יש לי שאלה\התייעצות

יש לי שאלה\התייעצות

אני דלית בת 14.5 מחולון כשאחותי הייתה קטנה (עכשיו היא בת 25) סבי ז"ל קנה לה פסנתר (המשפחה של אימי עלתה מברית המועצות לשעבר אמימי ואחותה למדו פסנתר שנים רבות ודודתי למדה לימודיים אקדמאים שם ואפילו כשעלתה שנים רבות הייתה מורה לפסנתר) הפסנתר היה שנים רבות בחדר שלי..ולא מש אהבתי אותו לא רציתי לנגן עליו! הגיע הזמן וקניתי רהיטים לחדר חדשים ומכרנו את הפסנתר ב-900 שקל (אימי עדיין טוענת שהמחיר נמוך מידי..פשוט הוא היה נורא ישן ורצינו להפטר ממנו גם הצציפוי שלו קצת נדפק
) הגיע היום ואני בת 14 וחצי ומנגנת בגיטרה הצילילים של הפסנתר התחילו ממש למשוך אותי! אני חושבת אפילו לעבוד ולחסוף כסף בשביל פסנתר למרות שאני חושבת שזה די מאוחר להתחיל ללמוד.. למרות שיש לי בעיה איפה לשים את הפסנתר אם בכלל מה אני אמורה לעשות הכוונה איזה פסנתר לקנות ? (אני משערת שיד שניה\שלישית) כמה אמור לעלות שיעור? אולי אפשר ללמוד לבד? בתודה מראש, דלית

Mr Peiser

New member
אוו קיי אז ככה.

פסנתר יד שניה משופץ במצב טוב את יכולה לקנות בסביבות ה5000 שקל פלוס.. פסנתר מהמזרח כמו יאממה את יכולה לקנות בסביבות ה 4000 שקל יד ראשונה אפילו. ללמוד לנגן לבד לא כל אפשרי. אם כבר אז אפשר לנגן לבד שירים אבל מוזיקה קלאסית אם את בכיוון זה לא אפשרי. שעור פרטי יכול לעלות בין 50 ל 100 שקל.

Mr Peiser

New member
תראי..

כמובן שתמיד יש מציאות את סיפרת בעצמך שמכת את הפסנתר שלך ב 900 שקל ומי יודע כמה באמת הוא היה שווה...

מיכלוש7

New member
אני ממש מבינה אותך...

גם אני בדרך לקנות עכשיו את הפסנתר ה1 שלי, והוצאה של 5,000 ש"ח היא "אאוץ´" אמיתי בשבילי... אבל יש פסנתרים טובים גם ב3,000 ש"ח, הכל תלוי בכמה את מוכנה להשקיע! אני אישית בכל אופן ממליצה לך לא להתקמצן בקטע הזה, כי פסנתר זה בכל זאת השקעה לכל החיים...
בהצלחה!
נ.ב טיפ: אם את רוצה לחסוך, כדאי לך ללכת לאדם פרטי שקונה משפץ ומוכר פסנתרים במקום ללכת לחנות! זה יצא לך יותר זול! אם את רוצה, אני יכולה לתת לך מס´ של כמה אנשים!

מיכלוש7

New member
14.5 זה גיל מאוחר ללמוד??? ../images/Emo7.gif

אני אישית בת 15 (עוד 5 ימים!) ואני לומדת פסנתר רק כמה חודשים... אין כזה דבר גיל שהוא מאוחר מידי ללמוד!!! המורה שלי מלמדת אחת שהתחילה בגיל 40 ללמוד! אז אם היא התחילה... בטח ששווה לך להשקיע בזה! ואת תמצאי כבר מקום לשם בו ת´פסנתר!

מיכלוש7

New member
ח-ו-צ-פ-נ-י-ת! ../images/Emo123.gif

אכפת לך לא לגלות דברים על עברי הפלילי בפני כל הפורום??? (טוב נו... אני מודה... רציתי לשים ת´פסנתר שלי באמבטיה... אבל זה רק בגלל חוסר מקום!!! יופי... תצחקו עלי... אין בעיה...)

sagybp

New member
ואני...

בן 20 והתחלתי ללמוד לא מזמן... אז קחי עצה שעובדת בכל שלב בחיים ובכל תחום, אם את אוהבת משהו לכי על זה, בלי לחשוב על שיקולים אחרים, ולהיפך. אהבתי פסנתר מאז שאני זוכר את עצמי ותמיד רציתי ללמוד, איכשהו זה אף פעם לא יצא. לא מזמן החלטתי ללכת על זה סוף סוף. חודש אחרי שהתחלתי ללמוד החלטתי שצריך פסנתר בבית, כי אני חייב להתאמן (הייתי יושב לפעמים בבית ומת לנגן ולא היה לי איך...). ההורים שלי הודיעו רשמית שאין מקום בבית (הם צודקים, באמת אין) אבל אני החלטתי שחלום זה חלום ופרויקט זה פרויקט. השקעתי כמה אלפים וקניתי פסנתר שאני ממש אוהב. להורים שלי לא הייתה ברירה ותקענו אותו ליד הסלון באיזה מקום, ומאז אין מאושר ממני באדם... אז כשרוצים משהו, אין בעיה להשיג אותו... ולגבי ה"להתחיל מאוחר", לכי על זה אם את באמת רוצה ואת מתחברת לזה. "אף פעם לא מאוחר" היא לא רק קלישאה שחוקה, זה גם משפט נכון בהרבה מקרים. בהצלחה

למעלה