יש לי שאלה ואני צריכה תשובה דחופה

אשרת

New member
יש לי שאלה ואני צריכה תשובה דחופה

האם החרדים שמתגוררים בחו"ל פטורים מתשלם מס לרשויות שם? האם יש להם פטורים נוספים?

ולדי

New member
לא

הם משלמים הכל כמו גדולים (אלא אם הם מעדיפים להעלים מס ולשבת בכלא). שם לא משחקים איתם במשחקים...

ולדי

New member
כמובן...

חוקים של מדינות נורמליות, כמו ארה"ב, שמזמן הפרידו בין הדת והמדינה, לא מאפשרים מתן הטבות במסים על סמך דת בלבד. וכן, החרדים שם אפילו עובדים!!! ממש תועבה...

אשרת

New member
מה??? איך הם מסוגלים לעשות

את זה???? זה לא נוגד את ההלכה לעבוד ולתרום לחברה שבה הם מתגוררים??? זה עוד יותר מציב את החרדים פה באור שלילי!

ולדי

New member
אני אגיד לך משהו...

סבים שלי, אי-שם ברוסיה הקרה והרחוקה, היו יהודים חרדים. סבא רבא שלי ז"ל התפלל שלוש פעמים ביום בבית-הכנסת, ועם זאת זה לא הפריע לו לעבוד, לשרת בצבא הרוסי ולחיות ככל אזרח במדינה מתוקנת (אם אפשר לקרוא לברית-המועצות מדינה מתוקנת). כל הקטע של בחורי הישיבות שאינם עובדים כי "תורתם אומנותם" החל בארץ, ובעיקר מתקופת בגין, כי כאן ראו החברים שלנו שהם יכולים לנצל את המדינה כהוגן. בחוץ לארץ - כל החרדים מצליחים יפה מאוד לשלב בין תורה ועבודה, כי הם יודעים שממשלת צרפת, ארה"ב או רוסיה לא תממן להם את בטלת הקודש שלהם.

nirdagan

New member
לא רק שהם עובדים,...

הם גם משלמים מס הכנסה, חיים במדינה שנישואין דתיים אין להם משמעות משפטית, ואפילו הם לא מקבלים כספים ייחודיים. אם ינהיגו את כל זה בארץ, אולי הם יעלו ארצה. ניר

למעלה