יש לי שאלה ואני אשמח אם כמה שיותר אנשים יענו עליה :)

nofi1456

New member
יש לי שאלה ואני אשמח אם כמה שיותר אנשים יענו עליה :)

אני חייבת להבין..
בזמן האחרון אני נתקלת באנשים שמחפשים איזושהי תגובה תומכת ל"אני לומד ____ (השלימו מספר ממש נמוך) שעות ביום, זה מספיק כדי להוציא _____ (השלימו מספר ממש גבוה) בפסיכומטרי?"

אז..אני לא מבינה. לאיזו תשובה הם מצפים? "כן!! בטח שאפשר ללמוד ממש קצת ולהוציא ציון ממש גבוה!!!"...לתשובת כזאת?
באמת, יכול להיות שאני פשוט לא יודעת ויש איזו שיטת מסתורית שעוזרת להצליח..
כי, בזמן האחרון אני נתקלת בהרבה ששואלים את השאלות האלה..
ואני פשוט לא מבינה למה נראה להם שההצלחה מונחת על מגש של כסף?

חברי הפורום היקרים, נא האירו את פניי.
אני הסתומה היחידה שלמדה 10-12 שעות ביום? אני היחידה שירקה דם והזיעה כל הדרך אל המבחן?
אם טעיתי, תקנו אותי...שאדע לא להמליץ על הדרך הזאת.
איפה הוא, השליח שמביא את ההצלחה עטופה בצלופן?
כי אני באמת כבר לא מבינה.

היוש

את לא היחידה.. גם אני ועוד רבים וטובים הקדישו שעות רבות ביום לצורך למידה לבחינה.
יש אנשים שמגיעים לבחינה עם רקע שמסייע להם ואז זה חוסך מהם שעות רבות (למשל אדם שיש לו אנגלית ברמת שפת אם או אדם עם קליטה מצויינת במתמטיקה ). הבעיה עם הבחינה שהשאלות לא דורשות שינון של החומר אלא מיומנות, צורת חשיבה ועמידה בזמנים , זה דבר שמגיע עם התרגול...

MissStush

New member
אני חייבת לומר משהו בנושא

אני קוראת פה הרבה מאוד אמירות של: "כדי להצליח בפסיכומטרי, צריך לנשום ולחיות פסיכומטרי" ולעניות דעתי זה ממש לא נכון.
לפי דעתי לא רק שעדיף שלא כל עולמך לא יהיה הפסיכומטרי, אדרבא ואדרבא- צריך לעבוד ולהיות מאוד פעיל במהלך התקופה הזאת.
תנו לי להסביר את הרציונל:
אם אתה לומד הרבה שעות ביום ושוקע מדי בפסיכומטרי, אתה מקבל כל נפילה וחוסר הצלחה מאוד קשה. כתוצאה מכך הביטחון יורד. אתה גם עלול ליפול למחוזות של עצלות כי אתה בבית ויש לך הרבה זמן. אם הפסיכומטרי הוא לא כל עולמך ואתה פעיל ועסוק, אתה לא נכנע לכך ושואב ביטחון מתחומים אחרים בחיים שלך. כמו כן, כאשר אתה פעיל וכאשר אין לך הרבה זמן, אתה ממשיך להיות פעיל גם בזמן הלמידה מתוך אינרציה ובשל העובדה שאין לך הרבה זמן זה מכריח אותך לשבת וללמוד גם כשאין לך כוח.
ידיד שלי ניגש תוך כדי בגרויות וקיבל 760. חברה תוך עבודה בשתי משרות קיבלה 787.
מנגד, כאשר עבדתי במשרה מלאה+, הייתי עסוקה בדברים נוספים ובאמת לא נשאר לי זמן ללמוד קיבלתי 719. כלומר, לא טוב להיות באף קיצוניות.
דווקא כשהייתי פעילה (לא מדי כמובן), הצלחתי להוציא מעצמי את הציון הכי גבוה.
אם כן, עדיף לא להיות שקוע מדי בפסיכומטרי, אך גם לפנות זמן סביר ללמידה ולא להיכנע להסחות דעת.
וכן, ניתן להוציא ציון של 720+ גם כאשר לומדים מעט שעות ביום.

nofi1456

New member
כל הכבוד על הציון! לי אישית השיטה הזאת ממש לא מתאימה

אני אשמח לדעת עוד על איך למדת או איך למדו החברים שסיפרת עליהם ..
1.כמה שעות ביום למדתם? במשך איזו תקופה?
2.איך חילקתם את הזמן בין הנושאים השונים? איך חילקתם את הזמן בין למידה, עבודה ומנוחה?
3.האם למדתם מילים? (עברית ואנגלית)
4.באתם עם ידע בסיסי טוב מראש? זאת אומרת - איך הייתה האנגלית שלכם? איך המתמטיקה?
5.קראתם ספר תוך כדי? (עברית/אנגלית)
6. מהודעה אחרת הבנתי שציון 719 הוצאת במועד השלישי שניגשת אליו. מה שינית במועד הזה שלא היה לך במועדים הקודמים?

