יש לי שאלה האם כל כישוף חייב מעגל?

nepthys

New member
לא.

דבר ראשון, מכיוון שמאגיה היא משהו רוחני, אין בה "חייב". כל עוד את לא מנסה להשתייך למסורת מסויימת את יכולה לעשות מה שמרגיש לך נכון, וזה גם מה שיעבוד ברוב המקרים. המעגל הגיע מתקופת בבל העתיקה והפגאנית לימי הביניים הנוצריים ומשם לתקופתנו. גם בבבל וגם בימי הביניים הכישוף נעשה ע"י הפעלת מניפולציות על יישויות מזיקות כמו שדים, ולכן היה צורך במעגל שיגן על המכשף. לאחר מכן המעגל הפך במאגיה המודרנית למשהו מאוד נפוץ, אפילו כשלא מזמנים כוחות מאיימים. באופן עקרוני אם את לא מרגישה צורך במעגל, אל תיצרי אותו. אבל המעגל מאוד עוזר ושווה להשתמש בו. משתמשים בו לא רק להגנה אלא גם כדי ליצור מרחב קדוש, מטוהר ומוגן.

gwizard

New member
אני לא מסכים

ציטוט: "דבר ראשון, מכיוון שמאגיה היא משהו רוחני, אין בה "חייב" אני לא מסכים עם הקביעה הזו. עדיין חובה על כל אחד להפעיל שכל מדי פעם. במיוחד כאשר עוסקים בכוחות רבי עוצמה אשר עלולים לפגוע בך או בסביבה תוך שימוש לקוי. ובכלל, אם זה לא פיסי אז מותר לעשות מה שרוצים ? לדעתי לא. ישנם חוקים לכל דבר ומאגיה היא לא יוצא דופן רק בגלל שאת מקטלגת אותה תחת רוחניות, מה שאני לא כל כך מסכים איתו גם, דרך אגב. אני מסכים עם שאר ההודעה שלך, זה די ברור לי שאת יודעת מה זה מעגל, אך היה לי חשוב להדגיש את הנקודה למען כל הקוראים הלא מנוסים.

nepthys

New member
העדות שלי היא זו

שבמשך אלפי שנים אנשים עסקו במאגיה בלי להקים מעגל, ולא קרה להם כלום..:) גם אני עשיתי כשפים ללא מעגל ולא "נפגעתי". המעגל מאוד עוזר לי להתרכז, להיות ממוקדת, לנתב כוח וכו'. אבל אני לא רואה בו כחובה. יש תרבויות שונות עם סגנונות מאגיה שונים, בוודו אם אני לא טועה אין חובה להקים מעגל (תקן אותי אם אני טועה ארדן).. זה לא אומר שהאנשים שעוסקים בוודו "טועים" ומסכנים עצמם.. גם במצרים העתיקה לא הקימו מעגל וגם המכשפים ההרמטיים לא הקימו מעגל. יש טכניקות אחרות להגן על עצמך.

RainBird

New member
כמו רצוי וכדאי לזמן שדים בשפה חנוכית נכונה ולא עם שגיאות כדי לא לסיים כמו קראולי? ../images/Emo13.gif

זו רק ספקולציה שזה בגלל זה ../images/Emo13.gif

דווקא החבר'ה של ה-OTO ממשיכים, ולא נראה שיש להם יותר מדי בעיות. אח, אגדות אורבניות.

ועוד הערה,

כי קראתי את ההודעה של טלי שוב - אני לא מסכים עם הקביעה ש"מאגיה היא דבר רוחני", משתי סיבות. מחד העמימות של המונח "רוחני" (לדעתי המושג עוד יותר עמום מהמילה "מאגיה", שלה יש הרבה פירושים וכל אחד בוחר בפירוש המתאים לו, אך היא פחות עמומה בעיני) או המילה "רוחניות". הסיבה השניה היא שמאגיה, לפחות בחלקה, היא ברת השפעה על העולם הפיזי, וכשפים רבים מבקשים מהמבצע אותם לבצע פעולה פיזית כלשהי בזמן הכישוף (ויהיו אלו תנועות ו/או מילים בלבד אצל הממעיטים, ואצל אחרים שימוש בחומרים נוספים) - כך שמאגיה היא גם פיזית, או בעצם, נמצאת במקום איזון שבין "רוחניות" לבין "פיזיות".

RainBird

New member
האם כל אקט של הכנת מזון דורש סיר? התשובה היא שזה תלוי במטבח- סיני, ספרדי יפאני- ותלוי במאכל הספציפי שאת מבשלת. קודם כל השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך- האם אני מבינה מה פעולת המעגל והאם זה דבר שיעיל וחיובי לעשייה המאגית שלי? אם התשובה היא *כן* אז תרגישי חופשייה להשתמש במעגל. אם לא אז לא. שום שד לא יעלה מהמעמקים ויאכל אותך (אלא אם כן מדובר בזימוני שדים- אבל אז זה כבר בעיה שלך) מעבר לכך? זה כבר תלוי בסיגנון האישי שלך. אני הרבה פעמים כשאני מטיל לחש מהוודון מרגיש שתפיסת המעגל מאוד זרה לי- אז אני מוותר מראש. ולפעמים אני מרגיש שמעגל הכרחי- בעיקר בפעולות של ריפוי וטכניקות שמאניות אז המעגל נכנס לקטגוריה הזאת. בקיצור, בלי הבנת הכלי הבסיסי אין לך בעצם אחיזה בידיעה האם הוא הכרחי או לא. אני מצרף מאמר נחמד עם מושג המעגל. אני ממליץ לך לקרוא. ארדן.

Swicca

New member
ארממ..

מעגל.. זו טכניקה מסויימת, שתיהיה מוגן במהלך האקט המאגי שלך, מכל גורם חיצוני שהוא. במידה ומה שאתה עושה לא רציני או גדול במיוחד, אלא משהו יום יומי או יחסית קטן.. אני לא רואה צורך במעגל. אתה לא מסכים? :)

RainBird

New member
תקרא את התגובה הראשונה של Nephtys עבורך היא מספרת שם על מקור המעגל.

PurpleFilth

New member
ומה שבאמת רציתם להגיד לו, זה:

לא, לא בכל כישוף יש צורך במעגל. רק באינסטנט-וויקה שאתה מוצא כשאתה מגגל "מג'יק" (עם K).

למעלה