יש לי שאלה לגבי בואה...

איתי322

New member
יש לי שאלה לגבי בואה...

שלום אני קניתי לפני בערך שבוע וחצי בואה זכר קטן וצעיר עכשיו הוא ממש רגוע ובכלל לא מנסה לנשוך מה שהפתיע אותי זה שגם את העכבר הוא בכלל לא מנסה לנשוך ככה שהוא לא אוכל.. לפי מה שאמר לי מי שמכר לי אותו הארוחה האחרונה שלו הייתה ב9 ליולי וזה היה לפני 19 יום.. אני ניסיתי איתו כל מה שאני מכיר אני השארתי אותו בכלוב עם עכבר חי (בהשגחה לאיזה שעתיים שלוש). השארתי אותו עם עכבר מופשר עם עכבר מת ועם וולד של עכבר חי כל אלה לאיזה 5-6 שעות והוא לא מראה שום עניין באוכל... עכשיו בגלל שבואות ידועים כאכלנים גדולים זה מפתיע אותי... מה אתם ממליצים לי לעשות כדי שהוא יאכל כי בנתיים לא אכפת לו משום דבר שמתקרב אליו...

Sprite2k

New member
ניסיתה את השיטה הזאת?

לעשות חור לוולד בראש? שמעתי שזה מעורר משהו אצל הנחש, נשמע די שטויות אבל טוב לנסות ....

gazon

New member
זה לא שטיות.

זו שיטה ידועה מאוד, ויעילה למדי. השיטה במקורה פותחה לזעמנים צעירים סרבניים, והיא עובדת בצורה מאוד משמעותית על פריטים מסויימים. אני אישית יכול להעיד על מספר מקרים שבהם השיטה הזו עבדה. ממש לא נורא עשרים יום בלי אוכל, כמו שהוזכר תחכה מספר ימים ותנסה שוב עם עכבר במלקחיים. בסוף זה יעבוד. בהצלחה.

איתי322

New member
כמו שאמרתי לחכות כמה ימים עשיתי כבר

כי הבואה כבר פעמיים ניסה לאכול אצלי אבל סירב אני הצעתי לו לפני שבוע ואני מציע לו גם היום עדיין כלום... אני ינסה גם שבוע הבא...

naja

New member
כדאי שתוציא את העכבר החי.

נחשים צעירים קצת נלחצים מנוכחות של עכבר חי בטרריום, במיוחד אם הטרריום לא גדול מספיק. אני מציע שתיקח עכבר בן חודש (רצוי מאוד חי) ותחזיק אותו מספר שניות מול הנחש(באויר) במרחק של כמה סנטימטר. אם הנחש מעוניין הוא בד"כ יתפוס את העכבר תוך מספר שניות.(אצלי זה עבד מצויין בכל הפעמים שניסיתי). הייתי ממליץ לך לנסות את זה מחר ולא היום, כדי לתת לנחש זמן להרגע .

MOP1991

New member
איתי לך כבר נתתי תשובה..

גיא, השיטה שציינת היא שיטה לזעמנים,יש סיכוי שהיא אולי תעבוד על פיתונים ובואת, אבל אני לא שמעתי על הצלחה בזכות זה. בכל אופן, "השטות" הזאת הוציאה את הקינגית שלי מצום של חצי שנה, אז אני חושב שהיא לא כל כך שטות. שאתה מנענע לבואה קטן עכבר חי מול הפנים הוא רק מתעצבן ונושך.. בכלל שמעתי שזה מגביר תוקפנות אצל הבואות.

Sprite2k

New member
לא טענתי חד משמעית שזו שטות :p

כי עוד לא התנסיתי בזה... למזלי לא הייתי צריך. מעניין למה זה קורה...

naja

New member
גידלת פעם בואה? יש לי הרגשה שלא....

לא יודע היכן שמעת שאם מנענעים לבואה עכבר מול הפנים הוא רק מתעצבן ונושך וזה מגביר אצלו את התוקפנות אבל זה רחוק מלהיות נכון, ואת זה אני יכול לומר לך מניסיון של כמה וכמה השרצות שהיו אצלי, ואף אחת מהבואות לא עזבה לפני שאכלה לפחות פעם אחת.

MOP1991

New member
חבל שאתה מזלזל.

לא גידלתי בואה אני מגדל בואה. ועם תקרא טוב טוב, תוכל לראות שרשמתי "שמעתי ש.." נכון, לא שמתי לב לעיניין אבל חלק מהאנשים שמגדלים טיפ טיפה יותר ממני רשמו אתזה, נכון או לא? לא יודע.

naja

New member
אני מחזיק בדעה-

שכשלא יודעים, לא חייבים לענות. לי אישית נמאס כל פעם מחדש לקרא כל מיני דברים לא נכונים וכל מיני מיתוסים ודעות קדומות כאן ע"ג הפרום. לגבי מה שרשמת-אני לא אכנס איתך לויכוח, זה רשום שחור ע"ג לבן......

