יש לי שאלה חשובה

יש לי שאלה חשובה

ליד הבית שלי מיסתובבות בזמן האחרון הרבה צופיות. אני רוצה לדעת איזה אוכל אפשר להביא להן. יש לנו הרבה צמחים אבל אני רוצה לעשות מעין תחנת האכלה.

אני מכירה מישהו..

שלקח מתן מים כמו ששמים למכרסמים כזה עם הברזל הצר למטה עם הגולה בפנים.. ושם בפני מים עם סוכר והצופיות באו לשתות משם... אצלי משום מה זה לא עבד.. אבל אצלו כן.. אין לך מה להפסיד.. תנסי....

netbird

New member
תשובה דומה

באופן כללי, התשובה שכבר נתנה כאן ממצה, אך יש ווריאציות שונות שלה. יש כלים/מתקנים שונים ומשונים להזלפת מי סוכר ואפשר אפילו להכין כזה מבקבוק פלסטיק ריק. צביעת המים (בעזרת צבע מאכל) יכולה לעזור לנטר את כמות המים שנותרה). אני לא מכיר/זוכר כרגע אפשרויות אחרות. בכתבה על כיצד לטפל בגוזל עזוב (ראי בטאגליינס) יש קצת יותר פירוט.

netbird

New member
לא נראה לי

אני חושב שצבע מאכל בטוח גם לעופות.

tafustafus

New member
לא בהכרח

ראשית, כמה מצבעי המאכל המלאכותיים חשודים בהעלאת הסיכון לסוגים מסויימים של סרטן בבני אדם. שנית, כבר ידוע היטב שהשפעה של חומרים שונים על יצורים שונים אינה זהה. זה טיעון חשוב שמתשמשים בו בצדק המתנגדים לניסויים רפואיים בבעלי חיים. אחד הממתיקים המלאכותיים (אינני זוכר איזה מהם) נמצא במשך שנים רבות ברשימת החומרים המסוכנים של הממשל האמריקאי מפני שהוכח שהוא מעלה מאוד את הסיכוי לסרטן בעכברים. לעתים קרובות משתמשים בעכברים כמודלים לאנשיים, מפני שמבחינות רבות הם דומים להם. אולם לפני כמה שנים התברר שבעוד שבעכברים הממצאים היו די חד משמעיים, לא ניתן היה להצביע על שום מתאם בין צריכת הממתיק הזה בבני אדם לבין הסיכוי המוגבר לחלות בגללו. כלומר, לא כל מה שבטוח לבני אדם בטוח לבעלי חיים אחרים.

netbird

New member
נכון, לא בהכרח

באופן כללי אתה צודק. צבע מאכל שנמכר בסופרמרקט, לדעתי בטוח לשימוש. לא חייבים להוסיף צבע מאכל.

tafustafus

New member
אם קשה לראות את גובה המים השקופים

אפשר להוסיף מצוף (חתיכת שעם, למשל) במקום לצבוע את המים בחומרים שאח"כ יגרמו לצפיות לחלות. אני לא הייתי סומך על חומרים הנמכרים בסופרמרקט, ולא הייתי אוכל מהם שלא לצורך בעצמי וגם לא מאכיל בהם ציפורים. מי שמכיר את תעשיית המזון יודע איזה משקל עצום יש לאינטרסים המסחריים של יצרני מזון, שיכול לעתים קרובות לכופף את מעניקי אישורי הבריאות אפילו כשיש חשד לסיכונים בריאותיים.

tafustafus

New member
בדרך כלל אין צורך להאכיל צופיות

במקומות אחרים בעולם נמכרים מתקנים מיוחדים להאכלת צפיות, המורכבים מצינור דק שבקצהו מיכל שאפשר למלאו במי סוכר או במשהו כזה. אבל אם יש בסביבה די פרחים מן הסוג שהן ניזונות מהם (וכנראה יש, אם יש הרבה צופיות), אז אין סיבה להוסיף להן מזון. אני הייתי לכל היותר דואג שהצמחים יקבלו מספיק מים כדי לא לאכזב את הצופיות, ומוצא מקום נוח לצפות ממנו בהן ניזונות באופן טבעי. במקומות רבים בעולם בהם נוהגים אנשים להאכיל ציפורים מתחילים להבין שהתופעה גורמת לעתים לשיבושים במערכות האקולוגיות. אחת הסיבות היא עליית מספר הציפורים. אך זה נכון במיוחד לעופות נודדים, אשר כשיש להם מזון בשפע במקום כלשהו פשוט נשארים במקומם ואינם נודדים. לכך עשויה להיות השפעה הן על המערכת האקולוגית המקומית והן על המקומות אליהם נודדים עופות אלה בתנאים רגילים.

netbird

New member
צופיות

אני לא מאמין שהוספת מתקן או שניים להאכלת צופיות לחצר תגרום לקריסת מערכות אקולוגיות. זה לא נעשה בצורה נרחבת כל כך ואל תשכח שהצופיות התפשטו בארץ מלכתחילה משום התפשטות גינות ופרחי צוף. הן יחסית מתמחות (אבל ניזונות גם מחרקים) כך שלא סביר (ובינתיים למרות התפשטותן זה לא קרה) שהן יוציאו המערכת מאיזון.

tafustafus

New member
עוד בעיה שאני יכול לחשוב עליה

היא שמי סוכר וודאי אינם מספקים לצופיות את כל צרכיהן התזונתיים, ואם מתקני ההאכלה זמינים מספיק כדי לגרום להם לאכול מהן במקום מפרחים, הדבר עשוי לפגום באיכות התזונה שלהן.

oddish

New member
נכון, בכלל סוכר כשלעצמו

(סוכר לבן) נקרא גם הרעל הלבן כי אין בו שום אלמנט תזונתי מועיל, פרט לקלוריות ריקות, ולא רק זה אלא שלצורך הטמעת הקלוריות האלה בגוף, הגוף מבזבז חומרים חיוניים מהמאגרים שלו. ככה זה בבני אדם לפחות. אני יכול להניח שהציפורים רק יותר רגישות לכל מה שהן מכניסות לפה שלהן. עודד

רק שתדעו

הם ניראים לי כאילו הם בקעו השנה כי הם קטנות מהרגיל. ידעתם שהלשון של הצופית מוחבר לחלק העליון של המקור ובכך הוא יוצר קש שהצופית יכולה ללגום ממנו צוף.

nightjar

New member
גם צוף אינו מספק הרבה

למיטב ידיעתי גם בצוף אין כמעט כלום חוץ מסוכר, והסוכר הנפוץ בו הוא סוכרוז ("הרעל הלבן"). חנקן הוא פשוט מוצר יקר מדי לצמח מכדי לבזבז אותו על צופיות. לכן הצופיות אוכלות גם חסרי חוליות קטנים. לעתים קרובות ניתן לראות אותן אוספות עכבישים קטנים מטיח גס (שפריץ) ופינות.

netbird

New member
גם בצמחים טורפים

אנלוגיה טובה היא לצמחים טורפים. צמחים מסוגלים לייצר סוכר לפי צרכיהם, אבל חנקן מגביל את צמיחתם. צמחים טורפים, לוכדים פרוקי רגליים ומשתמשים רק בחנקן שבהם ולא בפחמימות או בשומנים.

למעלה