יש לי שאלה דחופה אולי מישהו מוכן לעזור...

יש לי שאלה דחופה אולי מישהו מוכן לעזור...

נפלתי היום אחרי הצהריים מהאופניים ונפצעתי במכמה מקומות...בכף היד במרפק וברגל ריתי לשאול אם אני צריך טטנוס...?? השתחררתי מהצבא לפני שנה אני לא יודע אם בגיוס קיבלתי טטנוס זה חשוב..מה לעשות ??

טטנוס

שלום רב ! אני מקווה שאתה בסדר ולא נורא פגוע... כן, קיבלת חיסון נגד טטנוס ביום גיוס בבקו"ם. אבל בכל זאת, לאחר פציעה כזאת עם זיהום חיצוני - מאוד כדאי לעשות שוב חיסון נגד טטנוס (אחרי 4 שנים). ניתן לקבלו במוקד קופ"ח שלך. בהצלחה ותרגיש טוב ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

תודה....

נפלתי על כף היד והמרפק ...כל הצד השמאלי גם הרגל הלכתי בדיוק לחזק את הברקסים באופניים ובדיוק יצאתי מהחנות נסעתי קצת מהר ובאתי לבלום לפני המעבר חצייה ...הברקסים היו ממש חזקים לחיצה קטנה והאופנייים עוצרות ..אני לחצי על שני הברקסים ועפתי קדימה ברוך השם יותר טוב מחר אלך לעשות חיסון נוסף ...חוץ מזה רציתי לשאול ..אני שם חיטוי והפד עם החיטוי אחרי כמה שעות נהייה שחור\אפור מסביב ..ממה זה נובע? זה מסוכן?

המשך

אתה לא חייב ולהשאיר פד על הפצע. חשוב לשטוף טוב-טוב על מים וגם חומר חיטוי ואח"כ כדאי להשאיר פתוח. בכל מקרה, אם כיסית את הפצע עם פד ועדיין יש קצת דימום מינימלי מתחת לפד, זה יכול להסביר שינויים בצבע של הפד. מסביב לפצע יכולים להיות פשוט סימנים של המטומה (דימום תת-עורי) שמסבירים את השינויים הצבעוניים. כדאי שלך למוקד חירום וגם תקבל חיסון וגם תראה את כל זה לאחות מוסמכת ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה