יש לי שאלה / בקשה - מפעל פרי הגליל עומד

יש לי שאלה / בקשה - מפעל פרי הגליל עומד

בפני סגירה והוא לא היחיד. למה אין מקפידים, לפחות כרגע, לרכוש רק תוצרת הארץ? הייתי ברשת גדולה וראיתי, לצד השימורים של פרי הגליל - שימורים תוצרת חוץ, ואנשים לקחו מהם. למה? ראשית - האיכות טובה באותה מידה לפחות, וגם אם לא - לפחות כרגע..... לרכוש תוצרת הארץ. באותה הרשת ראיתי קמח תוצרת תורכיה - למה? כאן לשמחתי ראיתי שאנשים באמת לקחו את הקמח הישראלי. גבינות - למה לקנות תוצרת חוץ ולא מתוצרת המחלבות שלנו? במקום גאודה הולנדית - גאודה של אחת ממחלבות הבוטיק. במקום פרמזן צרפתי - תוצרת הארץ. איכות לא זהה? לפחות עכשיו!!! כדי להקל על היצרנים בארץ. פסטה מקמח מלא - יש תוצרת איטליה, ויש תוצרת הארץ. לדעתי - טובה באותה מידה. אז למה לקנות תוצרת חוץ? אז קצת לוותר על האיכות, אם בכלל, ותוך כדי כך למנוע התמוטטות של מפעלים בארץ.
 

kdr

New member
בגלל הפלצנות

הרי לא יגיש מאן דהוא לאורחיו גבינה צהובה בלי חור תוצרת חוץ, איך הוא ישוויץ ?. אני לא מתווכח על הטעם, אין בארץ מוצרים באיכות מקבילה לחרדל "דיז'ון" או רוטב ברביקיו סביר (אני עושה את שניהם ועוד ממרחים לבד, מה שמוכיח שאפשר לייצר בארץ. בעבר היינו לקוחות תכופים של "טבע עז", לקראת מכירת המחלבה הם זילזלו מאד והעלו מחירים באופן מוגזם, שוקו גילתה לי שיש בעלים חדשים, שווה בדיקה. יש לנו באמת מחלבות קטנות ומעולות עם גבינות ברמה, פסטיבל החלב נדחה עקב מזג האויר וזו הזדמנות לצאת למחלבות ולנסות את הדוגמיות שם. אנחנו בבית מקפידים לקנות מתוצרת הארץ, לפני שכתבתי כאן הצצתי במזווה ובמקרר, פרט למוצרים שאינם גדלים או מעובדים בארץ (נס קפה, טונה, פטריות וכד') לא מצאתי חריג. מחר תכננו טיול לחרמון וקבענו לעצור בחצור ולראות איך מתחילה קריסת מדינה. הבעיה של "פרי גליל" אינה איכות המוצרים, הבעיה היא התחרות שהמדינה מעודדת במיסוי נמוך של יבוא או עידוד העברת מפעלים לירדן למשל. אין לי מושג מה גרם לקריסת "פרי גליל" אבל לו הכריזה המדינה על מפעל פטור ממס לחמש השנים הקרובות ולעזור, המדינה מעדיפה לשלם דמי אבטלה (לעג לרש) במקום להבריא את המפעל. כן, יש עוד מפעלים כאלה וצריך לעזור גם להם. יש לי משפחה בארה"ב, ביום ראשון פועל בחצר בית הכנסת שוק של מוצרים מישראל, כשנכנסתי אליהם הביתה מצאתי קפה נמס (מגעיל כרגיל) של עלית, מיונז של תלמה וכו', הם אומרים שמעבר לטיב המוצרים, הם מעדיפים לקנות ובעקיפין לתמוך במוצרים מישראל. לגבי הקפה הנמס, זו דעה פרטית שלי, למרות שכולם שותים "נס קפה" שזה שם המותג (של נסטלה) הקפה הנמס של עלית מזכיר לי את הקפה הצבאי של פעם שהכיל ברובו חומוס. בארה"ב אגב, יש סימון של דגל ארה"ב וסימון בולט "מיוצר בארה"ב, הם מתגאים בתוצרתם. ניסו לעשות את זה בארץ אבל אנחנו אדישים.
 
