יש לי שאלה בקשר לוויאג´ר

יש לי שאלה בקשר לוויאג´ר

ראיתי את הפרק הראשון (הכפול) ונהנתי מאוד! בדרך כלל פרקים ראשונים הם זבל (בTNG ובDS9, למשל... ובעיקר בTNG), והפרק הזה ממש הפתיע אותי לטובה. ברור שאני אמשיך לראות... והשאלה היא כזו: איך הולך רצף הפרקים? חייבים לראות לפי התור אחרת הכל מתפקשש כמו בDS9 , או שבין הפרקים אין ממש קשר, כמו בTNG? יש לי את הפרק השלישי והרביעי יורדים ברגעים אלו ממש- אם הרביעי ירד לפני השלישי- לראות אותו או לחכות...? טאשה נ.ב- נראה שתפוז החליטו להתעלל בגולשים האומללים- האדום והירוק עוד היו איכשהו סבירים, אבל הצהוב רעלי והורוד המזעזע הזה פשוט שוברים שיאים... למה לא לחזור קצת לכחול כתום המסורתי והטוב...? תרגיעו קצת, למען השם... (אם הם רצו לסגור את האתר או משהו... הם יכלו פשוט להגיד... אין צורך להשתמש בצבעים מזעזעים כאלה כדי להבריח אותנו...)

גם לי יש שאלות על וויאג´ר

קודם כל, טאשה אחותי - סחתיין. הגיע הזמן לראות וויאג´ר. גם הקאזה שלי מוריד במרץ. התכנון לראות לפי הסדר. אתמול ראיתי את פרקים 1-4 ברצף. אני מצטרף לשאלה של טאשה ומוסיף עוד משלי: 1. בינתיים הסדרה מתאפיינת בקפטן ג´יינווי שמתפרצת לגשר כשהספינה בטלטלה וצועקת "רפורט!". או בתעלולים משונים עם מרקם הזמן-חלל. לא שיש לי בעייה עם זה, אבל רציתי לדעת אם זה הקונספט של הסדרה. 2. אחרי הצפייה שוב בפרק הראשון, מסתבר שהוויאג´ר נתקעה 7 שנים בצד השני של העולם בגלל שג´יינווי התעקשה להפר את הפריים-דיירקטיב (שוב, גם זה קונספט שחוזר על עצמו בסדרה?). השאלה היא אם מישהו מתייחס לעובדה המצערת הזאת מאוחר יותר, או שכולם מפנימים את גורלם המר?

S h a y 9 9 9

New member
תשובות

אז ככה... טאשה- אין בעיה לראות קודם את פרק 4 ורק אח"כ את פרק 3 זה לא DS9 זה יותר מזכיר את TNG מהבחינה הזאת, אבל רצוי לנסות לא לקפוץ בין העונות כי ככה את עלולה לפספס את ההתפתחות של הדמויות ... צמי- הנושא של מה קרה בפיילוט ולמה קפטן ג´יינווי מתעקשת לשחק אותה סטארפליט טיפה שאין סטארפליט חוזר על עצמו הרבה בעונות 1-2 בעיקר בפרקים שבהם מעורבים הקייזון (אני מנסה לא לשים פה ספויילר). בוא נגיד שבמהלך הסידרה יהיה להם הרבה הזדמנויות לחזור הביתה שנראות מאוד מבטיחות ובסוף או שמתגלות כבעיתיות או שברגעא האחרון מספסים את חלון ההזדמנות החד פעמי שלא יחזור עוד ובדר"כ מאוד קל להאשים את קתרין ויש את אלה שגם עושים את זה... נ.ב. זאת לדעתי אחת הסדרות הטובות יותר אני חולה על וויג´ר כמעט כמו TNG! ,טוב רק כמעט...

The Traveller

New member
ברוכים הבאים לגיזרה דלתא

גם אני ממליץ לראות את הפרקים ברצף, אמנם רוב הפרקים אינם חלק מעלילה מתמשכת, אך פה ושם מופיע פרק חיוני להבנת הארועים וחבל לפספס. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ לקפוץ בין העונות השונות, מכיוון שלכל עונה יש יחוד משלה (גם אני מנסה שלא להכניס ספויילרים). דעתי כמו של שי, זו סידרה מעולה שהולכת ומשתבחת מעונה לעונה. גם אני חשבתי שאין תחליף ל- TNG והיום אני מכור לגב´ קטרין וחבריה לא פחות מאשר לז´אן לוק האגדי.

