יש לי שאלה חשובה עבורי מאד

יש לי שאלה חשובה עבורי מאד

ותודה מראש על העזרה. אני במערכת יחסים מאד יקרה כ-5 שנים. מכיון שהייתי תלותית מידי ביחסים והכבדתי על החבר, אשר ביקש שוב ושוב שלא אעיק עליו, לפני כחודש אמר שהוא רוצה לסיים את היחסים. הוא אמר שההחלטה שלו בפירוש אינה רגשית אלא שכלתנית. ביקשתי ממנו מאד שנצא לפסק זמן ושלא נסיים לחלוטין והוא הסכים לאחר הרבה דיבורים. (הסכים? כמה ימים לאחר שחשבתי כך היתה לנו שיחה נוספת שבה שאלתי משהו לגבינו ואז הוא אמר: "אבל סיימנו את היחסים", ועניתי לו "על מה אתה מדבר, דיברנו על כך שנצא לפסק זמן!", ואחרי לחץ הוא הסכים (מקוה שבאמת כך), וביקש שחודש לפחות לא נהיה בקשר). הוא עובר תקופה מאד קשה כעת - החל לעבוד בעבודה נוספת, כלומר סה"כ 2 עבודות. גם החיים שלו מעצמאי לשכיר עברו שינוי גדול והכל מוסיף לחץ לחייו. החודש עומד להגיע לקיצו, וחשבתי לכתוב לו בקרוב מייל קצר ולשאול לשלומו כדי לגשש ולראות מה קורה איתו ואיתנו. למותר לציין, שעברתי מצוקה נפשית מאדדד קשה כל החודש, הגעגועים אליו, הכאב בלעדיו, הנתק ממנו.
השאלה שלי היא כזו, אני מבינה הילה, שלתקשר בלי שאהיה נוכחת לידך זה לא בדיוק פשוט. רציתי לבדוק האם הפסק זמן עוזר/עזר ואיך הוא מרגיש כעת לקראת הנסיון שלי ליצור איתו קשר במייל. (מתקשר בשם אילן אביב לפני כמה שבועות אמר שהוא מרגיש אותו מבולבל ונקרע בין שני עולמות, אבל מה כעת??). ושנית, הבנתי שכל זמן שאני חיה וחשה בתחושת חסר אני מושכת אליי מצב דומה, ולו הייתי עובדת על עצמי ומשקיעה בשפע עצמי זה היה תורם למצב. האם זה נכון? מה אוכל לעשות כדי לתת את מירב הסיכויים שהדברים יסתדרו בינינו. אודה לכם על כ ל תשובה,

כששאלתי על מידע עבורך

מה שעולה זה שהבחור עדיין במערבולת של לחץ. הוא לא מצליח לארגן את החיים שלו מחדש טוב ובהחלט בתקופה לא כל כך טובה. מידי פעם ליבו כמהה אלייך, אבל באיזשהו זה שהוא לא חש שהוא צריך להתמודד גם עם זוגיות כרגע (ואת הרי יודעת שזו סוג של התמודדות גם) - מקל עליו. בכל מקרה, במיחדה והקר יחזור יש מקום שתעבדי על להיות פחות תלותית, ולבנות את עצמך. תחביבים, חברות ועוד דברים שיאפשרו לך חיים משלך ופחות סביבו. כרגע ממש לחזור זה לא משהו שהוא יוכל. מבחינה ריגשית לא יכול להכיל את הקשר כרגע. מה שיכול לעבוד זה אם תעשו סידור כזה שתיפגשו נניח פעמיים בשבוע, ובשאר הזמן הוא יכול להתנהל עם עצמו. אבל זה עלול להקשות עלייך - כי לא יהיה ברור לך מה מתרחש. וזה יכניס אותך ללופ ריגשי ועוד יותר תלותיות. לכן הכי כדאי שתמתיני, ותתחילי במקביל לעבוד על חייך. יש בך המון אהבה וכישורים לתת לעולם - זה הזמן לעשות עם זה דברים.

למעלה