../images/Emo127.gifיפה אמרת ...ואני מעירה לאנשים במרכולים

ולא פעם שומעת בתגובה " באמת ,לא חשבנו על זה " ומחליפים לתוצרת הארץ ...
 
רשות העסקים, משרד המסחר והתעשייה

אמורים לעודד את הרכישה בקרב הציבור לשימוש תוצרת הארץ אבל אמממה ברור שאת התקציבים שלהם הם משקיעים בדברים אחרים אז מה הפלא שהציבור קונה גם לא כחול לבן ולא שם דגש על תוצרת הארץ. אני חושבת שזה הכל מתחיל מלמעלה אם רשות העסקים יוצאת בקמפיין לעודד שימוש בתוצרת הארץ זה בסוף מגיע לתודעה של העם. אני לא חושבת שאנחנו יכולים לעשות את העבודה של רשות העסקים...
 
הבעיה היא שלרוב

תוצרת הארץ יותר יקרה מתוצרת חוץ . למשל במקרונים שהזכרת ההבדל הוא גדול , כמו כן בריבות - קונפיטורה תוצרת חוץ עשירה בפרי ועולה פחות מתוצרת הארץ. לפי מה שהבנתי מהתקשורת , פרי גליל הוא מפעל ריווחי ורק ניהול לא נכון הפיל אותו . כך שהאשמה לא ברכישת הצרכנים.
 
בדיוק!../images/Emo45.gif

וזו הסיבה העקרית להעדפת תוצרת חוץ. אם לדוגמא ברשת חצי חינם יש 4 פסטות תוצרת איטליה ב 10 ש"ח , אני אשים בעגלה במקום פסטה ישראלית ב 6 ש"ח ליחידה. וכך במוצרים רבים נוספים . היום השקול הוא כלכלי בעיקר , רק במקום בי יש הבדל מזערי אני אעדיף תוצרת הארץ. דרך אגב, בחנות המפעל פרי גליל בחצור, מכרו קופסאות שימורים שהיו עם קמטים או שהיו נטולי תויות בחצי מחיר , ותושבים ומטיילים באיזור היו קונים שם במחירי מציאה . חבל על עוד מפעל ישראלי שפשט את הרגל ובעיקר על עובדיו שיצטרפו למעגל המתרחב של המובטלים בלי אפשרות תעסוקה בעתיד .
 
ודרך אגב... יש עוד שיטה לחסכון

היום חברות פנימיות של שופרסל ומגה משווקות עם מותג שלהן והמוצרים יותר זולים מלקנות ויסוצקי או אוסם ואז אריזה עולה חצי מחיר. גם אצלי העניין הכספי הוא שיקול ואם אני יכולה לקנות 4 חבילות פסטה ב- 10 ש"ח זה מה שאעשה ובטח לא ארכוש ב- 6 ש"ח חבילה אחת של אוסם. שבוע שעבר היתי בטיב טעם וקניתי 3 חבילות פסטה תוצרות חוץ ב- 10 ש"ח אז למה לבזבז על מותג ישראלי שמוכר חבילה אחת כמעט בסכום הזה. מסכימה עמכם בהחלט.
 
זה נכון עניין החסכון

אבל לא בהכל ההבדל הוא משמעותי כל כך. למשל אני קונה קבנוס של מותג שופרסל, בבדיקה בגב האריזה גיליתי שהיצרן הוא לא אחר מ"יחיעם" אותו קבנוס בדיוק תחת מותג "יחיעם" עולה חצי שקל יותר ל- 100 גרם. מוצרי ניקיון רבים של מותג "שופרסל" מיוצר ע"י "סנו" ועולים כ- 10-20 אחוזים פחות. אבל חלק מהמוצרים של המותג "שופרסל" לא מיוצרים בארץ בכלל כמו למשל הפסטה. אני תמיד בודקת מי היצרן של המוצר של "שופרסל" לפני שאני קונה. ועוד משהו חשוב... קראתי באיזה מקום שמתארגנת תביעה נגד "שופרסל" "מצד ספקים שהורידה את המוצרים שלהם מהמדפים מאחר והיו יותר זולים מהמותגים שלה, או שהספקים לא הסכימו להעלות את המחירים כדי שלא להתחרות במותגים של הרשת.
 