Bajoran Preist

New member
וחוץ מזה

היו כבר כמה פעמים(אני בעונה הרביעית) שהיו "מקבצים של פרקים" שהיה ביניהם קשר רופף יותר או פחות, וצפייה לא לפי הסדר עלולה בהחלט להרוס אותם. כמו כן מכיוון שוויאג´ר מנסה לחזור הביתה ומתקדמת קדימה(בדרך כלל...) אז גם פה יש מקום לצפות ע"פ הסדר. בוא נאמר הרבה פחות קריטי מח"ע9, אבל לעומת הדור הבא, יש הרבה יותר סיבות לראות על פי הסדר.

ככה,

השיטה די דומה לTNG. כל פרק עומד בפני עצמו. אבל (חייב להיות אבל. לא ככה?) מפעם לפעם יש ארוע שיש לו השפעות או איזכורים בהמשך. למשל החלפה של דמויות (כגון ההחלפה הברוכה של קס הרכרוכית והדביקה ב-7 האלילה). יש עוד כמה פרטים שמפעם לפעם מתגלים על הרקע של דמות זו או אחרת שמוזכרים בהמשך. בקיצור, שום דבר קריטי שיפריע להנות מהסידרה. אבל עדין יש יתרון קטן לצפיה לפי הסדר.

Mnementh

New member
מסכים עם מה שנאמר...

קודם כל, לגבי הפיילוט אני מסכים שהוא טוב יותר מ-TNG ומ-9 DS (שהוא אולי הפרק השנוא העלי ביותר - איך הוא מעז לדבר ככה אל פיקארד?!?) אבל הוא עדיין לא כזה להיט... סטאר טרק מתאפיינים משום מה בפרקי פיילוט גרועים ואז מכים אותה חזק החל מהעונה הרביעית בד´כ כאשר העונות הראשונות נראות טוב רק למעריצים גדולים של כל סדרה ספציפית (אצלי עם TNG, אחרים עם 9 DS למשל). בוויאג´ר הרמה די נשתמרת כאשר הדבר הטוב שקורה זה באמת הצטרפותה של הבורג ובכלל BORG SPACE . חוץ מזה, זה בדיוק כמו TNG מבחינת העלילה ככה שאין בעיה. מה שכן - יש הרבה דברים שקורים לדמויות עצמן (וגם זה היה ב-TNG, אולי קצת פחות) אז אתה מפסיד את ההתפתחות של מערכות היחסים. אבל עם כמות הספוילרים והפיתויים זה בלתי נמנע. היה צריך להיוולד אמריקאים, זה כן.

reformy

New member
אני לא יכול לחכות...

לעונות האחרונות. אתם מעלים לי את הציפיות מהסדרה, שגם עכשיו, בעונה הרביעית, היא משובחת למדי.

rdaffi

New member
מורה נבוכים...

1.אכן, אין כמעט פרק וויאג´ר בו הקפטן לא מתפרצת לגשר ומקרקרת "רפורט" או "רד אלרט" בהיסטריה גמורה. היכונו לקבלת הברווז הראשון שגם מכהן כקפטן של הפדרציה. כשראיתי בפעם הראשונה את הפרומו של "יס" פשוט הפחלצתי מצחוק. "שוברת את גבולות הזמן"? מה זה החרטא הזה? אבל עם הזמן (בלי לספיילר יותר מדי) התברר לי שהם פשוט קלעו בול. וויאג´ר עושה דייסה מכל מה שקשור במסע בזמן ורצף הזמן-חלל. 2. זה אכן מוזכר: ססקה נותת נאום קטלני על ג´יינוואי ו"עקרונות הפדרציה" שלה בפרק In a State of Flux וגם אדמירל ג´יינוואי הזקנה מבקרת את קפטן ג´יינוואי הצעירה על הטעויות שהיא עשתה ועל כך שהיא הקריבה את הצוות שלה למען אנשים זרים בפרק האחרון, Endgame.

rdaffi

New member
ואם יורשה לי לצטט את ססקה:

A Federation Captain destroyed our only chanase to get home. Federation rules... Federation nobility... Federation compation?! DO you understand? If this had been a Cardassian ship, we would be home now!

למעלה