יש לי שאלה ואני מחפשת תשובה מקצועית

misty10

New member
יש לי שאלה ואני מחפשת תשובה מקצועית

אני מתחילה לעשות דיאטה קלה ונאמר לי שזה לא בריא לאכול מעדן חלב כלשהו עם 0% שומן כי זה רעיל לגוף. מישהו יכול לתת לי תשובה אם זה נכון או לא, ו... הסבר מקצועי למה זה נכון/ לא נכון... תודה רבה בברכת חג שמח ושנה טובה
 

bshuval

New member
דעתי (הלא מקצועית)

1. הביטוי "רעיל לגוף" מצחיק אותי. רוב האנשים לא נשלחים לאשפוז בשל אכילת מעדן חלב עם 0% שומן. לכן לטעמי זה לא רעיל לגוף. אבל... 2. רוב מעדני חלב 0% שומן נטולי כל ערך תזונתי. הם בסך הכל מהווים תחליף דל קלוריות לקינוח אמיתי. במקום לאכול קערת גלידה אנשים אוכלים מעדן 0% שומן. 3. מעדני החלב דלי השומן מכילים שלל כימיקלים: צבע מאכל, חומרים מייצבים, ממתיקים מלאכותיים, ועוד. המרקם צריך להגיע מאיפשהו. 4. "מעדן החלב" 0% שומן היחיד שלדעתי איננו נטול ערך תזונתי והוא אפילו מזין וכדאי הוא יוגורט טבעי 0% שומן ובלבד שהמרכיבים על גבי הקופסה יהיו חלב 0% וחיידקי ביו. (לעתים מוסיפים אבקת חלב כחוש ו/או פקטין או ג'לטין, וזה גם בסדר). שימי לב: חלב דל שומן איננו "מלא כימיקלים" כפי שאנשים חושבים. זהו מוצר טבעי (אם כי מפוסטר ומהומגן) ואין כל בעיה לצרוך אותו. למעשה, לשומרי המשקל עדיף לצרוף חלב רזה מאשר חלב מלא.
 

טלי פי

New member
לפי מה שאני קראתי

הבעיה במוצרי חלב דלי שומן שהסידן שיש בהם לא נקלט טוב בגוף. כדאי לאכול לפחות 3% שומן
 
מוצרי חלב 0% שומן

שלום ותודה על השאלה יש מידע רב ומוצרים רבים מה גורם לאוכלוסייה לעיתים "ללכת לאיבוד" ראשית אני מסכים עם המגיב הראשון - מוצרי חלב 0% בטח לא רעילים. השאלה זה מה בריא יותר. לגבי ספיגת סידן, בדרך כלל אנו אוכלים יוגורט כחלק מארוחה, כך שאין בעיה של שומן ושל ויטמין D. החיסרון של יוגורט ללא שומן כלל הוא המירקם שלו. מירקמו של היוגרט מוצק יותר משל חלב ניגר. אחת החומרים שנותן מירקם מוצק הוא השומן ולכן לעיתים יוגורטים נטולי שומן מכילים יותר חומרים מיצבים. בכל מיקרה ליוגורטים של חברות שונות יש הרכבים שונים ומומלץ מאוד לבדוק זו ברשימת המרכיבים באריזה מכאן זה שיקול דעת אישי של המטפל שלך ושלך. אנו נוטים להמליץ למטופלים שיש להם בעיה קשה של שומן כמו חולי לב לצרוך 0% ולכאלה שבדיאטה רגילה ללכת על 1%-3%. בברכה רני
 
למעלה