יש לי שאלה חשובה:

אם מישהו ברחוב שואל אם דיברתי אליו לא יפה, והוא עלול להיות אלים, האם עדיף לשתוק או לשקר שאז הוא עלול לתפוס אותי בשקר, לכעוס עוד יותר ולתקוף אותי עוד יותר קשה?

מלאכת מחשבת1

Well-known member
אם מישהו ברחוב שואל אם דיברתי אליו לא יפה, והוא עלול להיות אלים, האם עדיף לשתוק או לשקר שאז הוא עלול לתפוס אותי בשקר, לכעוס עוד יותר ולתקוף אותי עוד יותר קשה?
פילוסוף יקר.
כל התגובות שאתה מקבל כאן בפורום הן של אנשים טובים שרוצים לעזור לך אבל הם אינם אנשי מקצוע!
ולפעמים כידוע, הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות.

אין לי ספק שחלק מהבעיות שאתה מספר כאן הן בגלל הפער בין היכולות האינטלקטואליות שלך למרבית דיירי הכפר.

רק הצוות המקומי אמור לתת לך את הפתרונות. גם אם לפעמים הפתרונות אינם מספקים אותך.
הם אנשי המקצוע והם אחראים על הדיירים בכפר. עלייך וגם על שאר הדיירים
זה תפקידם!!.
כל טוב ובהצלחה

נכון, באמת קשה בכפר הזה. האנשים כאן תוקפניים. עכשיו מישהו רדף אחרי בלי סיבה פעמיים וצרח קללות, ועצרו בעדו. עכשיו אני בבית ופוחד לצאת. אמרו שיענישו אותו. כנראה באמת כפר של חולי רוח המקום הזה, למרות כל הדברים היפים שאומרים שיש בו.

נערך לאחרונה ב:

dory30

Well-known member
נכון, באמת קשה בכפר הזה. האנשים כאן תוקפניים. עכשיו מישהו רדף אחרי בלי סיבה פעמיים וצרח קללות, ועצרו בעדו. עכשיו אני בבית ופוחד לצאת. אמרו שיענישו אותו. כנראה באמת כפר של חולי רוח המקום הזה, למרות כל הדברים היפים שאומרים שיש בו.
גם "בעולם האמיתי" לא חסרים משוגעים ואנשים שמומלץ להתרחק מהם. אתה נתקל בהם מגיל 0 ועד מותך. כל אחד והדרך שבה צריך להתמודד איתו.

נכון, אבל לפחות כשאני במסגרת מסודרת ומכובדת אני מצפה לאנשים בוגרים עם התנהגות מוסרית. יש חוק וסדר בעולם. חבל שאנשים כאן כאלה. אנשים טיפשים.

dory30

Well-known member
נכון, אבל לפחות כשאני במסגרת מסודרת ומכובדת אני מצפה לאנשים בוגרים עם התנהגות מוסרית. יש חוק וסדר בעולם. חבל שאנשים כאן כאלה. אנשים טיפשים.
צריך גם ציפיות ריאליות. גם אני לא תמיד נחמד לאנשים- יש נקודות שאי אפשר להתנהג כך.

האם אפשר להכריח אדם לענות על שאלה? האם לאדם יש כוח לחקור, למנוע מאדם לשתוק, ולקבל ממנו את התשובה למרות רצונו? או שתמיד יש אפשרות לשתוק ולא לענות?

אם זה חיוני לחיי אדם, כן.
אנסה לנסח את השאלה אחרת: במקרה של חיי אדם בהנחה שכבר חושדים בך, האם יותר מחשיד לשקר, לחזור על השקר ולסרב להראות ראיות, או לתת לשופט להחליט במה להאמין, לנסות לשכנע אותו בסיפור שלי ולסרב לענות תשובה מלאה של כן ולא? אולי למעשה זה אותו דבר? אגב, אהבתי את המשפט שכתבת. גם אני מנסה לשנות את העולם, אבל אני גם נלחם כדי שהעולם לא ישנה אותי.

אני לא צריך עזרה, אני בוחן את השאלות הפילוסופיות. כששואלים שאלה ובוחרים לא להאמין לתשובה, אולי נשאר לי רק לסרב לענות. מצד שני, אולי צריך לעשות כאילו אני אומר כי אני יודע וראיתי, ולא כאילו אני רק מצפה שיאמינו. ברור שלא צריך לדבר עם אדם שלא יכול להקשיב ולנסות להבין את דבריי.

בינתיים הגעתי למסקנות האלה:

לדבר עם חברים על דברים שאוהבים לעשות כדי לדעת מה מיטיב להם ולשמח אותם.
לדבר מאוד ברור ולעניין כדי להשיג מטרות ביעילות.
לנהוג תמיד כאילו אומרים אמת, אבל אם השומע לא מאמין אפשר רק לא להמשיך לענות.
לשמוח על דברים שיש כמו הצלחות.
לפתור מריבות בעזרת הסברים, התרחקות או תלונה.
לדאוג לחברים ולעזור להם ביחד אתם למצוא פתרון לבעיותיהם.
לגעת בקשר בעיקר כשאדם יוצר חיבה כלפיו בהתנהגותו.
ליצור אמנות בצורה מקורית ומעניינת כדי לפתח את רוח האדם.
לבצע מחויבויות בחריצות ובנאמנות.
לחיות בריא ונכון.

נערך לאחרונה ב:
למעלה