יש לי שאלה בעקבות ויכוחון...

שמופית

New member
יש לי שאלה בעקבות ויכוחון...

והשאלה היא : האם בפגישה של הזוג עם הדיג´יי, עוברים על כל הערב ואומרים לדיג´יי בדיוק איזה שירים רוצים
(שמות של שירים), או שפשוט אומרים לו 3 במזרחית, 2 ביידיש וכן הלאה, והוא מחליט לבד על השירים
פשוט, לתמיר נראה שזה מה שעושים (האפשרות האחרונה), ולי זה לא נראה - אני רוצה לשבת עם הדיג´יי ולהגיד לו בדיוק איזה שירים אני רוצה
האם זה מקובל

הילית*

New member
מה שיותר רצוי הוא לתת לדי גיי

כיוון כללי ולבקש אולי שירים מסוימים וכל השאר לתת לו חופש פעולה בהתאם לקהל. את הרי משלמת לדי גיי לא בשביל שיחליף דיסקים אלא בשביל שיקרא את הקהל ויתאים לו את המוסיקה. אני מציעה לכם לחשוב מה בשום פנים ואופן אתם לא רוצים ומה מאוד הייתם רוצים אבל שוב, אם הסגנון שאתם רוצים לא יענה לקהל הדי גיי צריך לדעת להחליף בזמן לסגנון אחר ולבדוק כל הזמן את הקהל. זהו למעשה די גיי טוב !!!

*שיר

New member
מה שאנחנו עשינו היה ככה:

ישבנו עם ה-DJ ועברנו שלב שלב בערב. בכל שלב ה- DJ הציע את הקו המוסיקלי שלדעתו מתאים ואנחנו הוספנו שירים או כיוונים שאנחנו אוהבים. לבקשתנו, נתנו לו רשימת שירים שאנחנו אוהבים, שמטרתה ולאו דווקא בקטע שישמיע את רשימת השירים המדוייקת הנ"ל אלא על מנת להבין את הסגנון ואת הראש שלנו. מעבר לזה, באמת צריך לתת לו יד חופשית.

dorlim

New member
לדעתי, צריך לתת לבעלי המקצוע

יד חופשית. הם הרי המומחים. אנחנו מתכוונים להגיד לדי.ג´י. רק מהם שירי הכניסה, היציאה והסלואו וכמה שירים שנשמח אם יצליח לשלב. השאר.... לפי ראות עיניו וטעם הקהל. לדעתי, יותר חשוב מה הקהל אוהב ופחות מה אני אוהבת. המטרה היא שהאורחים ירקדו, לא?! ואם בכל זאת חשוב לכם שירים ספציפיים - תגידו לו, תכוונו אותו אבל נראה לי חבל להכין לו רשימת שירים (יותר זול להכין דיסק עם כל השירים הנבחרים
)

שמופית

New member
אוקיי, תודה ../images/Emo13.gif

נראה לי שבאמת זה הפתרון האולטימטיבי... לתת לו יד חופשית לקרוא את הקהל, אבל להגיד לו על שירים ספציפיים.

יעלי2

New member
יד חופשית עם הכוונה

כשישבנו עם די ג´יי בפגישה ראשונה, הוא אמר לנו שהוא רוצה ללמוד את הטעם המוסיקלי שלנו, והוסיף שכשנשב בפגישת סגירה, ניתן לו גם קו מוסיקלי אלטרנטיבי. הסיבה היא שאולי המוסיקהשאנחנו אוהבים ממש לא תרים את האורחי. ואז הוא מבקש מראש לדעת לאיזה כיוון אחר אנחנו מסכימים ללכת. ככה יש לו יד חופשית להרים את הקהל בתיאום מראש איתנו. לגבי שירים. אני חושבת כמו שאר העונות, שעדיף לתת לו יד חופשית אך להוריד לו שירים שאת לא סובלת ולבקש כמה שירים (בודדים) שעושים לכם את זה בטירוף! מעבר לזה, הוא מקבל המון המון כסף לעשות את העבודה. תסמכי עליו.

תמרה*

New member
צריך קודם כל לסמוך על התקליטן

במאת האחוזים לפחות שידע לקרוא את הקהל. (הדבר חשוב במיוחד בחתונת "כשסושי פוגש חומוס") אם היית אומרת לי לפני שנה (לפני שהיכרתי את ירון) שאצלי בחתונה יותר מחצי ערב תהיה מוזיקה מזרחית הייתי צוחקת עליך, אבל בפועל ככה היה. ולא כי ככה אמרנו לתקליטן, אלא כי זה מה שהרקיד הכי הרבה מהאורחים. החשוה ביותר בתקליטן - שידע לקרוא את הקהל ויהיה בעל הבחנה לאיזה סוג מוזיקה משאיר את הרחבה מליאה כל הזמן. או איך התקליטן שלנו אמר: "גם אני לא שומע שרית חדד בבית, אבל כשאני שם יאללה לך הביתה מוטי רב האורחים קמים ומתחילים לרקוד" ירון אמר לתקליטן שלנו - המוזיקה לא צריכה להיות לטעמי, אלא זו שתגרום לרחבה להיות מלאה. (כמובן שאת יכולה להחליט שאת רוצה רק טראנס כל הערב, בלי התחשבות באורחים, אבל אז תקחי בחשבון לא הרבה רוקדים)

מצטרף לדעה של שיר...

אנחנו ישבנו עם הדי-ג´יי ועברנו שלב שלב בערב. הוא הציע רעיונות לכיוון, אנחנו הבאנו רשימה של שירים, וגם פרטנו שירים "אסורים". זה עבד מעולה. היו כל השירים שאנחנו אוהבים, כולל שירים באותו סגנון שהדיג´יי שם, והמסיבה היתה מהטובות שידענו (וזה גם מה שאמרו החברים). לעניין השאלה אם זה מקובל, אנחנו קצת חששנו מלבוא עם רשימה (חמישה דפים מודפסים) של שירים, אבל זה תלוי בדיג´יי. הDJ שלנו (עמית קורן, אינפיניטי), לא רק שלא היתה לו בעיה עם זה, אלא גם שמח, ואפילו אמר שהוא יעשה ברשימה שימוש נוסף.
אז אל תתביישי. כמאמר השיר, זה המסיבה שלך ואת יכולה לעשות מה שבא לך...

למעלה