יש לי שאלה חשובה

שני ח

New member
לנאוה תודה על התשובה ויש עוד המון

יש לי המון שאלות על הנושא קודם אך זה בא לידי מעשה מוציאים את הילד מבית הספר ומה אז ? מלמדים אותו בבית לפי ספרי הלימוד?(בחופש רציתי קצת לעבור על החומר שלמדה והיא רק רצתה טלויזיה ומחשב למשחקים וכול הזמן אמרה עוד לא עוד לא עוד לא והיום עבר בלי כלום ) היתי רוצה לדעת אך כול הדבר נעשה (זה מאוד מעניין אותי ) אני גם עובדת מחוץ לבית בשעות שונות במשך היום חלקם ארוכות חלקם לא היתי רוצה גם לדעת אך מביאים את המשמעת של עכשיו לומדים לבית הבת שלי תלמידה מאוד טובה ונאהבת על ידי המורים בגלל לימודיה והיתנהגותה הבת שלי גם מאוד מחפשת את החברה שלה בבית הספר ( בחופש היא מאוד היתגעגע לכיתה - רק שכמה ילדים רעים היתהגו בצורה נוראית שכבר סיפרתי על זה פה שקילקל את כול הציפיה של בתי ) אני אישית מאוד לא אוהבת את הילדים בכיתתה בגלל היתנהגותם במיוחד השנה אפילו חשבתי במחשבותיי הלוואי שיכולתי ללמד אותה בבית ושלא תלך לבית הספר עם תוכלי להסביר לי יותר ולענות לי על השאלות אני הודע לך מאוד

שני ח

New member
יש לי שאלה חשובה

שלום לכם אני חדשה פה וראיתי שכותבים פה על חינוך ביתי האם אפשר להסביר לי מה הכוונה בחינוך ביתי? האם הכוונה להוציא את הילד מבית הספר וללמד אותו לבד בבית? ועם זאת הכוונה אז מה הבעד והנגד בדבר (החברה שהילד זקוק לו האכשרה שלנו כמורים וכדומה) אשמח עם תוכלו להסביר לי את העיניין תודה

יש משפחות שמביאות את ביה"ס הביתה

רבות מהמשפחות מנהיגות מה שנקרא חינוך חופשי. אני איפהשהו באמצע
חינוך חופשי אומר: אתה לומד את מה שאתה רוצה בדרך שבה אתה בוחר. הילד לומד לקרוא כשעולה בו הצורך לקרוא, כנ"ל עם כתיבה. החיים מפגישים אותנו עם דברים מעניינים ואנחנו שואלים שאלות את מי שנראה לנו שיכול להשיב עליהן ממש ממש כמו את ואני, עכשיו. את בתהליך למידה. האם אני צריכה משמעת? שעות מסודרות כדי ללמד אותך על החינוך הביתי? מחר, אם מישהו ישאל, תוכלי את ללמד אותו משהו, יותר משיכולת אתמול זה הרעיון על קצה המזלג. ילדים לומדים משהו מחלק מהמידע שיש בטלביזיה את יכולה לכוון קצת ע"י צפייה בעצמך בערוצים מתאימים ילדים מפתחים מיומנויות במשחקי מחשב - בלי לשים לב. ההורים קונים לומדות וחוברות ומרגישים ש"עשו משהו" אנחנו אפילו לומדים קצת עם החוברות במקום ללכת לישון
הוא מנצל את זה קצת ולפעמים הוא שואל שאלה ואני מרחיבה את מה שאפשר ואת יכולה לקחת בייביסיטר שמדברת שפה זרה ושהילדה תאכל ותשחק ותישן באנגלית, צרפתית, ערבית או רוסית ויש חוגים - שאם היא בחרה בהם, היא תקשיב ותלמד ורק הילדים שמוציאים בחוג את האגרסיות של ביה"ס אולי יפריעו לה והיא תפתח יצירתיות מדהימה בציור או בבניה ומי יודע לאן זה יוביל אח"כ? אמנות? נגרות? ארכיטקטורה? הנדסה? יש ילדה אחת, נערה, שלומדת בבי"ס לקרקס נתנה לנו הופעה במפגש - לא רע בכלל ויש ילדים שמפיקים עיתון על חיות מפיקים לבד על המחשב עם תמונות ומאמרים עיתון די איכותי אני ממליצה!!
שאלי עוד, איזה כייף לענות למישהו שמתלהב מהרעיון הרוב מפחדים ממנו

