יש לי שאלה חשובה ומבקשת את תגובתכן,,,

יש לי שאלה חשובה ומבקשת את תגובתכן,,,

כפי שאתן וודאי יודעות יש לי שני בנים, בכורי כבן 9 בעוד שבוע,,,ותינוק מקסים כבן שנה ו 9 חודשים. היום נודע לי דרך שכנה שראתה כי בני היה עם עוד שני ילדים למטה בשכונה(במסתור) והם שיחקו אחד עם השני ולכאורה "כאילו" בצעו אקט מיני,כלומר ואפרט,,אחד הילדים הוריד את התחתונים והם עלו עליו וכו'',,בלי לפרט מידי שלא יעיפו אותי,,חח אני כמבן הזדעזעתי כי כשהוא יורד למטה קצת אין לך מושג מה הם עושים בכלל, ובני ילד מאד סקרן,מפותח לגילו,ומאד מודע לנושא המין (קיבל הסבר לגבי גופו וכאלה) שוחחתי עימו והוא כמובן הכחיש מכל וכל,,, שוחחתי גם עם האם הנוספת,,וכמובן שמחר ארד אליה ולבדוק זאת לעומק,, כיצד אתן הייתן נוהגות?? אילנה

ron68

New member
השאלה היא איך

שוחחת איתו? האם השיחה נעשתה כחקירה? אני אישית חושבת שצריך כל הזמן לדבר עם הילדים שהגוף שלהם הוא דבר פרטי ולאף אחד אין רשות לגעת בו, במיוחד באיברים המוצנעים, ברור שגם להם אין רשות לגעת במישהו אחר באיברים המוצנעים שלו. גם לי קרה מקרה שראיתי ילדה שהרימה את החצאית שלה במקום ציבורי והיא היתה בלי תחתונים, אני שיתפתי את האמא של הילדה והארתי את עיניה מתוך כוונה טובה. עשתה נכון שכנתך שסיפרה לך. ישנו ספר שנקרא "ספר הלא - לא" אני שומר על זכותי להגיד לא. כתבה אותו יונה זילברמן. ממליצה עליו. לי יש בת וכשהיא לובשת שמלה או חצאית אני מזכירה לה לשבת בצניעות. אגב עשו מחקר וגילו שלמעשה ישנה הטרדה מינית כבר בגיל הגן ולא "הצקות" כמו שהגדירו את זה קודם.

מרגנית2

New member
אותי זה מזעזע

ולא מכירה את זה מבתי בת ה12. היא מעולם לא ירדה למטה לשחק לבד. אולי אני מגזימה אבל שומרת עליה מכל משמר. אני מכירה מישהו שנאנס בילדותו וזה הרס לו את כל החיים. הייתי במקומך אילנה מביאה את הענין למורה או פסיכולוגית בבית ספר - אני יודעת שעכשיו חופש אבל אולי אפשר למצוא אותן בחופש. במיוחד צריך לבדוק מה מצב הילד שהיה "למטה" ואיזה טראומה הוא עבר. הפצפון שלי בן 3 וכאשר חברתו בת ה3 נגעה לו ב"פיפי" זה היה לו לא נעים ומיד הוא הגיע אלי להתלונן. הסברתי לילדה שזה לא נעים לו וגם הלבשתי אותו - כי לפעמים הם אוהבים לשחק ערומים.. וזה כנראה פתח לצרות.

יקירתי,גיל 3 זה לא גיל 9 עם ראש של 12...

האמת,אולי באמת אשוחח עם מורתו ביום א',, הילד שהיה למטה הוא ילד מוזנח,מבית הרוס ואימו כל היום מטיילת,,, ובני והילד השני באים מבתים טובים עם חינוך הדוק ולא בגלל שזה בני, בני מאד סקרן בנוגע לסקס ושואל שאלות בזמן האחרון,,וזה בסדר אבל,,אני עם היד על הדופק אנחנו מדברים פתוח ואני מנסה לשדר לו ולהסביר לו שסקס עושים עם אדם שאוהבים ולא בכפייה שגופו הוא רק שלו ולא של אף אחד,וכמובן שהגבתי לא נכון והוא הכחיש מכל וכל, אין לי אפשרות לרדת כל פעם כשהוא למטה בשכונה כי יש לי תינוק בבית ולא תמיד יש לי פנאי וכוח,,, אמרתי לו שהאפשרות פה(אנחנו חדשים) להיות או אצל חבר בבית ו/או חבר מהכיתה,, לבני יש בעיה להיות כל היום בבית וזה גם לגיטימי,,יש לנו מנוי בבריכה ואני הולכת המון ולו בכדי שיהיה פחות למטה. אי אפשר לשמור עליהם בתוך בועה כל הזמן,זה ממש מתיש ולא בטוחה שזה נכון. ועם בנות זה שונה,אגב.למרות שאני רגישה מאד לנושא הזה. ושוב גיל 3 זה גיל סקרן,גם גיל 9 אבל,,,זה גיל שהם נהנים ממגע/יודעים לזהות מה מהנה ורוצים מטבע הדברים לנסות, תודה אילנה

