים"? כל אחד יחליט אם מתאים לו להעזר בהמלצות התזונאים או לא. ולשאלתך - אני יודעת שטיפת חלב לא ממליצים על בשר בקר לפני גיל שנתיים (אם אני לא טועה), אבל אני לא כ"כ בראש שלהם באופן כללי, ותומר מגיל 10 חודשים אוכל רוטב לספגטי עם בשר בקר.

מחשבות

New member
בהחלט שימותו. (בצחוק). אבל אלה

ממשיכים לחיות ולהציק לנו עם המלצות שגורמות לילדים לא לאכול דברים טעימים שכן צריך לאכול. לאלה שרק נולדו אסור דבש, למשל. ומוצקים אסור לפני שאפשר ללעוס, אלא אם טחון. חוץ מזה, הכל מותר אם הילד רוצה. (ותשאלו את ז´וז´ו חלסטרה).

דבש אסור לפני גיל שנה

מכיוון שיש בו אנזים שהגוף של התינוק אינו יכול לפרק, ומי שנותן לתינוק דבש לפני גיל שנה מסתכן. ואני עונה לא בגלל שאני מסמפטת אותך, אלא על מנת שמישהו לא יתן בטעות דבש לילד שלו.

zimes

New member
למיטב ידיעתי, לא זו הסיבה

אלא חידק נדיר שעלול להיות מאוד מסוכן. אבל אני אלך לשאול מומחית.

דיאנה1

New member
נכון, יש איזה טפיל, אולי חידק,

שעלול להופיע בדבש בצורה של נבג (איזושהי צורת חיים מאד מאד עמידה, סליחה על אי הדיוק לכל המתמצאות בביולוגיה) של משהו שנקרא בוטוליזם (אם לא טעיתי בשם... אין לי ראש למילים ארוכות כמאמר השיר) לאחר גיל שנה אין בעיה להתמודד עם הטפיל הזה אבל לפני גיל שנה הוא יכול להיות מסוכן מאד. שמעתי שבמקומות אחרים, אולי ארה"ב, ממליצים לא לתת דבש עד גיל שנתיים מהסיבה הזו.

זה בדיוק ההסבר לכך! והרחבה

זה בדיוק ההסבר שקיבלתי בזמנו בפורום רפואת ילדים הזכור לטובה... אסור לאכול דבש גם במסגרת מאפים למינהן כי על מנת להפטר מהבוטולינום צריך חימום בטמפ´ מסוימת לזמן מסויים והשילוב הזה משתנה ובמקום לבלבל את הציבור פשוט יצאו בהמלצה גורפת להמנע בכלל מדבש עד גיל שנה. לא הייתי מזלזלת בכלל בהמלצות האלה של משרד הבריאות. לגבי המלצות "ישראליות" רבות, גיליתי שדווקא בארה"ב מחמירים יותר.

Penina

New member
אני לא מסכימה איתך!

יש מושג שלילדים אסור לאכול אוכל מסוים אם הוא לא בריא! למשל סוכר וצבעי מאכל שונים זה מיותר לילד קטן, אלא אם כן הוא כבר גדול ומבקש אז אין ברירה אלא לתת לו קצת!

רותי ע

New member
למה לא?

הרי את לא מאכילה אותה בסטיקים גדולים 3 פעמים ביום. מדי פעם זה לא מזיק ואפילו בריא לפי מה שקראתי. אני נותנת לעידן.

פישון

New member
הייתי נותנת לו היה לי המתכון...

אנחנו משתדלים לתת פעם פעמיים בשבוע, כי הילדה מעדיפה את זה על פני עוף בזמן האחרון (כנראה נמאס לה). דרך אגב, אצלנו יש בעיית המוגלובין והרופא המליץ לנו (בנוסף לטיפות ברזל). כצמחונית לשעבר אני קצת אבודה כאן, ואשמח למתכון (אם זה עובד בפעם הראשונה אולי זה יעבוד אפילו אצלי).

הגולש´ שלי - המתכון. ../images/Emo71.gif

לוקחים סיר גדול עם קצת שמן (בערך 3 כפות) מטגנים בצל חתוך לגלגלים ושיני שום שלמות (אפשר כמה שרוצים). אח"כ מוסיפים פפריקה אדומה, פלפל שחור, מלח, שום גבישי. שמים את הבשר שעבר שטיפה טובה ורתיחה אחת לפחות במים אחרים לגמרי (בסיר אחר לגמרי להוצאת הקצף שלו והלכלוך). תבקשי מהקצב שיחתוך לך לקוביות 3X3 או שתעשי לבד (זה לא נורא). אני השארתי את הפרוסות שלמות. מכסים ב-2 כוסות מים ומבשלים (לפחות שעתיים). אפשר להוסיף ירקות: תפוחי אדמה, גזר, אפונה ירוקה. אם את מוסיפה ירקות להוסיף אותן רק בשעה האחרונה שלא יאבדו ויטמנים ועוד דברים נחמדים שחיוניים. וזהו זה. בתאבון.

אמיר.

New member
בשר בקר - מיותר ויקר.

עדיף בהרבה בשר של עופות, הודו ודגים. אפשר לתת בשר בקר רך ומבושל היטב לילדים.

אוי...לא מתאים לי...../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

כאחד שלא אוכל חיות מתות (ואל תתחילו להטיף לי...) כל השרשור...ממש לא מתאים לי....אני הייתי נותן לילדים הרבה סיבים , הרבה לחם מלא, ירקות מכל סוג והיום יש גם טופו...

למעלה