יש לי שאלה בנוגע להשרצה

ollivia1

New member
יש לי שאלה בנוגע להשרצה

יש לי גופי אחת בהריון בשלב סופי ניראה לי עכשיו אתמול קניתי לה תא השרצה והכנסתי אותה היא הייתה שם חצי יום והוצאתי אותה משום שכאב לי לראות אותה שם והשאלה היא האם היא יכולה להשריץ גם ללא תא ושהדגיגים ישארו בכל זאת בחיים? או שחייב תא כואב לי לראות אותה שם לבד במקום קטן סובלת מה לעשות במצב כזה ? אולי היא תשריץ אותם במקום מסטור? והאם יש סיכוי שבכל זאת ישארו בחיים ללא תא השרצה? מה קורה כשהם בטבע הרי שם אין תא השרצה אודה להם אם תענו לי

היא כנראה תשריץ בכל מקרה.

אם לא תעשה הפרדה רוב הסיכויים שהדגיגים יאכלו על ידי שאר יושבי האקווריום וגם ע"י הגופים עצמם(ויוצא מזה שאחרי ההשרצה יש גם להפריד את הגופית מהדגיגים). אבל לכל כלל יש יוצא מהכלל ובזמנו כשהיו לי גופים באקווריום(שימשו כסטרטרים)הם כנראה השריצו(וההשרצות לא עינינו אותי ככה שלא העברתי את האמא לתא אחר).לאחר תקופה מסוימת מסרתי את הגופים לכל מיני חברים ולאחר כמה ימים גיליתי דגיג אחד קטן ובודד שהצליח לשרוד את הדגים האחרים ואת התנאים הקשים(בשבילו...)באקווריום הקיבוצי. עד היום הוא אצלי באקווריום.לא מוציא אותו בחיים.

אורי-

New member
עדיף תא רשת.

יותר מרווח , שימי שם כמה צמחים ותאכילי את האמא , וכך רוב הדגיגים ישרדו. כשמסתיימת ההשרצה האמא מתחילה לאכול דגיגים (לפעמים גם תו"כ , אבל אי אפשר להעביר אותה ללא הפסקה) , ולכן צריך להוציא אותה. כשמדובר באק' צמחיה צפופה , הדגיגים בד"כ מסתתרים בסבך עד שהם גודלים , ורובם שורדים - תלוי בסוג הדגים באק'.

ollivia1

New member
יש לי באקווריום ככה

1 נקאי 2 מולי 4 זהב 3 גופי 2 סומטרה 1 גורמי 3 זברות ו2 טרה נאון מה דעתך? ויש לי קישוט בצד אחד ושני וצמחים בשתי בצדים וכד קטן אחד מה אתה אומר האם ישרדו אולי?

תראי....

גם לי היו גופים סייפנים מולים ושוט'... ולא שמתי להם תא השרצה כי זה באמת לא יפה... אז פשוט תשימי הרבה מקומות מסתור כגון: צמחים צפים וצמחים שתולים סבוכים(לא משנה פלסטיק או אמיתי) שימי גולות או אבנים שיש בינהם מרווחים קטנים על הקרקעית שהדגיגים יעברו ברווחים הקטנים בין הגולות איפה ששאר הדגים לא עוברים.. ואת יכולה לאלתר כל מקום שאליו יכולים דגיגים קטנים לברוח בלי שהגדולים יוכלו להגיע אליהם. לי שרדו ככה 3 שרצים לפחות בכל השרצה...(אבל בסוף מתו לי כל הדגים המשריצים)

אם באקואריום יש הרבה צמחים

אז חלק מהדגיגים יוכלו למצוא מקומות מסתור (בהנחה שהאקואריום לא צפוף מדי). כדאי גם "להציף" את האקואריום בדפניות כדי שהאמא וחברים לא יחפשו לאכול דווקא את הקטנים.

tzach91

New member
תיזהר

היא תשריץ כי היא חייבת אבל ביא תוכל אותם............. אם אתה רוצה את הדגיגים האלה בבקשה שים אותה בתא השרצה ("חרם " עליהם)

למעלה