s h o o s h a

New member
לדבר ולדבר ולהיות עם אצבע על הדופק

הפרט היותר חשוב הוא שהדברים נעשו במסתור. מה שמעיד יותר מכל כי הילדים הללו מבינים שמה שעשו אינו נכון וראוי שאיש מלבדם לא ידע על כך. ראשית, הייתי דואגת לשוחח עם הורי כל הילדים שהיו מעורבים ב'משחק' וכמובן שמשוחחת עם הילדים כולם. אולי אפילו מין שיחה קבוצתית של הורים וילדים יחד, כדי שידעו שאתם יודעים ושיבינו שמעשיהם היו מאד לא נכונים. סקרנות של ילדים היא בריאה, אם היא מנותבת לכיוונים נכונים. גילוי הגוף, הגירויים שנילווים למגע וכיו"ב- כל אלו הם טבעיים מאד אצל כל ילד וילדה. אבל צריך להיות ברור להם שאת אלו, את הגילויים הללו עליהם לחוות בינם לבין עצמם וכל 'פעילות משותפת' היא אסורה בתכלית האיסור. מעתה ואילך, פשוט להזכיר כל הזמן שאירוע מסוג זה אסור שיתרחש שוב, להיות עם אצבע על הדופק, ולדבר ולדבר ולדבר!

תודה,וזה מה שחשבתי לעשות,,

גם שיחה עם הורים וגם עם הילדים,,כמובן שהם יכחישו מכל וכל אבל לי זה חשוב שיידעו שאני בתמונה ו/או ההורים שלהם, אני לא בטוחה שזה ירתיע אותם אבל,,מאד מקווה שכן, חשבתי גם להגביל אותו מלשחק פה למטה אבל זו ממש בעיה,, או שארד למטה ואז הוא יצטרך לעלות מוקדם יותר,,אחפש כבר פתרון,, שוחחתי איתו הבוקר,ובכוונה דברתי על עצמי כילדה שהייתי סקרנית מאד גם ואימא שלי הייתה מסבירה לי כמה חשוב הגוף שלנו ,והוא רק שלנו,, וסקס,,,בגיל המתאים, נכון,,,,,,,,המון לדבר,,, אני כבר כתבתי שאשוחח עם המחנכת שלו הנפלאה כבר מחר, תודה רבה לך אילנה

m i c h a l i

New member
אילנה תרצי לעדכן? איך התמודדת? האם דיברת

עם המחנכת או עם ההורים האחרים?

../images/Emo24.gifשלום לכולם ואשמח לעדכן ולו בכדי שתהיה,

מודעות אצל ההורים גבוהה,כי לפעמים הילד משחק למטה/בגינה ואינכם יודעים מה קורה,וזה בסדר כי אנחנו לא תמיד בהישג יד איתם במיוחד כשהם גדלים,אז כך: אני קצת נלחצתי וזה טבעי,נגשתי אליו לא נכון בהתנפלות/חקירה וכו''', בקיצור,,אחרי יומיים הכל יצא לו החוצה וכמון שכל אותו זמן דובבתי בעדינות/ברגישות יתר ואז הכול יצא החוצה,,, הוא בעצמו עכשיו מבין את חומרת המעשה/למרות שהיה רק נוכח אבל מבחינתי הוא היה וראה. הוא הבטיח לא להיות שוב איתם ואני הרחקתי אותו, הוא עצמו שואל שאלות של מין מעבר לכפי גילו,והוא מקבל הסבר אך השאלות האלו נובעות לא רק מסקרנות אלא ייתכן שראה סרט כחול/או משהו אחר שעדיין לא גיליתי. תעשה שיחה עם יועצת/פסיכולוג בה"ס ייתכן,,אבל גם שיחה בכיתה ואני העמוד על זה. שוחחתי עם אחת האימהות והיא לדעתי מדחיקה את הנושא ועוד דבר...נודע לי שהילד הזה עבר התעללות כשהיה קטן,, לגבי הילד ש"מבקש" שיבואו איתו הוא מסכן ומאד מוזנח,,כל היום ברחוב ללא מעש,,,, מחפש תשומת לב דרך סקס,צר לי מאד לומר וליבי עליו, כואב לי שיש ילדים כאלה ומחפשים דרך לתשומת לב בדרך כזו,עם אימו בלתי אפשרי לדבר כי היא "בעייתית " בשכונה. וכרגע אני עם היד על הדופק,,,משגיחה עליו כשהוא למטה ו/או יורדת עם הקטנצי'ק,,,, ומקווה לטוב, זה נושא מאד רגיש וצריך להיות מאד רגישים,טבעי לחלוטין הסקרנות וזה בסדר גם בגיל הזה זה מתחיל אבל,,פה מדובר על משהו חריגגג.. אילנה

למעלה