יש לי שאלה חשובה....

יש לי שאלה חשובה....

אולי מישהו מכאן יוכל לעזור לי....? דיפדפתי כמעט בכל דפי הפורומים השונים ועדיין נשארתי לא תשובה.... אני רוצה לדעת.... האם "התעסקות" בכל מה שקשור לטיסות בחלל, לטיסות אל הירח.... האם התעסקות זו מותרת לנו כיהודים? ואם כן, מהו הטעם לכך? האם ישנה מטרה חשובה "בהתעסקות" זו? מישהו יכול לענות לי? לבי לבי עם משפחת האסטרונאוט היהודי שניספה בשמי אמריקה..... יחד עם זאת אינני יכולה שלא לשאול את עצמי... לשם מה טס בחלל בכלל? והאם טיסתו בחלל היית "שווה" מספיק כדי לחלל את השבת? אשמח אם אקבל תשובה! שבוע טוב!

../images/Emo16.gif אילן רמון ז"ל ../images/Emo16.gif

א. לגבי אילן רמון ז"ל, כל מה שאני יכול לומר, הוא: שהאדם הזה גרם לקידוש ה´ גדול מאד, בכל מה שהיה כרוך בטיסה האומללה הזו. המוטיבים היהודיים שהוא לקח עימו, ואותם הציג קבל עם ועולם, השיחות שלו שהיו רוויות קידוש שם שמים. כנראה, התיקון שלו היה בכך, ומרגע שהוא השלים את שליחותו בעולם הזה ע"י שקידש שם שמים, נאסף חזרה לעולם בו הנשמות מסתופפות בצילו של הקב"ה. יהי זכרו ברוך. ב. ההתעסקות והמחקר בחלל, אם יש בהם כדי לקדם מחקר, היכול להציל נפש - דייני. לא הייתי רוצה להרחיב לגבי שאר שאלותייך, משום שהמת מוטל לפנינו, ולא ראוי לקטרג. מי יתן, ויזכה גם לבוא לקבר ישראל. <השמועה אומרת, שיש ונמצאו שרידי גופות>. משנכנס אדר מרבין בשמחה, יתן ה´ ונשמע רק בשורות טובות.

בענין אילן רמון ז"ל

האם יש משהו שאנו יכולים לעשות למען עילוי נשמתו? תפילה? קריאת פרקי תהילים? ואם כן, מה בדיוק?

בהחלט כן - ומומלץ......./images/Emo63.gif

כל מצווה שתקדישו לזכותו - לעילוי נשמתו, תהיה לו לעזר. תפילה, קריאת פרקי תהילים, לימוד כלשהו, ואפילו ברכה, העיקר לומר לפני שעושים - לעילוי נשמת אילן רמון ז"ל, אם יהיה ידוע שם אביו - עדיף. רק בשורות טובות.

ובנוסף........../images/Emo16.gif

מי שיכול, ידליק נר לעילוי נשמתו. <לא נר ווירטואלי, נר ממשי - אש>.

תודה ועוד שאלה

איזה פרקי תהילים? ושם אביו אליעזר וולפרמן. צריך לאזכר גם את שם אביו ומתי בדיוק?

אילן בן אליעזר ז"ל ../images/Emo16.gif

לפני שקוראים, כל פרק שהוא, אומרים: לעילוי נשמת אילן בן אליעזר זכרונו לברכה.

PolarBear

New member
בקשר לסעיף א´

כתבת שאילן רמון גרם לקידוש השם בכך שלקח עמו מוטיבים יהודים והציג אותם לעולם, וכ´. זה היה התיקון שלו, וברגע שהשלים את שליחותו הוא חזר לבוראו. אומרים אפילו שהוא לקח עמו ספר תנ"ך, וכשחג מעל ירושלים הוא אמר שמע ישראל. מה שאני מבין מדבריך הוא, שהיה עדיף אם אילן רמון לא היה לוקח איתו את אותם סמלים, ולא היה מקדש שם שמיים. כך הוא היה (אולי) זוכה לחזור לחיק משפחתו האהובה, ולחיות עוד שנים רבות. דוקא בגלל התעקשותו על סמלי היהדות, הבורא יתברך הפך 4 ילדים מסכנים ליתומים. 4 ילדים מסכנים צריכים עכשיו לגדול בלי אבא. מסקנה בלתי נמנעת: סמלים יהודים ותפילות עלולים דוקא להרוג אותך, ולהמיט צער רב על משפחתך.

למעלה