יש לי שאלה בנושא שימוש ב- "רטבי דגים"

DANIAVNI

Well-known member
יש לי שאלה בנושא שימוש ב- "רטבי דגים"

השילוב של רוטב דגים במאכלים שאינם דגיים אינו כה מקובל
במטבח המערבי

ידועים לי אמנם מספר שילובים כמו ה"ויטאלו טונאטו" האיטלקי
או רוטב "גארום" שנעשה בו שימוש ברומא הקדומה
https://he.wikipedia.org/wiki/גארום

ידוע לי שהקוריאנים משתמשים לתיבול מוקפצים בשרימפס מיבש.

לשאלתי, האם לדעתכם אפשר כתחליף לרוטב דגים להשתמש במוקפץ בכף של שמן מהשמן של הטונה המשומרת שלנו.

למה לא בעצם ?
 
לא כדאי

אתה יכול להחליף כל מרכיב במרכיב אחר פשוט אל תצפה לקבל את אותן תוצאות.

רוטב דגים התפתח במקומות שבהם המלח ותנאי מזג האויר לא הולכים טוב ביחד.

רוטב דגים משמש קודם כל להמלחה ובנוסף מוסיף טעם אוממי לאוכל.
החלפת תחליף מלח בשמן לא תעזור לחקות את הטעם המקורי.
אם כבר עדיף לקחת מספר פילטים של אנשובי משומר, למעוך ולהוסיף לאוכל. ייתן גם מליחות, גם אומאמי וגם טעם של דג מיושן.

אם הבעיה היא כשרות, אז יש רוטב דגים כשר מטונה. קניתי את הנ"ל ואני חייבת לציין שהטעם בכלל לא מזכיר רוטב דגים אסיאתי. אני לא ממליצה.
 

DANIAVNI

Well-known member
תודה, אשמח לקבל המלצה לרוטב דגים

האם אפשר לקנות במרכולים ו/או בטיב טעם
אם לא אז בבקשה חנות מהימנה באיזור ר"ג ת"א.

אין לי בעיית כשרות.
 
היתי אומר

לך על זה.
נשמע לי אחלה, אבל תנסה....
אהבתה גילת משהו חדש, לא אהבת לא נורא
לי שמן מהשמן של הטונה נשמע פצצות !
 
למעלה