יש לי שאלה דיי מטופשת וזה

יש לי שאלה דיי מטופשת וזה

המקום היחיד שחשבתי שאולי אני אמצא תשובה. כבר משהו כמו חודש משהו ממש מטריד אותי... וזה העניין של הציצית. אוקיי , כיפה אני מבינה למה צריך... אבל אני לא מבינה מה זה ציצית בכלל ולמה צריך את זה. אני יודעת שזה נשמע טיפשי פשוט לא ידעתי את מי לשאול...

אלישיר

New member
תשובה מטופשת... לא לא מטופשת ממש לא

בעזי"ת קודם כל כאן זה לא המקום לשאול. לא תפרצי לשכן באמצע הלילה לבית, גם לא כשזה בתמימות המלאה והרצון הכנה לבקש כוס סוכר ותו לא... לכן יש סיכוי גדול שעד הפעם הבאה שתכנסי לכאן ההודעה הזו תתצטרף ל"לא קשורים לפורום", ועימך הסליחה. אבל בלי כלום אי אפשר להשאיר... שאלת שאלה מצוינת. יש לה אינספור תשובות, כי כל מושג ביהדות מתפרש לו לכל כיוון שקים. הציצת, היא בגד שבורא העולם ציוה על עם ישראל ללבוש, בצורה מסוימת. מצוה פשוטה של הבורא, לפני הכל. האר"י רואה את הציצת גם כבגד שממש מגן על לובשו, ואומר שכשמתעטפים בציצת גדולה צריך לפרשה על הגוף ולא לקפלה כמו שהרבה עושים. רבי נחמן מברסלב אומר שאילו יהודי היה יודע מה זה ציצת, היה רוקד את כל המאה ועשרים שנה, משמחה. על כל זאת אוסיף ואצור סקרנות... את יודעת, שציצת זה אור רוחני? רוחני, זה לא אומר משהו שלא בנמצא, אלא משהו שפשוט אנשים שכחו איך להכנס אליו, והיום הוא נסתר מהחושים שנשארו להם. את יודעת שאפשר להרגיש את האנרגיה של הציצת? קחי את כל הבגדים שבעולם ותלבשי אותם, את תוכלי להרגיש מהם אנרגיה? מהציצת כן. וכאן אני כבר יהרוס לך עם התורה השוביניסטית הפרימיטיבית וחסרת העומק והשכל הזו..., בנות פטורות מציצת. תשובה

שש שבע

New member
לכל בגד יש אור רוחני, הילה.

ויש הלכות שקשורות בזה, כמו לא ללבוש בגד הפוך, לא ללבוש שני בגדים ביחד, גם בגד קרוע הוא בעיה, וכל זה בגלל האור של הבגד, שמשפיע על הלובש. מה שכן אולי בגלל המצווה המסוימת של קשירת ציצית בבגד, מתרבה האור מהמצוה. בנוסף לאור הבגד עצמו. איך אתה מרגיש את האור הרוחני הזה? פעם ראשונה שאני שומעת שמישהו מרגיש ממש את אור הבגד. אגב גם לחפצים יש הילה רוחנית כזו, וכאשר ההילה נגמרת, החפץ נשבר. או אובד, או נגנב.

אלישיר

New member
התלבטתי אם לענות...

