דעתי (הלא מקצועית)
1. הביטוי "רעיל לגוף" מצחיק אותי. רוב האנשים לא נשלחים לאשפוז בשל אכילת מעדן חלב עם 0% שומן. לכן לטעמי זה לא רעיל לגוף. אבל... 2. רוב מעדני חלב 0% שומן נטולי כל ערך תזונתי. הם בסך הכל מהווים תחליף דל קלוריות לקינוח אמיתי. במקום לאכול קערת גלידה אנשים אוכלים מעדן 0% שומן. 3. מעדני החלב דלי השומן מכילים שלל כימיקלים: צבע מאכל, חומרים מייצבים, ממתיקים מלאכותיים, ועוד. המרקם צריך להגיע מאיפשהו. 4. "מעדן החלב" 0% שומן היחיד שלדעתי איננו נטול ערך תזונתי והוא אפילו מזין וכדאי הוא יוגורט טבעי 0% שומן ובלבד שהמרכיבים על גבי הקופסה יהיו חלב 0% וחיידקי ביו. (לעתים מוסיפים אבקת חלב כחוש ו/או פקטין או ג'לטין, וזה גם בסדר). שימי לב: חלב דל שומן איננו "מלא כימיקלים" כפי שאנשים חושבים. זהו מוצר טבעי (אם כי מפוסטר ומהומגן) ואין כל בעיה לצרוך אותו. למעשה, לשומרי המשקל עדיף לצרוף חלב רזה מאשר חלב מלא.