יש לי שאלה חשובה

השולצים

New member
יש לי שאלה חשובה

מקווה שתוכלו לעזור לי. הבוקר בעלי קיבל צו מילואים לתאריכים 16.6 - 16.7. העניין הוא שבדיוק בתאריכים אלה אני אהיה בחודש התשיעי להריוני (אני אמורה ללדת ב- 22.7 אבל כמובן שזה יכול להיות גם בכל החודש שקודם לכך). האם יש איזושהי התייחסות בפקודות מטכ"ל למילואים בזמן שהאישה בחודש תשיעי? לפני שאנחנו פונים למפקדים שלו אנחנו רוצים לראות האם יש חוק שמתייחס לנושא. המון המון תודה מראש

עד כמה שאנו יודעים אין חוק, עם זאת

כדאי לפנות בשאלה לקצין מילואים ראשי

san10

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo42.gifכמובן שיש חוק!

חייל מילואים שמציג מסמך מרופא מטפל על תאריך לידה משוער זכאי לשחרור ממילואים חודש לפני וחודש אחרי התאריך המשוער רק להציג את המסמך לקצינת הקישור או לרופא היחידה

השולצים

New member
רק לידיעתכם

ציטוט מתוך האתר של קמל"ר חיילים רבים שואלים בנושא פטור משמ"פ (שירות מילואים פעיל) בזמן הריון או לידה של בת הזוג. להלן תשובת ענף כ"א מילואים באכ"א: בהרחבה: חייל מילואים, אשר אשתו תמצא בחודש התשיעי להריונה, במועדי השמ"פ הנקובים בצו המילואים, יציג אישור רפואי שייבדק ויאושר ע"י רופא היחידה. במידה ויאושר יבוטל הצו. חשוב לציין כי הוראה זו תקפה לשמ"פ שנתי בלבד. בנוסף, חייל מילואים אשר נולד לו או אימץ ילד, יוקפא מכל שירות מילואים למשך 30 יום ממועד הלידה / האימוץ. חייל מילואים אשר אשתו נמצאת בשמירת הריון, ומבקש שחרור מש"פ עקב סיבה זו, יציג אישור רפואי, אשר ייבדק ע"י רופא היחידה ויחווה דעתו. הוחלט לשחרר את החייל, השחרור יהיה שחרור מוחלט מכל קריאה למילואים, כולל אימונים, לפרק הזמן שיקבע מפקד היחידה ע"פ חוות דעת הרופא. יש לציין כי הוראות אלו לא תקפות בצו חירום ("צו 8").

למעלה