אגלה לך סוד.. אני בודקת רק מחיר ואיכות

המותג לא משחק אצלי בענייני האוכל ולא בענייני חומרי ניקוי פשוט זה סתם אוף דה רקורד אמרתי שזה יותר זול לקנות מהחברות הפנימיות של הסופרים. כמובן שאם אמצא מוצרים של חברות אחרות יותר זולים וטובים אקנה. בטונה אני לא מתפשרת-קונה רק סוג אחד שאוהבת בנקניק אני לא מתפשרת -רק איכותיים ודלי שומן תמיד יש את המוצרים האלו שאנחנו לא מתפשרים שם על האיכות וזה לגיטימי, אבל ברוב הדברים שאני קונה בסופר כגון מזון וחומרי ניקוי, אני עושה קודם השוואת מחירים ואם האיכות טובה אז אני קונה את המוצר הזול מבין כולם.
 

kdr

New member
בקיבוץ לוחמי הגיטאות

מוכרים את הדברים האלה שנקראים ... (לא רוצה לעשות להם פרסומת, פרטים בבדיחידה המצורפת) שהציפוי פגום או הצורה לא אחידה במחיר מופחת. אבל, באריזות של 5 ק"ג. ולבדיחידה: מה הקשר בין ויברטור לשניצל טבעול ? שניהם תחליף לבשר.
 
אני מצטרפת לKDR, שוקו ולכל

מי שדיבר בגנות המחיר. בתקופה שהייתי קונה פסטה רגילה הייתי לוקחת את ה- 4 ב- 10 ש"ח תוצרת איטליה. בתקופה כזו של מיתון גם אצלנו הכיס מדבר, מה לעשות. היום אני קונה פסטה מחיטה מלאה ומעדיפה את זה של הרדוף, כי פשוט הכי זולים במוצר הזה. ואפרופו ארה"ב, שם כל מה שהוא תוצרת ארה"ב לרוב אם לא תמיד יותר זול מתוצרת חוץ. למה? כי הממשלה במדינה פטריוטית תומכת במפעלים המקומיים וממסה את תוצרת החוץ. לאחרונה אף גיליתי (פשוט לפני כן לא שמתי לב) שעל אוכל בסופר אין לא מס ולא מע"מ בעוד על אוכל בחוץ - מסעדה / מזון מהיר / קפיטריה וכולי יש מס, כל מדינה בהתאם לגובה המס שלה. יין בוטיק בארה"ב שנחשב יין טוב נע סביב 10 דולר = 40 ש"ח. המיוחדים ביותר עולים 15-20 דולר. אצלנו יקב שהוא בוטיק בדרך כלל היין שם לא יורד מ- 60 ש"ח, בעוד יין טוב נע בין 200 ומעלה ש"ח. כמובן שיש יוצאים מן הכלל לכאן ולכאן. אני דווקא מפרגנת לגמרי לתוצרת המקומית - קונה גבינות תוצרת הארץ, יין תוצרת הארץ, קמח רק תוצרת הארץ. אפרופו גאודה - למשק יעקבס בכפר הרא"ה יש גאודה עם עשבי תיבול - חבל על הזמן. אבל מה לעשות שלא הכל יודעים לעשות טוב בארץ כמו נס קפה שKDR הזכיר, בלי פלצנות ובלי התנשאות אני לא אוהבת את הקפה הישראלי, חוץ מקפה שחור עם הל וגם אז רק של נחל'ה. בירה - הבירות המסחריות של ישראל לא הבוטיקים גועל נפש. אנחנו באיזשהו מקום כמו האמריקאים - גם אצלם הקפה והבירה הממוסחרים גועל נפש. מה שכן, היין שלהם מעולה. ויש עוד: שוקולד - מפרגנת ואוכלת את הישראלי אבל מעדיפה את הבלגי. גלידה - מפרגנת ואוכלת את הישראליות אבל מעדיפה את האיטלקית.
 