ובאופן כללי...אני בחיים לא נותנת המלצה של "תתפטרו מעבודה" או משהו כזה..
1.כי לדעתי כן אפשר לעבוד וללמוד תוך כדי, אני פשוט העדפתי שלא.
2.כי יש אנשים שחייבים את הכסף..אין מה לעשות. אני נגיד יכולתי לא לעבוד 3 חודשים אבל יש כאלה שאצלם זה אחרת.

ואם יש לך עוד דברים להוסיף אני אשמח לשמוע :)

MissStush

New member
תשובות

אני אשמח לדעת עוד על איך למדת או איך למדו החברים שסיפרת עליהם ..
1. אני במשך כ-4 שעות ביום במהלך השבוע, את שישי שבת הייתי מקדישה לסימוציות ותחקור. הידיד עשה קורס לתיכוניסטים ולא הקדיש הרבה זמן ביום (עד 3 שעות). החברה עשתה קורס באנקורי ולא היה לה הרבה זמן ללמוד. רוב הלמידה שלה הייתה בקורס ובשיעורי בית שעשתה.
&nbsp
2. אני יכולה להעיד רק לגביי. קשה לי לשבת על הישבן יותר מדי זמן אז עשיתי הפסקות מדי 45 דקות-שעה.
&nbsp
3. לא למדתי מילים בכלל במועד זה, זכרתי טוב את המילים מהמועד הקודם שניגשתי אליו. החברה למדה גם עברית וגם אנגלית ע"י שינון של המילונים.
&nbsp
4. הידיד יודע אנגלית ברמה גבוהה (חלק מהמשפחה גרה שם) ועשה 5 יח"ל מתמטיקה בציון מדהים, החברה יודעת אנגלית ברמה טובה מאוד ועשתה 5 יח"ל מת' בציון בסביבות 70 ומשהו ולי יש רמת אנגלית די טובה ועשיתי 5 יח"ל מת' בציון 88.
&nbsp
5.לא קראתי כי לא היה לי זמן. מאידך, אני קוראת הרבה באופן כללי. לגביהם אני לא יודעת.
&nbsp
6. ניגשתי אחרי שנה בה לא נגעתי בחומר. בגלל שקיבלתי 143 במילולית ו132 בכמותית במועד דצמבר 13, החלטתי להשקיע בעיקר בכמותית ופספסתי במילולית. במועד דצמבר 14 קיבלתי 143 בכמותית ו130 במילולית (
).
&nbsp
מקווה שעזרתי :)

nofi1456

New member
תודה על התשובות :)

אני בטוחה שזה יעזור להרבה אנשים שנמצאים פה בפורום ומתלבטים לגבי אילו שיטות לאמץ ללמידה..
מה שמשותף לכל השיטות לדעתי זה שלא מזלזלים בלימודים. הכי חשוב ללמוד על עצמך - מה קשה ומה קל, ולהתעמק בנושאים הקשים יותר.

בהצלחה בהמשך

MissStush

New member
שלא כל עולמך יהיה הפסיכומטרי*

אוף, מה עובר עלי היום?..

varcety

New member
אני לומד 3-4 שעות ביום

אני לומד עם הערכה של פסיכו. זה בדר"כ הולך ככה:
&nbsp
1. קורא הסבר על נושא בפסיכו-כיס.
2. עושה את כל התרגילים באותו נושא.
3. תחקור.
&nbsp
וחוזר חלילה.
&nbsp
מה אני עושה לא נכון? מה יש לעשות אחרי שפתרת את כל התרגילים ועשית עליהם תחקור?
&nbsp
יש לציין שאני עושה רק נושא אחד ביום.

nofi1456

New member
אם אתה אומר "אני לומד"

אז זה אומר שעדיין לא עשית מבחן ואין ציון.
כשיהיה ציון..אם הוא לא טוב, זה אומר שעשית משהו לא נכון. אם הוא טוב, אז אין תלונות

