יש לי שאלה כואבת

יש לי שאלה כואבת ../images/Emo122.gif

עכשיו נכנסתי לחשבון הבנק שלנו באינטרנט- מישהו מוכן להסביר לי איך יוצאים מהמינוס????? שננו מרוויחים שכומים סה"כ נאים. ובכל זאת אי אפשר לצאת מזה..

נופר30

New member
פשוט מאוד

יושבים ומחשבים כמה הוצאות יש לכם בחודש פחותאו יותר ( לדוגמא חשבון חשמל חשבון טלפון וכו´ ) כמה תשלומים יש לכם בכל חודש ( משכנתא , ביטויים וכו ) מחשבים הכל ומגיעי םלסכום מסויים לדוגמא 6000 ש"ח הוצאות ויש לכם 10000 ש"ח הכנסות יושבים ועושים תקציב חודשי לדוגמא נשאר לכם 4000 ש"ח 1000 בחודש זה לכיסוי המינוס 500 לכל אחד דמי כיס ( סיגריות שתיה וכל מיני שטויות ) 1000 לקניות וכך הלאה ופשוט עומדים בזה עד כמה שאפשר ולא עושים קניות מוגזמות עכשוו הולכים עם מחברת ( אני לא צוחקת זה עובד ) או משאירים בבית וזוכירם לרשום כל הוצאה כאשר חוזרים הבייתה אם קשה לכם עם זה שהמינוס ככה יגמר רק בועד שנה וחצי תעשו כמונו לקחנו הלוואה כיסינו את המינוס והסכום של ההורדה החודשית זה הסכום של ההפרשה לכיסוי המינוס לדוגמא יש הוצאות של 4000 ש"ח בחודש ( בלי קשר לחתונה ) הכנסות של 100000 ש"ח בחודש - ה 1000 להחזר ההלואה והשאר נשאר לנו לומדים לחיות במסגרת תקציב ולא מוצאים בלי הכרה והינה אנחנו מחוץ למינוס

lital_f

New member
מסכימה עם נופר וגם מוסיפה:

אחרי שתצאו מהמינוס, אני ממליצה לכם לפתוח איזשהו חיסכון שתפרישו אליו כל חודש סכום מסויים (לדוגמא: הסכום שהפרשתם לכיסוי המינוס). אולי זו לא ההשקעה הכי נבונה כיום (בהתחשב בגובה הריבית), אבל תוך כמה חודשים מצטבר לו שם סכום שאפשר לנצל לכל מיני דברים נחמדים: טיול וכד´. אנחנו התחלנו לחסוך בצורה זו הרבה לפני החתונה (כל אחד בחשבון שלו) ואנחנו מקווים שיום אחד זה יהווה לנו בסיס טוב למשכנתא ודירה.

תוכי

New member
השיטה של בעלי וגם עובדת.....

לזרוק את כרטיסי האשרא והשיקים - נכון זה קשה אבל מאוד שווה את הכל לעשות במזומן ומניסיון אישי שלי זה מצליח ואפילו שיש הוצ´ של הרכב שכירות וכל מיני תמיד (כמעט) אין פספוס בהצלחה

כמו ההורים שלי: אם אין כסף לא קונים

אני ממש רצינית. ככה הם חיים. אף פעם לא היה להם מינוס. הם תמיד מחשבים (בערך כמו שהציעה נופר), ותמיד יודעים כמה כסף יש להם בבנק. הבת שלהם, לצערם, לא כזאת מחושבת, אחרי שנים של מינוסים עצומים מה שבסוף עזר זה כמה חודשים של אבטלה, וסכום רציני שמס הכנסה החזיר לי. עכשיו אני מחושבת למופת

pumpkin

New member
"פשוט" לא קונים !!!

גם אנחנו נכנסנו למינוס,לא כי קפצנו מעל הפופיק אלה מהמעבר דירה והחתונה . ישבנו וחישבנו שאם הכל יהיה בסדר אנחנו מכסים את המינוס עוד חצי שנה. בינתיים אנחנו בשביתת קניות . כן פשוט לא קונים כלום עד שהמינוס יסגר. אני יודעת שזה נשמע נורא , אבל מה לעשוות, מינוס זה אומר שאין כסף ולכן, לא צריך לבזבז מה שאין. אני יודעת שזה מאוד מפתה לקנות דברים במיוחד כשיש בית חדש. אבל אנחנו מנסים להסתדר עם מה שיש. לדוגמא לא קנינו שום ריהוט חדש אלא גירדנו מכל מיני מקומות, אנחנו שמחים שיש לנו דירה חדשה ויפה , ואנחנו בסה"כ זוג ממש צעיר (בני 25) אז מי אמר שהכל צריך להיות חדש ? חוץ מזה עם כל המצב אין בכלל חשק לעשות שופינג. וגם זה מאוד משחרר לא להיות בצורך לקנות כל הזמן דברים (כמו שמתנגדי הגלובליזציה עושים -יום ללא קניות ) אפשר להשקיע את הזמן בדברים אחרים ולא פחות מהנים !