gili667

Member
גלידה בארץ?! כבר מזמן אין גלידה

לא טובה ולא טעימה הכל ומן צמחי , תחליפי חלב וככה גם הטעם ): קחו אבקת פודינג של אסם ערבבו עם כוס חלב וקרטון שמנת וקבלו גלידה מצוינת והיה פעם מתכון שסבי היה מכין אך לא זוכר כיצד (ביצים חלב ועוד)
 
מפעל פרי גליל מפעל רווחי ,אבל העצוב הוא

שמשתייך לקונצריון ויטה ,ויטה בהפסדים והמפעל שמש ערבות לכן יסגר ע"י הבנקים,כי קל יותר למכור מפעל מת, אין התחיבות לעובדים ניתן למכור בחלקים ועוד ... ואמש בייגל שוחט אמר דבר עצוב וחכם .. "עצוב שהמפלה הכלכלית באה בעקבות מדניותו הכלכלית של ביבי ...ותושבי חצור הם אלה שבוחרים בו "
 
קל להאשים את ביבי...

חבל שלא בוחרים לקחת אחריות על ניהולים כושלים בארגונים ובזה ביבי ממש לא אשם ולא שאני בעד או נגד איש פוליטקה זה או אחר אבל כבר ראינו וקראנו בעיתונים על מחדלים של ההנהלה שפיזרה כספים ושל ניהול כושל והמנהלים נוסעים ברכבים מפוארים בזמן שאין בכלל כסף למשכורות לעובדים מנהל טוב צריך לשמש דוגמא לקצץ קודם מכיסו לפני שמקצץ משכר העובד!
 

kdr

New member
לפי הבנתי

בגלל שהמפעל רווחי, מנסה ויטה לקבל עבורו סכום שהוא אולי מעבר לשוויו כדי למזער את חובותיה לבנקים. בשביל הבנקים העובדים במפעל הם כמו שטר כסף, היום אצלי מחר מי יודע וזה ממש, אבל ממש מעניין להם את ה... לפני הרבה שנים, בשנות ה80 , היה נדמה לי בבאר שבע מפעל לבלוקים שנכנס לחובות (קצת שונה מהמקרה כאן), העובדים "קנו" בכספים שהמפעל היה חייב להם את המפעל, סילקו את הבעלים והמנהלים שידעו רק לקחת כסף, המפעל שגשג בתוך כחצי שנה. הבעיה כאן לא נגמרת בפרי גליל, מה יעשו יצרניות קופסאות השימורים, מה לגבי בתי הדפוס שמדפיסים תויות, יצרני האריזות, כל החקלאים שגידלו גזרים, אפונה, מלפפונים ועוד, זה כדור שלג שיפגע בכל שרשרת המזון והמדינה לא נותנת את הדעת. אני לא רואה סיבה לשלם לבכירים במפעל משכורות מעבר לפי שניים שלוש (בתוספת בונוסים על הצלחות משמעותיות) משכר הפועל האחרון באותו מפעל. אני באופן עקרוני מתרחק מפוליטיקה, זה נבלה וזה טריפה.
 

Cosmic Trigger

New member
כי אם עכשיו אתה קצת מוותר על האיכות,

ומחר קצת נוותר על חופש הביטוי, לפני שנשים לב נחייה במדינת משטרה כמוה לא ראה אורול בחלומותיו השחורים ביותר.
 

gili667

Member
מה שמדהים הוא הכישלון למרות מחירים גבוהים

שבזמנו כמדומני היו כתבות על קרטל ותיאומים בין היצרנים הגדולים של השימורים ישנם שימורים מצוינים תוצרת הארץ במחירים נמוכים בהרבה לטענת אחד הבעלים ממפעל מתחרה גדול הבעלים החדשים שותה קפה בבתי קפה בת"א וכלל לא ידע היכן ממוקם המפעל (מין הסתם זו אלוגריה) ממש לא חושב שהצרכנים בארץ צריכים לממן קרטלים ובעלים תאבי ממון וחסרי נכונות עבודה. לפי התקשורת יש קונים למפעל , אני מאמין שכך יהיה (הגם שאלו מהגדולים): ]
 
למעלה