אני אשמח אם תעדכן כשתדע :)

varcety

New member
זה לא עונה על השאלה

מה יש לעשות אחרי שסיימתי עם כל התרגול(והתחקור)? האם פשוט להוסיף יותר שעות ביום(גם כשאין צורך) יקפיץ לי את הציון?

nofi1456

New member
זה תלוי ברמת השליטה שלך בחומר

ולדעתי גם צריך לחשוב לטווח הארוך (עד המבחן)..
הרי, אם סיימת לתרגל נושא מסויים והמבחן עוד חודשיים...לא תיגע בנושא הזה חודשיים שלמים? צריך להישאר משופשפים..
וכשאתה כותב "להוסיף שעות"...השאלה מה אתה עושה בשעות האלה.
תתמקד בנושאים שקשים (בטוח יש כאלה..לא?)...ואם אפשר תתקדם בחומר כדי להפחית לחץ מהסוף.
ללמוד מילים? לקרוא ספר (לשפר קצב קריאה)? לשפר אנגלית? לעשות מבחנים של המרכז הארצי? צריך גם לתרגל עמידה בזמנים ולא רק הבנת נושא..

varcety

New member
ובכן

אני לומד לפי התוכנית ללימוד עצמי של פסיכו. בשבועות הראשונים רק מתרגלים את החומר, אחר כך חזרה(על נושאים שמתקשים בהם) ורק ובסוף סימולציות.
בפעם הקודמת שניגשתי(ערכה של ניב רווח) ניסיתי לתרגל זמן עוד לפני שהבנתי טוב את החומר וזה גרם להמון טעויות, מה שפגע די קשה במוטיבציה שלי.
האנגלית שלי בסדר, וכך גם קצב הקריאה. מה שטעון שיפור זה הכמותי וחלקים מהמילולי.
בקיצור, אני מנסה להצמד כמה שאפשר לתוכנית(אבל חורג כשצריך) ומקווה לטוב.

nofi1456

New member
בגלל זה אמרתי..

אם השיטה טובה או לא, אפשר לדעת רק בדיעבד, כשמקבלים את הציון.
אם אתה מרגיש שהשיטה שלך (שפסיכו נתנו לך) טובה ואתה מצליח ללמוד, להבין ולהחכים, אין סיבה שתשנה משהו :)

שיהיה המון בהצלחה!

לא סתומה בכלל

לכל אחד יש את הצרכים הלימודיים שלו, את היכולת שלו לקלוט חומר או שיטה בזמן מסוים ואת הכלים שאיתם הוא הגיע מהבית. יש אדם שיקחו לו שעתיים ויש כזה שייקחו לו עשרים.
&nbsp
כן, יש אנשים שלומדים שעה שעתיים ביום ומגיעים לציונים מאוד גבוהים וכן, יש אנשים שלומדים את כמות השעות שלמדת ביום ומתקשים מאוד בבחינה. אין נוסחא אחת להתמודדות עם הבחינה ולכן בניית תכנית למידה מותאמת אישית היא תמיד האופציה הטובה ביותר לנבחנים.

israelmiv

New member
אני למדתי למבחן בערך חודש

בפרקי זמן לא קבועים וקיבלתי קצת מעל 740. האנגלית שלי הייתה ברמה מושלמת (מבחינת המבחן) וגם בחלקים האחרים הוצאתי ציונים גבוהים בסימולציות. הייתי צריך להשקיע בעיקר בגיאומטריה וכתיבת חיבור. יתכן שאם הייתי משקיע יותר הייתי מוציא מעל 760.
&nbsp
אני חושב שזה יהיה טפשי אם מישהו יחקה אותי או מישהו אחר שלמד מעט, או לחילופין אותך או מישהו אחר שלמד הרבה. צריך להתאים את הלימוד לעצמך, סגנון הלימוד המתאים לך, הרקע שלך בתחומים השונים וכדו'. ברור שאין כלל מקיף לכל הסטודנטים בארץ שעושים פסיכומטרי. זה לא מפחית בגרוש מהערך של מה שלמדת, ואני אומר לך בכנות, כל הכבוד.
&nbsp
הכי פשוט לדעתי לעשות כמה סימולציות של המרכז הארצי בתנאים דומים לבחינה, ולפי זה לתכנן את זמן הלימוד, סגנון הלימוד והדגשים השונים.

למעלה