בעזי"ת קודם כל יש קבעון בנושא. אנשים דתיים, סתם לא מוכנים להיכנס לזה, כי... טוב נו, למה שהיצה"ר יתן כ"כ בקלות. אנשים שעוד לא קבלו עליהם עול תו"מ, מוכנים לקבל שיש רוחניות שאפשר להרגיש בטאי צ'י. זה מוכנים לקבל, עם כל כמה שההגדרות וההסברים מהמזרח הרחוק לכל המושגים שיש כאן, רק מסתובבות מסביב למילים הפשוטות, בערפל מבולבל, כמו בהזית סמים. אבל שאת כל, כל המצוות אפשר להרגיש באותם חושים שמפתחים במקומות האלה, ובעצמה חזקה הרבה הרבה יותר... זה כבר לא. מה? אפשר להרגיש ברכת כהנים?! -תפסיק לשקר ולהזות, ובכלל, אנחנו מאחרים לשיעור של חרטא-קרישננדה, אז צ'או... שנית, אני לא שש לדבר על מצוות ויכולת להרגיש, ליד מושגים שבאים מ"חכמות חיצוניות". האמת היא, שאם לא "עת לעשות לה' הפרו תורתך", לא הייתי מספר ולא כלום. כשאת מדברת על הילות של בגדים, את מדברת, לאלפי עניות דעתי, על ספירת מלכות דעשיה, בחינת: "ותלבש אסתר מלכות". למלכות יש השפעה על שאר הספירות, אבל ... מי שמברך על ציצת בשמחה, עולה ומושך אור מכל העולמות עד לעולם האצילות! אני לא נוטה להזכיר את המלך ואחרון הקבצנים, באותה נשימה. איך הגעתי להרגיש את הציצת, ובכלל לתחום הזה, אם אגלה טפח ואכסה טפחיים, זה סיפור פשוט. הרה"צ אברהם יאראוויטש זי"ע, לאחר שסיפרתי לו את הסיפור שלי,אמר והורה לי;לנסות ולהתחיל להרגיש כל יום למשך דקה את הציצת אחרי שאני מברך עליה. הוא גם נתן לי ספר לקרוא, ואמר לי לחזור אליו. במשך כתשעה חודשים ארוכים לא עבדתי על להרגיש את הציצת. הרב זלה"ה, נפטר בניסן האחרון. אני רק חודש אחרי התחלתי לקיים את אשר אמר לי. בהתחלה, כשעזרו לי משמים,פשוט נכנסתי תוך כדי תפילה לדבקות אדירה. אני חושב שאחת הסיבות שהרב אמר לי להתחיל להרגיש את הציצת ( היום אני כבר יכול להרגיש עוד ועוד מצוות. במיוחד בשבת), היא שציצת היא שמירה מניאוף ותיקון הברית. מצוה שמרגישים אותה לא מיגעת ומעיפת, אלא נותנת חיות ושמחה, בבחינת הבי של "ולא אותי קראת יעקב, יען כי יגעת בי ישראל".

mahmut

New member
השאלה אינה מטופשת

אבל שיהיה ברור לך שמותר שתהיה גם שאלה שאין לה תשובה בבחינת חוק

חוץ ניק

New member
שאלה לא מטופשת כלל

ציצית אמורה להזכיר ללובש את כל מצוות התורה, וצריך לשים אותה בכל בגד בעל ארבע פינות. בציצית המקורית היה פתיל תכלת שבעקבות הצרות והגלות שכחנו כיצד עושים אותה (יש כאלו היום שטוענים שמצאו את הדרך הנכונה והמדויקת לעשות אותה והם לובשים תכלת גם היום) הגמרא אומרת שציצית מזכירה את מצוות התורה ויראת שמיים כי כאשר אדם מסתכל בתכלת הוא נזכר בצבע הים והים הוא ראי של השמיים שדומים בצבעם במשהו לכסא הכבוד, הסיבה שצריך סימן כל כך רחוק וצריך דמיון מפותח בשביל להגיע לכסא הכבוד, למרות שבטבע יש דברים קרובים יותר לכסא הכבוד, היא שאנחנו בסך הכל מחפשים דרכים שיגרמו לנו להזכר בכסא הכבוד במחשבה הפנימית ולא בצורה החיצונית. כי היהדות לא מיחסת קדושה לחפצים. שמעתי פעם עוד הסבר מדוע ציצית מסמלת את כל התורה, שהציצית היא חוטים שקושרים בסוף כל בגד מרובע כדי להמחיש את העניין שאין דבר עם סוף מוחלט והכל נגר בסופו של דבר בקב"ה אגב ציצית היא מצווה מהתורה והרבה יותר חובה מכיפה, אפשר להיות צדיק ושומר את כל התורה גם בלי כיפה שהיא רק סוג לבוש, אך לא בלי ציצית.

b n n y 24

New member
דרך אגב

אין חובה ללכת עם בגד ארבע כנפות בכדי להתחייב בציצית. זה רק מנהג ויש שאומרים שהוא מדיני סופרים (מדרבנן).

פראזניק

New member
ציצית

המשנה ברורה כותב במפורש שציצית היא "חובת גברא וחובת מנא לקולא" דהיינו שאין חובה על בגד שאינו נלבש ואין חובה על אדם שאינו לובש הבגד. עם זאת, המרדכי (ואחרים) פוסקים כי כיום יש חובה על אדם לחייב עצמו במצוות ציצית.

שש שבע

New member
אבל בעתיד לבוא

אדם שלא הולך עם ציצית, יתן את הדין על כך שלא חייב את עצמו בציצית.

למעלה