יש לי שאלה לגבי חולה אלצהיימר

יש לי שאלה לגבי חולה אלצהיימר

אשמח מאוד לשיתוף דעתכם בענין.
ובכן, קרוב משפחה שלי, בן כ- 75, אובחן כחולה אלצהיימר מזה כשנתיים.
אינני יודע כיצד מגיעים הרופאים לאבחנת אלצהיימר, האם בדרך השלילה, או שיש בדיקות שמוכיחות את המחלה.
בכל אופן, לקרובי יש נטיה קלה מאוד של בלבול אחת ל... בדר"כ התפקוד שלו תקין ומעולה, הן במוטוריקה ומוטוריקה עדינה, הן בחשיבה, הסקה, הבנה, והן בהתנהגות אישית וסביבתית. לא חל שום שינוי בין היותו בן 50 ובריא, לבין היותו בן 75 וע"פ הרופאים חולה באלצהיימר.
הנטיה לבלבול מתבטאת בעיקר כאשר הוא מספר סיפור/זכרון ולאחר תקופה (שבועות, חודשים) מספר את הסיפור כביכול לא סיפר אותו לנו מעולם.
בנוסף, לפעמים הוא שוכח מה רצה לומר באותו רגע, אבל היי... אני בן 40 ושוכח גם כן לפעמים מה רציתי לעשות בחדר הזה והזה, או מחשבה שחמקה ממני.
היינו יחד בנופש כשבועיים, ולא שמתי לב לשום דבר חריג למעט כשחשב (פעמיים) שהבית בו נפשנו הוא הבית שלי.

הקרוב אינו שוכח שמות, אינו שוכח מקרים שקרו, אינו שוכח את מקום מגוריו, סביבתו וכו'. חי את חייו ברגילות. קורא, יוצר (פיזית), משחק וכו'.

כך שהשאלות שאני מפנה אליכם, דוקא מפני שאינכם רופאים, הם:
א. האם גם אתם מהיכרות אישית חוויתם אותה דרך כמותי? האם גם לכם היו ספיקות שמא הרופאים טועים ומדובר בתסמינים של משהו אחר?
ב. הקרוב אינו נוטל תרופות כלל לעכב/לטפל במחלה. הוא קיבל אפשרות להשתמש עם מדבקות אקסלון אבל לא השתמש בהם. האם רצוי לתת לו אותם? האם כדאי לוותר ולעקוב?

אשמח מאוד מאוד לשמוע את דעתכם.

הסיפור שלך נשמע לי מוזר

השאלה שלי היא למה בכלל הוא הלך לאבחון כזה???
כנראה שבכל זאת היו אי אלו תופעות שהטרידו אותו או את בני משפחתו.
נכון שאת המחלה מאבחנים לא על ידי בדיקת דם או בדיקה אחרת ממשית אלא על ידי בחינת התפקוד והקוגניציה של האדם.
אם יש לכם ספק אם הוא אכן חולה, תקחו אותו לאבחון נוסף אצל רופא אחר ותבקשו שיסביר לכם על סמך אילו מבחנים הוא הגיע למסקנה זו או אחרת.
במחלה דמנטית כמו אלצהיימר והדומות לה, המוח נפגע, יש הבדלים בפגיעה בין אדם לאדם ולכן גם ניתן לצפות שהתפקודים שנפגעו יהיו שונים.
יש אנשים שמאבדים את יכולת הדיבור ואחרים שמדברים עד מצב מתקדם וזו רק דוגמא אחת.
אני חושבת שתלכו לאבחון נוסף ותסבירו גם מה אתם רואים בשנים הללו, אולי יש לכך הסבר אחר
בהצלחה, טובה

תודה,..

אכן חשבתי שכדאי לקחת אותו לחוות דעת נוספת.
לקחו אותו בגלל התופעות שהזכרתי, שלפעמים הוא שוכח דברים כמו שתיארתי.
האם ייתכן שללא תרופות אדם יהיה באותו מצב במשך כשנתיים ללא דרדור?

הכל ייתכן

לפעמים צופים בתופעה של ירידה קוגניטיבית אך האדם יכול להמשיך במצב כזה, די סטטי הרבה שנים
לעתים חלה התדרדרות פתאומית או בעקבות מחלה או אשפוז
אני מאמינה שגם הרופאים לא יכולים לצפות לשום דבר במחלה הזו, הכל צפוי ולא צפוי
מקווה שתמצאו איזושהי תשובה אחרי אבחון נוסף
שבת שלום, טובה

ענתי44

New member
בהחלט חוות דעת נוספת

גם אצלנו אמא תפקדה כמעט כרגיל רוב הזמן בתחילת הגילוי של המחלה. עד כדי כך שחשבתי, וגם חברים פה בפורום שהיא לא חולת אלצהיימר. יתכן שאצלו המחלה מתפתחת בקצב איטי, ויתכן שהוא סובל ממשהו אחר עם סימנים דומים. חוות דעת שניה אף פעם לא הזיקה. להיפך.

למעלה