יש לי שאלה היפותטית

יש לי שאלה היפותטית

שנים חלמתי על לידת בית והחלום הזה, בניגוד להרבה אחרים לא יתגשם (כנראה). ההריון הראשון שלי היה הריון תאומים שדולל משלישיה. ילדתי בשבוע 38+2 בניתוח קיסרי עקב מצגים. ניסיתי כמעט כל סוג של טיפול אלטרנטיבי ולא הצלחתי לגרום לעוברים (היום מאיה ויובל המדהימים שלי אוטוטו בני שש) להתהפך. ההריון השני גם הוא הריון תאומים. אחרי כמה התהפכויות דרמטיות משבוע 30, הגענו לסוף הההריון ראש-ראש ובהדסה עין כרם הסכימו לילד אותי בלנל"ק (כמעט בית החולים היחידי בארץ שהסכים לזה). הלידה עצמה היתה חוויה מתקנת ומעצימה בדיוק כמו שחלמתי. גם בניתוח הקיסרי וגם בלידה, סבלתי מאטוניה של הרחם. בלידה הגעתי לדימום כל כך מאסיבי, שלחץ הדם שלי ירד ל80/40 וקיבלתי שתי מנות דם. השאלה ההיפותטית שלי היא מה אפשר היה לעזות במצב כזה בלידת בית? איך אפשר לדעת מי תסבול מאטוניה והאם זה מצב שפוסל מועמד ללידה כזו.
 

mise

New member
וואוו. פעמיים תאומים.

איך עושים את זה?
זה היה בהפריה? איך היתה ההתמודדות עם זה פעמיים? לגבי השאלות המקצועיות של אם אפשר ליילד אותך בבית, נראה לי שמיילדות בית בארץ (לפחות אלו שבארגון אימה"י) אינן מיילדות תאומים. אבל יכול להיות שאני טועה.
 
כן, תאומים פעמיים...

איך עושים את זה? - מסתבר שאני מאד פוריה כשאני מגיעה למחלקת IVF... ההתמודדות - הרבה יותר קלה. שברור לי שההתחלה החלקה מאד יחסית נובעת מהלידה הואגינלית - מבחינתי - הלידה הכי ביתית שיכולתי לעבור כשמדובר בויבק תאומים. הנקה שהתחילה כבר בחדר הלידה. אמא שעומדת על הרגליים ומרגישה שאחרי ויבק תאומים, אף אחד לא יכול לעצור אותה. (חוויה מעצימה אמרנו?)
 

סטיוויה

New member
תשובה חלקית

הריון כמו שלך ממילא לא היתה מקבלת מיילדת בית בגלל שהוא נחשב מראש ללידה בסיכון יותר גבוה.לגבי תשובה נקודתית-עדיף שאילנה שמש תענה.
 

mise

New member
אבל רופא היה מקבל.

צריך להכין ללידת-בית עם רופא מינימום 2,500$. (במקרה מישהי שאני מכירה התקשרה לברר אצל רוזנברג לפני כמה ימים).
 

tube

New member
מסתבר שכן.

הם היו אצלו בפגישה בדיוק למטרה זו והבנתי שזה המחיר שהוא אמר להם. אם זה לא בבית, היכן זה יכול להיות? במרפאה פרטית? כי המטרה שלהם היתה לידת בית עם רופא.
 

כרמית מ.

New member
לא יודעת לגבי האטוניה

ואם הסיבה לכך קשורה להריון התאומים, או לא. ברור שתאומים אינם מועמדים טובים ללידת בית, בדיוק בגלל שהסיכוי לסיבוך גדול יותר. להגיד לך שאני יודעת מה אעשה אם יהיו לי שוב תאומים (לי יש זוג אחד שנולד בקיסרי עקב מצגים, ויחידאי שנולד בלנל"ק בבית)? אין לי מושג. קשה לי לדמיין היום לידה בבי"ח, למרות שברור לי שיש מצבים, שלא אלך בהם על לידת בית (ומקווה שלא להגיע למצבים האלו... אם כי האמת היא שלא מתוכנן בכלל הריון, כך שככל הנראה לא אתקל בבעיה....)
 
