יש לי שאלה חשובה

deep ocean

New member
יש לי שאלה חשובה

הפסקתי לאכול בשר, חלב וביצים ממה אני כן יכולה לקבל חלבון? אני מאד בררנית, חשוב לציין (זאת אומרת, אני לא אוכלת הרבה דברים) הבנתי שמשקדים אפשר לקבל חלבון ממה עוד? אמא שלי אגב, היום אמרה לי שאני לא אחראית, כי אם אני מפסיקה את הכל, אני צריכה להתייעץ עם תזונאית, בנוגע לתזונה שלי. מה אתם חושבים? איך אתם עשיתם את התהליך? אשמח לשמוע תשובות מיכל

deep ocean

New member
בבדיקות דם לפני כמה חודשים

ראו שיש לי חוסר רציני ב-B12, אז לקחתי כדורי מציצה כאלו שמיד עזרו לי, אגב. גם בעבר שהייתי אוכלת בשר, לא אכלתי הרבה (נניח פעם בחודש), כי זה אף פעם לא היה ה-FAVORITE שלי. בכל אופן, הפסקתי לאכול לגמרי בשר, ביצים וחלב לפני כמה שבועות בערך.

כדאי שוב

לכל הצמחוניים טבעוניים למיניהם להקפיד על בדיקות חצי שנתיות של דם .. יש אנשים שלא יכולים להתמודד במחסור הבשר מפאת הרגלינו הפיזי שהוא עיוות של הטבע לאחר כ"כ הרבה שנים!

deep ocean

New member
תודה על התשובה

אני בכל אופן עושה בדיקות דם מידי כמה זמן, מסיבה אחרת (יש לי סרטן). יום נעים

yossi_gu

New member
בתור "צמחוני לשעבר"

שהפסיק בגלל בדיקות דם לא תקינות ואוכל היום בשר כתרופה. (אחרי קרוב ל15 שנה ללא) אני מאוד לא אוהב לתת עצות כאלו. אני לא מתיימר להיות בעל ידע ברפואה. אבל יתכן שעבורך כיום צמחונות היא לוקסוס שאת יכולה לדחות עוד זמן מה. אני מאמין גדול בפעילויות שפרטת בכרטיס (הצצתי והתרשמתי) ובקשר בין גוף לנפש. (ראיתי מקרוב מאוד איך זה עוזר). אבל, יש דברים שצריך לפעמים לשים בצד לזמן מה ולהתרכז בבריאותך לפני העקרונות הגדולים והנכונים ברמה האוניברסאלית. מקווה שלא חדרתי באופן כלשהו לפרטיות בעצותי אלו, אם כן סליחה. מצדיע לך על האופן בו את מתייחסת לסרטן ומאחל לך, במילותיך שלך, פרידה מהירה מהחבר.

איילת12

New member
קשקוש!

היום בגלל כל הסטרואידים והאנמיה (שהבשר יהיה רך ויקר) אין בבשר כמעט כלום. אני שנים לא נהייתי צמחונית כי יש לי אנמיה ודווקא עכשיו כשאני צמחונית, אני כבר לא אנמית והרבה הרבה יותר בריאה (ופחות עייפה). אני לוקחת B12 פעם בשלושה ימים ו- GENTLE IRON (שלא עושה עצירות) יחד עם וויטמין C (בשביל הספיגה) ועושה גם בדיקות דם כל 3 חודשים. חשוב וכדאי להתייעץ עם רופא / תזונאי.

דעה אישית (לא מקצועית)

אז ככה אני הפסקתי באופן עצמאי לאכול בשר בגיל 8 (גיל חשוב מאוד מבחינה התפתחותית) אבל לא היו תופעות כלל למצב החדש לעומת זאת אם יש לך חוסר ב- B12 חובה עליך להתייעץ עם רופא \ תזונאי לגבי המצב אם הם אומרים לך לאכול בשר אז תגידי להם תודה רבה אבל לא תודה וחפשי רופא אחר. אבל התייעצות היא חשובה מאוד.

deep ocean

New member
כנראה באמת שאלך לתזונאי/ת

בכל אופן, גם לפני שהפסקתי לאכול בשר לגמרי היה לי חוסר ב-B12 ואני די בררנית באוכל (ממש אין הרבה מבחר של מה שאני אוהבת). בקיצור, יש לכם תזונאי/ת טוב/ה להמליץ לי עליו/עליה? אני כמטבן אחפש במקביל גם בסביבה שלי. תודה מיכל

למעלה