יש לי תשובה בשבילך
האמת היא ככה, אני ובעלי לא משתכרים הרבה, וכל החסכונות והחתונה והבית שלנו קנינו מכספינו ללא עזרה של אף אחד, ולמען האמת אנו חיים יחסית טוב, כמה דוגמאות בשבילך שיוכלו לעזור. את הצ´יקים וכרטיסי האשראי זרקתי לפח, אין כסף לא קונים. יש לנו חשבון בנק אחד כדי לצמצם הוצאות מיותרות של עו"ש וכו´ אם אני קונה משהו אני חושבת פעמיים אם כדי את היציאות שלנו למסעדות ובתי קפה, קצת צימצמנו, אנחנו יוצאים רק 2- 3 בחודש. כל שבוע, אני עושה רשימת הוצאות אפשר להעזר באקסל לשם זה, עושה חישוב כמה יש בבנק, מחשבת משכורות, מורידה מהם את ההוצאות של החשמל המים, הטלפון, המשכנתא, הארנונה, המיסים וכו´ כל חודש משתנה כי חודש זוגי זה כל התשלומים, וחודש אי זוגי, זה הארנונה והמשכנתא בלבד. עושה שערוך של קניות שאני צריכה כולל בשרים וחומרי ניקוי וגם ירקות, מקציבה לעצמי. הולכת למקומות בהם המחירים זולים ויש בהם מבצעים למשל קונה רק בחצי חינם, אני מכירה את כל המחירים בכל הסופרים בארץ כמעט, וחצי חינם הכי זול שיש אפילו יותר מחביב חוץ מזה אם אין לא קונים יש אפשר לקנות אבל גם לא צריך להשתגע. גם שנכנסתי לבית שלי, לקחתי מהאנשים דברים שנתנו לי, סלון שנראה טוב, שולחן אוכל עם כסאות שממש חדשים, מיטת נוער חדשה לאורחים וכאלה והכי הכי חשוב, זה פשוט מאוד לרשום את כל ההוצאות וההכנסות, להכניס סדר לבלאגן והכי חשוב, זה לעצור את כל האנדרלמוסיה עכשיו לפני שהמינוס ייכנס למצב שאין שליטה עליו