תודה על התשובות וגם

נניח שאני נכנסת להריון נוסף של ילד אחד (סיכמתי עם בעלי שאם נזכה בהממממממממממממון כסף אז אולי...) מכיוון שהגרלת ה50 מיליון מתקרבת... האם האטוניה שממנה סבלתי בשתי הלידות הקודמות, מבטלת את האפשרות ללידת בית? ואם כן לידת בית - מה עושים במקרה של אטוניה?
 

hugs

New member
מנסה לענות

בעיקרון בלידות הקודמות שלך בגלל התאומים היית מראש בסיכון גבוה לאטוניה של הרחם עקב רחם מאד מוגדל אבל עדיין לידה לאחר ניתוח קיסרי נחשבת לידה בסיכון גבוה ולכן סביר להניח שלא תוכלי ללדת בלידת בית לכומת זאת נראה לי בהחלט שווה לנסות את אחד החדרים הטבעיים - בלניאדו, בליס או במאיר (בתה"ש - נורא יקר) מראש אין בצוע לידת בית בתאומים בדיוק בגלל אטוניות וכו' - כי הסיכון גבוה יחסית לסיבוכים
 

כרמית מ.

New member
כמה תיקונים

לנל"ק (לידה נרתיקית לאחר קיסרי) מוגדרת בנהלים של רוב בתי החולים כלידה בסיכון גבוה, אבל היא לא באמת כזו. בפני עצמו, לנל"ק הוא לא סיבה שלא ללדת בבית (אם כי לא כל המיילדות מוכנות לילד לנל"ק בבית), ואני גם עשיתי זאת (כשהקיסרי היה מאותה סיבה: מצגי תאומים). מצד שני - מכיוון שברוב בתי החולים זו מוגדרת לידה בסיכון גבוה, הם אינם מסכימים לילד אותה בחדר הטבעי, ולרוב הנהלים מגבילים אף יותר מהרגיל (ראו סיפורה של ענבלית, שהזכיר לי למה לא רציתי ללדת בבי"ח).
 
atony and twins

Wow-2 sets of twins. Can't believe they let you have a VBAC with twins. Kol Hacavod. It's a know risk factor, that there is much more a problem with atony (when the uterus doesn't contract after birth and you bleed) with an overextended uterus like in the case of twins. That is one reason that most midwives and doctors will not want to birth twins at home. A very big baby can also cause atony. Anyway, atony is always a possiblity for any birth,even without risk factors, but certainly not common. It is not common at homebirths because the baby is given immediately to the mother and this "love" and nipple stimulation causes a surge of oxytocin which contracts the uterus. Also women with long pitocin inductions are more likely to suffer atony. Homebirth midwives carry pitocin just for this reason and if there is atony, despite breastfeeding and uterine massage, the midwife will give you a shot of pitocin. Some also use homeopathic remedies or herbs, but if there is bleeding then you need the pitocin right away, as the blood loss can be great and you can go into shock. (make sure your hemoglobin is at least 10 if you homebirth in case of a bleed). If the response is not immediate to the pitocin, then you will need an IV, pitocin in the IV, and if no immediate response, then an ambulance to hospital. I never had a transfer for atony in the 432 homebirths, although I had a few cases and a few hemorrhages, but they all responded to the pitocin quickly. That is one reason that it is good to have a qualified midwife. In the past this was a major cause of mortality and morbidity in homebirths. Strong massage and an ice pack can help also, as well as emptying the bladder. Make sure not to birth with a full bladder ( rare in homebirths, common in hospitals due to epidurals and fluid overloads and no toilets)In case of atony with bleeding, midwife may have to catheterize you. Very rare, but I have done it. IN hospitals you get a shot of pitocin routinely after birth to prevent atony, but this is usually unecessary and causes lots of strong cramping that is not fun.Get that baby to the breast and those love hormones will be pumping and your uterus will surely contract.
 
