יש לי שאלה בנוגע להדגרת ביצים?

moon light9

New member
יש לי שאלה בנוגע להדגרת ביצים?

קראתי את השיטות הנפוצות, הכל נשמע מעולה. יש לי רק שאלה אחת: למה לא לתת לנחשה לדגור עליהן? אני בטוחה שהתשובה פשוטה ונכונה, אני פשוט לא יודעת מה היא וסקרנית לגלות.

snakeman404

New member
יש כמה סיבות:

קודם כל כשהנחשה דוגרת על הביצים(בעיקר פיתונים)-היא יכולה להזיז אותן ולהרוס אותן, חוצמזה,כשהביצים במדגרה אפשר בקלות יותר לשלוט על החום והלחות הרצויים לביצים..

רן333

New member
כתבתי לפחות הודעה מפורטת אחת בנושא הזה.

אני ממליץ לאתר אותה בעזרת אופציית החיפוש המתקדם. (אגב, גרסת החיפוש המתקדם החדשה שמופעלת ע"י "תפוז" לא שווה שום דבר, לדעתי. אני ממליץ להקליק על "חיפוש מתקדם", ובמסך שיפתח - לבחור את האופציה שנקראת "חזרה לחיפוש הישן". תוכלי לחפש שם הודעות לפי שם המשתמש שלי + חיפוש המילה "הדגרה" בתוכן ההודעה).

התשובות אכן פשוטות

א. רוב הנחשים אינם דוגרים על הביצים (מלבד הפיתונים ואולי עוד סוג או שניים של נחשים) אלא משאירים אותן בתוך מחילה או מקום מסתור אחר שבו מתקיימים התנאים האידאלים מבחינת חום ולחות להדגרת הביצים. ב. ברוב המקרים קשה ליצור בטרריום את התנאים האידאלים לנקבה להדגיר את הביצים, בטבע יש לה את היכולת לבחור את המקום המתאים לכך ובשבי יותר קשה לכוון את התנאים בטרריום שבו מגדלים אותה, או אפילו בקופסאת לחות. אני פעם נתתי לפיתונת מאקלות לדגור על כ- 15 ביצים שהיא הטילה. אפילו הכנתי תא שמיועד לשמור על הלחות, למרות שהוא לא עבד מיודע מה... התוצאה הייתה נחש אחד שבקע וכ- 14 ביצים מיובשות....

למעלה