שני ח

New member
נאוה תודה על הזמן שאת נותנת לי

אבל לא גמרנו עוד
יש לי עוד המון שאלות לשאול אותך יש לי שאלה חשובה אנחנו מדברים על כיתות א ב אולי ג .....מה קורה עם כיתות וגיליים יותר גדולים ? הכוונה שלי אפילו בכיתות יותר גבוהות האם באיזה שלב מחזירים את הילד לבית הספר שהלימודים יותר קשים וקשורים לעתידו של הילד אני יודעת שאני רצה קדימה אבל זה עדין חשוב היום לימודים זה דבר מאוד חשוב לעתיד ורציתי לדעת אך זה מישתלב עם לימודים בבית תודה ושוב תודה על הסבלנות

אין לי בעיה, שאלי כמה שאת רוצה ../images/Emo6.gif

מי שבוחרים בחינוך הביתי בדרך כלל לא מכניסים בכלל לביה"ס. יש ילדה שהחלה את החינוך הביתי אחרי כיתה ג´. ההורים החליטו ושלפו את הילדים מהמערכת. ילד שיוצא מהמערכת זקוק יותר להסתגלות ורובם לא לומדים בכלל בשנה הראשונה אבל לא רק הם. אנחנו כל כך מאולפי מערכת שגם אנחנו, ההורים זקוקים לזמן כדי "להוציא את המערכת מהגוף" כחד הורית, שצריכה גם לעבוד, וצריכה גם אוויר, לפעמים אני משתמשתץ במערכת אז קשה יותר לגמרי לנתק מגע. לגבי לימודים בהמשך: ילד לומד מה שמעניין אותו אם הוא ירצה ללמוד רפואה, הוא יילמד כהכנה מתוך מוטיבציה ילד יכול לבחור ללמוד לבגרות ולגשת לבחינות אקסטרניות ילד יכול להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה בגיל 13 נדמה לי ולהגיע לגיל צבא עם תואר ראשון, בלי בגרות יש בארץ ילדים בגיל העשרה שמחונכים בבית. מה מייחד את ילדי החינוך הביתי? חשיבה עצמאית, לקיחת אחריות על הזמן שלהם ועוד. יש משהו מפחיד ב- לסמוך על הילד שילמד את מה שדרוש לו. ואני אומרת: ילד מאושר ובטוח בעצמו יגדל להיות איש מאושר שממצה את חייו ילד אומלל עם ציונים גבוהים יגדל להיות אדם אומלל שמפספס את חייו עניתי? אני עוד כאן לשאלות נוספות

שני ח

New member
שוב תודה ועוד כמה שאלות

עוד כמה שאלות 1)האם אני כהורה צריכה לעבור איזה שהוא הסמכה כדי ללמד את ילדי בבית ? 2)האם אחרי תקופה הילד עובר איזה שהוא מיבחנים כדי לוודא שהוא אכן לומד מה שצריך (מבחנים של מישרד החינוך ) 3)האם יש לך איזה שהם אתרים שאוכל לבקר ולקירוא עוד על הנושא והדברים הנידרשים ממני כהורה ומהילד כתלמיד לעבור מבית הספר ללמוד בבית תודה

../images/Emo6.gif אני המשוגעת של החינוך הביתי

כל השאר רק שואלים שאלות. הכוונה היא להוציא את הילד מביה"ס, ומבחינתי זה בעיקר להוציאת את ביה"ס מהאחריות ומהשליטה. ילד לא צריך שילמדו אותו. הוא לומד בהמון דרכים: חיקוי, ניסיון וטעיה, שאלות, צפיה בתוכניות, משחקי מחשב ועוד. מבחינתי, אין לי בעיה שהילד ילך לביה"ס למשל: יומיים בשבוע כדי ליהנות מדברים שאולי יש שם. בהיותנו חד הוריות, עם ילד אחד הקושי הכי גדול הוא: חברה של ילדים בבוקר והשילוב של עבודה ובית (פרנסה). ככל שעובר הזמן קל יותר בחינוך הביתי גם יש השתלבות והסתגלות של כל הנוגעים בדבר, וגם ככל שהילדים גדלים, הם נעשים עצמאיים יותר. אם יש עוד שאלות, אשמח להסביר

נאוהל´ה, כידוע לך...

