יש לי שאלה בסיסית ואני מבקש שתענו.

מנדיאור

New member
יש לי שאלה בסיסית ואני מבקש שתענו.

מה זה "חובב רדיו"? מה עושה חובב רדיו כדי שיכלל בהגדרה "חובב רדיו"?

עוז מ

New member
תשובה כללית

חובב רדיו הוא אדם אשר עוסק בציוד קשר / תקשורת כתחביב. לחובבות הרדיו יש מספר תחומים עיקריים: 1. בניית מכשירי קשר או בניית אנטנות. 2. יצירת קשר עם חובבי רדיו אחרים בארץ ובחול באמצעות מכשירי קשר שהחובב בנה בעצמו או קנה מן המוכן. 3. פיתוח אמצעי קשר חדשים - לוויינים, תקשורת דיגיטלית וכד'. כל חובב מוצא לעצמו את התחום שבו הוא אוהב לעסוק. על מנת לשדר יש צורך ברישיון מתאים ממשרד התקשורת ולכן יש צורך לעבור בחינות שונות. פרטים נוספים אתה יכול למצוא במאמרים שבפורום ולפנות לאגודת חובבי הרדיו בישראל. עוז

4Z1PF

New member
חובבי רדיו, מה זה?

מצורף חומר שמסביר מהו חובב רדיו. תוכל להורידו מהאתר שלי בקישור http://www.iarc.org/~4z1pf/dwnload/ham-in-israel.pdf לאחר קריאת החוברת אשמח להשיב על שאלות שתתעוררנה.

מנדיאור

New member
יש כמה.....

1. למה שפת הדיבור היחידה שמותר להשתמש בה היא אנגלית. 2. מה הם הקודים 3. איך בוני משדר / מקלט 4. יש הגבלות לנושאי הדיבור? 5. איכן אני יוכל לראות את החומרים שצריכים ללמוד 6. איך אני יכול לקלוט שידורי חובבים ע"מ לדעת איך בדיוק השידורים עובדים (ואם זה מעניין אותי בכלל.......)

4Z1PF

New member
תשובות

1. אין מיגבלה לשפת הדיבור. כול שפה היא חוקית. למעשה תוכל לשמוע את כול השפות כולל אידיש... 2. הקודים שימושיים בשידורי מורס. תפקידם לקצר את העברת המידע. למעשה חלק מהקודים הפכו למושגים יומיומיים כך שמשתמשים בהם גם בדיבור. 3. שאלה לא ברורה. 4. יש מיגבלות מינימליות כמו לא לקלל לא להעביר מידע עיסקי .... את המיגבלות ניתן למצוא בתנאי הרישיון. 5. הסילבוסים נמצאים באתר שלי בדף ההורדות 6. לקליטת שידורי חובבים יש צורך במקלט תקשורת או להגיע למועדון חובבי רדיו. או להגיע לביתו של חובב הגר קרוב למקום מגוריך.

מנדיאור

New member
מה פרוש מקלט תקשורת?

יש לי רדיו עם SW. זה יעזור? איך אני מגיע לאתר שלך? ראיתי בחוברת שצריך לדעת אנגלית ומורס. יש אולי באינטרנט הקלטות של שידורי חובבים?

מנדיאור

New member
עוד משהו....

עם משדר של חובבים יש אפשרות גם לשדר בתדרים של 88FM - 108 FM?

zukik

New member
מקלט SW

סביר שלא תוכל לקלוט את החובבים מכיוון שהם עובדים בשיטת אפנון SSB ובדרך כלל מקלטי SW קולטים AM לגבי 88-108 התשובה לא לחובבי רדיו יש את תחומי התדר המותרים להם והתחום הנ"ל לא כלול שם ....

zukik

New member
SW = Short Waves

וזה תחום התדרים בין 3 ל 30 מגה הרץ וכל מה שכתבתי למעלה עדיין תקף לגבי זה ...

למעלה