MOP1991

New member
ליציאות הבלתי מוסברות שלך, אני

כבר התרגלתי-וחבל. אני לא חבר שלך לכן לא אתווכח איתך על האופי שלך. בכל אופן לא רק שקראתי על זה, מנסיוני האישי התקופנות בבואה גדל לאחר שניסיתי את זה, ואתה יודע מה? לא רק אצלי, בכל מיקרה אני מסכי איתך שלנפנף מול הפנים זה רעיון טוב-לזעמנים, חלק מהבואות לא ממש מקבלות אתזה, אצלי לפחות, שאני עושה את זה הבואה נושף ונושך(מן הסתם אותי לא,אני עובד עם מלקחיים). אתה רוצה להתווכח אם הניסיון שלי אתה יכול, כי שלך גדול בהרבה-ועל זה לא ניסיתי להתווכח, אבל אם לא בשביל לעלות דעות ולעלות על שגיאות בשביל מה הפורום? ואם יש לי דעה מן הראוי שאני יעלה אותה! גם אם לדעתך היא שגוייה אני יעלה אותה! ואתה שכמו כל אחד אחר בפורום יכול להגיד "לדעתי אתה טועה". אתה יודע מה? סבבה.. להודעות שבצורה זו או אחרת אתה קשור או הגבת-אני לא אגיב יותר. עכשיו הכל בסדר?

naja

New member
כדאי שתלמד לקבל ביקורת.

אם אתה מחליט לשתף את חברי הפורום בניסיון ובידע שלך, כדאי שתלמד לקבל ביקורת מכאלה שנסיונם והידע שלהם טיפה יותר גדולים משלך, במיוחד כשאתה רושם דברים לחלוטין לא נכונים, כמו בהודעה הזו ובקודמת. אם אתה גורם לבואה שלך להתעצבן, לנשוף ולנשוך במהלך נסיון האכלה, כנראה שהשיטה הזו לא טובה עבורך.

youval osman

New member
חייב לחזק...

מרבית הביבי'ס שהושרצו אצלי השתכנעו לקבל ארוחה רק אחרי "שעיצבנתי" אותם עם העכברון\ולד של חולדה מול הפנים. אם מדובר בעכבר שכבר פקח את עיניו ובטח שאם מהלך לו חופשי לא היתי משאיר אותו יותר מידי זמן "לטייל" עם הנחש בטרריום , כמו שכבר המליצו ניענוע בעזרת פינצטה יכול לעזור וכמו כן גם השארה של טרף שלא ינוע הרבה או שעלול לנשוך (ולד). ובטח שאין ממה להלחץ מ20 ימים ללא אוכל. שיהיה בהצלחה

רן333

New member
מה שמדאיג אותי בהודעה שלך

זה שני דברים: 1. אתה כותב שהנחש רגוע ולא מנסה לנשוך, ומכאן אני מסיק שכבר הספקת לשחק איתו לא מעט. הרושם הזה מתחזק כשאני נזכר בשרשור **הזה**, שכלל תמונות של הנחש על היד, מחוץ לכלוב (אני מניח שזה אותו הנחש שעליו מדובר הפעם). 2. אתה כותב שניסית איתו כל מה שאתה מכיר. מכיוון שמדובר בנחש שנמצא אצלך רק שבוע וחצי, זה יוצר את הרושם שניסיונות ההאכלה שלך צפופים מדי ואינטנסיביים מדי. במקום להמליץ לך מה לעשות, אני יכול להמליץ לך מה לא לעשות: לא לגעת בנחש, ולעזוב אותו בשקט למשך שבוע וחצי. בלי להתקרב אליו, בלי לגעת בו, בלי להוציא אותו מהכלוב ובלי לצלם. וגם אחרי שיחלוף פרק הזמן הזה, אני ממליץ לשמור על מרווחים של מספר ימים בין ניסיון האכלה שלא עלה יפה לניסיון שאחריו.

איתי322

New member
אני ניסיתי

להאכיל אותו כמה פעמים בשיטות שונות באותו יום... ולנחש נתתי תקופת התאקלמות והתמונות שלו על היד שלי היו אולי ל-5 דקות אני לא החקתי אותו יותר מדי ואתה כל ה-3 תמונות בשירשור אני צילמתי באותם 5 דקות שאני הוצאתי את הנחש. אני אמרתי שהוא לא תוקפני כי הוא לא נושף מתי שאני פותח את הכלוב להחליף מים והוא לא נושך או מנסה לעשות משהו מתי שאני עובר ליד הטרריום והוא ממש רגוע יחסית לבואות צעירות אחרות שאני ראיתי. ואני כבר אמרתי מספר פעמים בשירשור הזה שאניעכשיו נותן לו שבוע של שקט ממש שאני ינסה גם לעבור ליד הטרריום כמה שפחות ואז אני ינסה לתת לו עכבר צעיר. עם זה לא יעבוד אני ינסה את מה שיובל המליץ לי ואני ינסה להשאיר אותו עם עבר פאזי צעיר שלא פתח עניים לכמה שעות ואני יראה עם העכבר יעלם אחרי כמה זמן. הבעיה היא שהעכברים שלי לא התרבו מספיק בזמן האחרון וההולדה האחרונה שלי הייתה לפני כמה זמן. ויש לי רק 7 וולדות אז אני יראה עם הוא יאכל את זה עם לא אני יעדכן ושוב ישאל עם יש עוד הצעות.

רן333

New member
דחיסה

של מספר ניסיונות האכלה לאותו יום היא לא אפקטיבית. זה עלול להכביד על הנחש, שאולי גם ככה נמצא קצת במתח. כאמור, רצוי לתת מספר ימי מנוחה בין ניסיון האכלה שלא עלה יפה לבין הניסיון הבא. שיהיה בהצלחה.

למעלה