יעלי2

New member
הזדהות ובכל זאת מה לעשות../images/Emo106.gif

רויטל היקרה. נגעת בעצב חשוף ורגיש. במיוחד זוגות אחרי חתונה, עם שאריות של חובות, בדר"כ הוצאות על בית. זה לא פשוט.
רעיון ההלוואה נשמע יישומי וטוב, למרות שאני לא משתגעת לקחת הלוואות. לי היה חיסכון ששברתי וכיסיתי מינוס רציני.
אחי לדוגמא, כשהיה חי לבד בחו"ל, הוא היה הלך לסופרמרקט עם מחשבון (אבל זה כי הוא חי באיטליה ולא שלט כל כך בלירטות). מראש הוא היה מגביל את עצמו לסכום מסוים בקניה ועומד בו. אני מבינה שכשחיים בזוג הרבה יותר קל להוציא את הכרטיס אשראי בסופר ולהתפטות לקנות יותר, יותר יקר ודברים טעימים ולא זולים. כאפשרות
תלכו ל"חצי חינם". הרבה יותר זול. רק צריך להקפיד לא לקנות יותר מהרצוי שם.
אוכל זה דבר הכרחי אבל מסעדות לא. ולכן תורידו את מינון המסעדות שאתם הולכים. תחליטו או מסעדות יקרות מאט, או זולות ויותר פעמים, אבל סה"כ X הולך למסעדות (אחרי הכל לא צריך להפסיק לחיות, במיוחד עכשיו). אגב, יש אנשים שבגלל המצב הבטחוני אוכלים פחות בחוץ וככה חוסכים על הדרך.
פינוקים אחרים כמו בגדים זה כבר אופרה אחרת. על זה את כבר צריכה להחליט בינך לבין עצמך שאת יכולה, וחודש שלם פשוט לא קונה לעצמך כלום.
המלצה נוספת, תפלגו את ההוצאות של הויזה (אצלי אמצעי ההוצאה העיקרי-כמעט לא מזומן), על המחשב ותראו כמה אחוזים הולכים על X Y ן Z ובהם תתמקדו. בהצלחה. זה לא קל אבל בהחלט בהחלט אפשרי!

אופה3

New member
יש לי תשובה בשבילך

האמת היא ככה, אני ובעלי לא משתכרים הרבה, וכל החסכונות והחתונה והבית שלנו קנינו מכספינו ללא עזרה של אף אחד, ולמען האמת אנו חיים יחסית טוב, כמה דוגמאות בשבילך שיוכלו לעזור. את הצ´יקים וכרטיסי האשראי זרקתי לפח, אין כסף לא קונים. יש לנו חשבון בנק אחד כדי לצמצם הוצאות מיותרות של עו"ש וכו´ אם אני קונה משהו אני חושבת פעמיים אם כדי את היציאות שלנו למסעדות ובתי קפה, קצת צימצמנו, אנחנו יוצאים רק 2- 3 בחודש. כל שבוע, אני עושה רשימת הוצאות אפשר להעזר באקסל לשם זה, עושה חישוב כמה יש בבנק, מחשבת משכורות, מורידה מהם את ההוצאות של החשמל המים, הטלפון, המשכנתא, הארנונה, המיסים וכו´ כל חודש משתנה כי חודש זוגי זה כל התשלומים, וחודש אי זוגי, זה הארנונה והמשכנתא בלבד. עושה שערוך של קניות שאני צריכה כולל בשרים וחומרי ניקוי וגם ירקות, מקציבה לעצמי. הולכת למקומות בהם המחירים זולים ויש בהם מבצעים למשל קונה רק בחצי חינם, אני מכירה את כל המחירים בכל הסופרים בארץ כמעט, וחצי חינם הכי זול שיש אפילו יותר מחביב חוץ מזה אם אין לא קונים יש אפשר לקנות אבל גם לא צריך להשתגע. גם שנכנסתי לבית שלי, לקחתי מהאנשים דברים שנתנו לי, סלון שנראה טוב, שולחן אוכל עם כסאות שממש חדשים, מיטת נוער חדשה לאורחים וכאלה והכי הכי חשוב, זה פשוט מאוד לרשום את כל ההוצאות וההכנסות, להכניס סדר לבלאגן והכי חשוב, זה לעצור את כל האנדרלמוסיה עכשיו לפני שהמינוס ייכנס למצב שאין שליטה עליו

תוכי

New member
מקום זול לקנות בו....

יד יצתק יש סניף בפ"ת ובראש העין מומלץ מאוד בעלי לא מוכן אפילו לנסות מקום אחר

שח_מט

New member
עוקבים עם זכוכית מגדלת אחרי הכרטיס

אשראי כל הזמן ולאט לאט שמים בלמים... מורידים הוצאות מיותרות (מנוי לעיתון שלא קוראים, כרטיס מפעל הפיס למדינת הגנבים שלנו וכו´)

למעלה