אני תומכת נלהבת ברעיון החינוך הביתי ומאוד שאפתי לבצע אותו אצלנו, אלא שענין הפרנסה קצת הורס... כלומר- ניסיתי ליזום רעיונות של עבודה מהבית ללא הצלחה בעוד שמצאתי עבודה טובה מחוץ לבית. והאמת- בא לי להתרענן קצת. ואלה אוהבת חברת בני גילה. מקווה מאוד שזה יהיה שוב רלוונטי ואפשרי לנו בעתיד. בינתיים אני סתם מקנאה בכם...

אל תקנאי - כל דבר בזמנו

החג הזה היה שעור מדהים על כך שאין להצטער על כלום זוכרים את טל-אל ואת הנפילה? אז לאחרונה עלתה אפשרות של עבודה. ביום ראשון נפגשתי סוף סוף עם הבוס הגדול שאמר: אנחנו צריכים פגישה ארוכה. אני רוצה אותך למשרה יותר גדולה. אז הוא יחזור ממלואים ואני בינתיים מחפשת מגורים אם לטל אל הייתי עוברת, את העבודה לא הייתי מקבלת. תחזיקו אצבעות, הכל עוד יכול לקרות. לא תכננתי לספר לכם כל כך מוקדם רציתי מאוד לספר לכם משהו מסוכם ומוגמר. אבל... בערב החג לאחותי נסעתי פקקים, עניינים, לצאת מוקדם תכננתי איזה מוקדם? יצאתי לנסיעה חלקה של שעתיים שעה וחצי לפני השעה לה הוזמנתי מה עושים? - מהמרים!!! נסעתי על הכביש המזרחי דרומה במקום על דרך המלך הפקוקה. גיליתי את כביש 6 (חוצה ישראל) והגעתי בנסיעה מהירה ממש ממש עם הראשונים. ועדיין לא זה השעור. אמורה הייתי לחזור למחרת ערב החג אבל ברגע האחרון בערב חג קבעתי לעצמי עבודה להיום ואני - עד שאני זזה, עד שאני יוצאת דחיתי את הפגישה לחמש. נשכבתי לנוח ויהונתן ישב ושחק על המחשב "אימא, הפסקת חשמל" "מוזר" אמרתי "מעניין מה גרם. עוד מעט אקום, עוד כמה דקות" "חם לי!!! אני לא יכול!!!" השתולל לו "טוב
" אמרתי וקמתי ולארון החשמל הלכתי ממש בדלת אומר הבחור: "אימא, יש כאן ערפל" למטבח הצצתי, ומעבר לערפל, מעבר לקיר את המרפסת מילאו - עשן וגיצים . רצתי מהר, אבל ברגישותי - נחנקתי ונשרפתי מיד הקפצתי את ההורים ממיטתם בדחיפות. אימי במו ידיה כיבתה את האש עם סמרטוט הארון, המדף, מכונת הכביסה חרוכים וכמובן גם כל הצינורות והחוטים במזל נמנע שם אסון זוהי מרפסת השרות והארון מלא חומרי ניקוי ממש ממש היכן שהאש, היא החלה להבעיר את השמיכה ועוד מעט והייתה שורפת את כל הכביסה. הוריי, היו ישינים לפחות עוד שעה שם בחדר עם הדלת סגורה. מחר הם נוסעים לאילת ואני כאן עדיין - למקרה שיבוא השמאי את רואה, כל דבר בזמנו, לכל דבר יש עת... אם לא היה יהונתן עובר את העינוי הנורא בגן לא הייתי מגיעה לכל העניין אז אני מברכת שכך או כך, החיים מובילים אותי למקומות טובים את חושבת שאני יודעת איך לעשות חינוך ביתי עם רמת העבודה שמצופה ממני, אם נגיע להסכמה? זו לא עבודה מהבית, זו עבודה בקהילה. אין לי מושג!!! ואני משוכנעת, שאם טובה לי העבודה תימצא גם דרך מתאימה אוהבת אותך המון המון
מאחללת לך מכל הלב והנשמה שהשנה תביא לכם המון אור וחוויות נעימות

למעלה