תרגום: אטוניה ותאומים

וואו, פעמיים תאומים. אני לא מאמינה שנתנו לך ללדת ויב"ק (לידה וגינלית לאחר קיסרי) עם תאומים! כל הכבוד. זה ידוע, שיש בעיה קשה יותר של אטוניה (כאשר הרחם לא מתכווץ לאחר הלידה ויש דימום) עם רחם מתוח מידי כמו שקורה במקרה של תאומים. זו הסיבה שרוב המיילדות והרופאים, לא יילדו תאומים בבית. תינוק גדול מאוד גם יכול לגרום לאטוניה. בכל מקרה, אטוניה יכולה לקרות בכל לידה, אפילו בלי גורמי סיכון אבל זה לחלוטין לא שכיח. זה לא שכיח בלידות בית כיוון שהתינוק נמצא מיד אחרי הוולדו על האם והאהבה הזו וגירוי הפטמות, גורמים להפרשת אוקסיטוצין המכווץ את הרחם. כמו כן, הסיכוי לאטוניה גדל אצל אישה שקיבלה הרבה פיטוצין. מיילודת בית מביאות איתן פיטוצין בדיוק למקרה כזה ואם יש אטוניה למרות ההנקה ועיסוי חיצוני לרחם, המיילדת תיתן זריקת פיטוצין. חלק גם משתמשות בתרופות הומאופתיות או צמחי מרפא, אבל אם יש דימום את צריכה את הפיטוצין מיד כיוון שאיבוד הדם יכול להיות מסיבי ואת עלולה להיכנס לשוק (אם תלדי בבית, תוודאי שההמוגלובין שלך לפחות 10 למקרה שתדממי). אם אין תגובה מיידית לפיטוצין, תקבלי פיטוצין לוריד. אם עדיין אין השפעה, יש לבצע העברה באמבולנס לבי"ח. אף פעם לא הייתה לי העברה לבי"ח עקב אטוניה בכל ה- 432 לידות בית שעשיתי. היו לי כמה מקרים של דימומים אבל הם הגיבו יפה מאוד לפיטוצין שנתתי. זו עוד סיבה שכדאי שתהיה מיילדת בית מנוסה. בעבר זו הייתה הסיבה עיקרית למוות ותחלואה בלידות בית. עיסוי חזק וחבילת קרח יכולים גם כן לעזור, כמו גם ריקון השלפוחית. תוודאי שאת לא יולדת עם שלפוחית מלאה (נדיר בלידות בית אך נפוץ בלידות בי"ח עקב מתן אפידורל, העמסת נוזלים ושירותים לא זמינים). במקרה של אטוניה עם דימום, יתכן שהמיילדת תצטרך לעשות קטטר. נדיר מאוד, אבל עשיתי את זה. בבי"ח מקבלים זריקת פיטוצין באופן שיגרתי בכדי למנוע אטוניה, דבר מיותר בד"כ וגורם להרבה התכווצויות לא נעימות. קרבי את תינוקך אל החזה, והורמוני האהבה יזרמו בתוכך ורחמך קרוב לוואי יתכווץ.
 

סטיוויה

New member
אתמול בתכנית holby city

טוב אני מודה שאני צופה בדרמת בית החולים הזו...בקיצור,היתה אישה עם עובר במצג רוחבי ועשו לה סקציה. בתום הניתוח היתה בעיה של אטוניה והרחם לא התכווץ והיא סבלה מדימום רב. נתנו לה פיטוצין וחארי זה עוד כל מיני דברים כי הפיטוצין לא עזר. אחרי זה כרתו לה את הרחם אבל היא לא יצאה מזה. נכון שזה מצב מאד מאד נדיר?
 

סטיוויה

New member
חהחהחה היתה גם לידת בית "שהסתבכה"

עם צניחת חבל טבור, פינוי לבית חולים ולידה מהירה באמבולנס בדרך לבית החולים. ליולדת ולתינוקת שלום. תמיד בסדרות האילו מגיעים ילדים שלא חוסנו עם שחפת,למשל. אח,הפרופוגנדה.
 

mise

New member
אוי, אני מכירה סיפור דומה ../images/Emo13.gif

דוקאמישהי די מבוגרת, צריכה להיות היום בת 65, הבת הקטנה שלה, שבעקבותיה כרתו לה את הרחם, בת 23. היא ילדה בניתוח ואח"כ היו לה כל מיני בעיות בעקבות זה (לא זוכרת מה היו הבעיות) ובעקבותיהן ביצעו כריתה.
 

mise

New member
נראה לי שהאשה הזו דוקא שמחה.

היא תכננה שזו תהיה הילדה האחרונה, היא חסידת הרפואה הקונבנציונלית והיא סיפרה שזה דוקא היה מצוין לדעת שהיא לא תכנס להריון יותר. בגלל זה שמתי פרצוף שמח. בשביל השמחה הפרטית שלה
האמת שפגשתי אותה בגיל המעבר והיו לא תופעות היסטריות והיא היתה 'על' הורמונים בלי סוף, אבל שום קשר בין מה שהיה לבין מה שקרה לה מאוחר יותר לא נראה לעיניה. שששששש!!!! אסור לעשות קשרים, צריך רק להפריד.
 
למעלה