פחם
הפחם המשמש לסינון הוא פחם פעיל כזה הסופח אליו כל מיני חלקיקים, לא יודע להסביר בדיוק את המשמעות מבחינה כימית. הפחם המשמש לגריל הוא לא פחם פעיל ונדמה לי שהוא מיוצר מעצים, אם כי לא בדקתי לעומק. לא נראה לי שהוא מעצמות שכן מדובר בכמויות גדולות במחיר נמוך שמרמזים על מקור זול יותר. אם כבר יש צורך לברר לגבי פילטרים למים, מטהרי אויר לארונות או מקרר על בסיס פחם פעיל או מסכות אב"ך - כולם מכילים פחם פעיל ואין לי מושג מה מקורו. נראה לי רק שאם יש לי ברירה אחת להקדיש את הזמן לברר אצל כל החברות לגבי מקור הפחם ולחפש פתרונות חלופיים במקרה הצורך או לחילופין להקדיש את הזמן (ואולי גם כסף לפתרונות חלופיים) להפעלת דוכן הסברה של אנונימוס למשל - הדרך השניה תועיל הרבה יותר לבעלי החיים. אז אם למישהו יש מידע - ספרו לנו. אם יש דברים, גם זניחים, שאפשר להמנע מהם בהשקעה מינימלית של זמן/כסף - אז למה לא ולו רק למען ההרגשה העצמית. אבל אם מתחילים לבזבז זמן רב וכספים על פתרונות חלופיים - צריך לבדוק אם לא ניתן להשקיע את זמנכם וכספכם לאפיקים מועילים יותר. (כוונתי כמובן לא למקרים בהם הפגיעה בבעלי חיים ישירה וברורה כמו אכילת חיות, חלב או ביצים).