פילוסוף רוחני33
Well-known member
אם מישהו ברחוב שואל אם דיברתי אליו לא יפה, והוא עלול להיות אלים, האם עדיף לשתוק או לשקר שאז הוא עלול לתפוס אותי בשקר, לכעוס עוד יותר ולתקוף אותי עוד יותר קשה?
פילוסוף יקר.אם מישהו ברחוב שואל אם דיברתי אליו לא יפה, והוא עלול להיות אלים, האם עדיף לשתוק או לשקר שאז הוא עלול לתפוס אותי בשקר, לכעוס עוד יותר ולתקוף אותי עוד יותר קשה?
גם "בעולם האמיתי" לא חסרים משוגעים ואנשים שמומלץ להתרחק מהם. אתה נתקל בהם מגיל 0 ועד מותך. כל אחד והדרך שבה צריך להתמודד איתו.נכון, באמת קשה בכפר הזה. האנשים כאן תוקפניים. עכשיו מישהו רדף אחרי בלי סיבה פעמיים וצרח קללות, ועצרו בעדו. עכשיו אני בבית ופוחד לצאת. אמרו שיענישו אותו. כנראה באמת כפר של חולי רוח המקום הזה, למרות כל הדברים היפים שאומרים שיש בו.
צריך גם ציפיות ריאליות. גם אני לא תמיד נחמד לאנשים- יש נקודות שאי אפשר להתנהג כך.נכון, אבל לפחות כשאני במסגרת מסודרת ומכובדת אני מצפה לאנשים בוגרים עם התנהגות מוסרית. יש חוק וסדר בעולם. חבל שאנשים כאן כאלה. אנשים טיפשים.
כן אבל יש פה אנשים שממש משתוללים, וזה די מפחיד.צריך גם ציפיות ריאליות. גם אני לא תמיד נחמד לאנשים- יש נקודות שאי אפשר להתנהג כך.
מי שמבין את שפת הכוח והאלימות, יש להשיב לו באותו המטבע. מכיר את המשפט "אל תביא אקדח לקרב סכינים"?כן אבל יש פה אנשים שממש משתוללים, וזה די מפחיד.
אמרו לי שאם אהיה אלים, יגרשו אותי מהכפר.מי שמבין את שפת הכוח והאלימות, יש להשיב לו באותו המטבע. מכיר את המשפט "אל תביא אקדח לקרב סכינים"?
אם זה חיוני לחיי אדם, כן.האם אפשר להכריח אדם לענות על שאלה? האם לאדם יש כוח לחקור, למנוע מאדם לשתוק, ולקבל ממנו את התשובה למרות רצונו? או שתמיד יש אפשרות לשתוק ולא לענות?
אנסה לנסח את השאלה אחרת: במקרה של חיי אדם בהנחה שכבר חושדים בך, האם יותר מחשיד לשקר, לחזור על השקר ולסרב להראות ראיות, או לתת לשופט להחליט במה להאמין, לנסות לשכנע אותו בסיפור שלי ולסרב לענות תשובה מלאה של כן ולא? אולי למעשה זה אותו דבר? אגב, אהבתי את המשפט שכתבת. גם אני מנסה לשנות את העולם, אבל אני גם נלחם כדי שהעולם לא ישנה אותי.אם זה חיוני לחיי אדם, כן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.