יש לי שאלה לגבי מזגן בחורף

לולי72

New member
יש לי שאלה לגבי מזגן בחורף

אנחנו החלטנו החל מהחודש לנהל נכון יותר את כלכלת המשפחה שלנו, ביטלנו את כרטיס האשראי ובודקים כל שקל, אין לנו רכב כבר כמעט שנה, וגם מזגן אין. אנו רוצים לעשות מזגן מיני מרכזי, כי כבר יש כאן הכנה למיני מרכזי. איך ניתן גם להנות בחורף מהמזגן וגם לחסוך בחשמל?

ariri

New member
לאמא של יובלי ואשתו של לירון

ברוכה הבאה. לידיעתך חימום במזגן הוא החימום הזול ביותר הקיים. אך גם בחימום עם מזגן יש להקפיד על כמה כללים אשר יחסכו חשמל וכמובן כסף. א. לכוון טמפ' ל 20 מעלות. ב. לוודא איטום מלא של החדר למניעת בריחת חום (נכון גם בקיץ לגבי קור). ג. לוודא מסננים נקיים, ד. חזית פנויה המאפשרת פיזור החום באופן אחיד בחדר. ה. לא לשכוח לכבות כשיוצאים מהחדר. ו. מיותר לישון עם מזגן, עדיף סדין חשמלי.

לולי72

New member
תודה אריק

ממילא בלילה אנחנו לא ישנים גם עם מאוורר, כי בעלי רגיש לקור. וגם סדין חשמלי אין לנו, כך שזה בסדר.

לא לעשות מזגן מיני מרכזי

יותר חסכוני גם בהתקנה וגם בשימוש מס' מזגנים קטנים.

לולי72

New member
כן, אבל כבר יש לי הכנה כאן

צינורות באמצע הפרוזדור ואני רוצה להעלים אותם.

dify

New member
שיקולי חימום :)

אני חושבת שצריך לעשות את השיקול הבא: [כמה נפשות פעילות נמצאות רוב היום בבית? האם רובכם נמצאים בחדר אחד או מפוזרים בחדרים (האם כולם בסלון או מפוזרים בחדרי השינה)? מזגן מרכזי משמעותו שכל פעם שקר- מפעילים אותו= מחממים את כל הדירה! כלומר גם אם רוב היום נמצא בבית רק אדם אחד בלבד שיושב נניח מול המחשב או נמצא במטבח, עדיין המזגן מחמם את כל הדירה=מתאמץ הרבה יותר ממה שבאמת צריך=הוצאת כסף יותר גדולה... לעומת זאת אם אתם הרבה אנשים מפוזרים (נניח הילדים מתרוצצים בין החדרים, כל אחד מכם לרוב בחדר אחר וכד') אז יש שימוש בפונקציה של חימום כל הבית... לדעתי הסיבה האסטתית אינה סיבה, אנחנו, שני אנשים בוגרים, נמצאים שעות ארוכות בבית, לרוב באותה נקודה, השתמשנו כל החורף שעבר בתנור ספירלה שחימם אותנו נקודתית, הגענו לחשבון של 600 שח לחודשיים על כל הוצאות החשמל (כלומר כולל דוד חשמל ואטמור)- וכאמור אנחנו הפעלנו הרבה שעות את תנור הספירלה כי כמעט כל היום יש מישהו בבית. אנשים שאני מכירה שיש להם מזגן, אולי המזגן צורך פחות חשמל פר יחידת שטח שהוא מחמם, אבל המזגן מחמם איזורים יותר נרחבים, וכ-ל מי שאני מכירה שהיה לו מזגן שילם חשבון חשמל גבוה משלנו. אז תעשו את השיקול שלכם, מה הצורך שלכם ומה יותר כדאי לכם. יתכן שאת ההכנה אפשר יהיה לסגור בצורה דקורטיבית, ויתכן שכן משתלם להכין מזגן מיני מרכזי וחוץ מזה להחזיק תנור ספירלה קטן- אם כולם בבית ומסתובבים- מפעילים את המזגן המרכזי, ואם רק מישהו אחד בבית יושב מול המחשב, מספיק להפעיל את הספירלה (הקטנה הזו חמה רצח!) מאד תלוי באופי ההתנהלות שלכם

chenshotokan

New member
היי.. אישית אני לא אוהבת מיני מרכזיים ... אבל

א. הבנתי (זהירות יקר) שניתן לעשות בימינו מזגן מיני מרכזי בעל שליטה לכל חדר שגם ניתן לסגור כמה חדרים ולשלוט על הטמפרטורה של כל חדר בנפרד..(לא מבינה במזגנים - לכן ממליצה לך רק לבדוק את האופציה הזאת) ב. למרות שאני יודעת שזה יותר יקר - אך האם בדקתם שאכן מזגן הוא מה שמתאים לכל בני הבית? יש רדיאטור - נכון הרבה יותר יקר להפעיל, אך הוא הרבה פחות מייבש את האוויר (גיליתי שזה פיתרון מוצלח לאנשים שסובלים מהמזגן - כאבי גרון וצרידות ומחנק ומצויין לזמנים שחולים). ג. אל תשללו את האופציה של מזגן בחדרים שצריך... לדעתי זה הרבה יותר נוח.. בדרך כלל גם יכולים למקם אותו היכן שרוצים וזה חוסך בעתיד תיכנון עיצוב החדר לפי הפתח של המזגן. (לא בריא לישון מתחת פתח המזגן). וגם הרבה פעמים למשל בבוקר אפשר להדליק ל -15-10 דקות מפזר חום או את המזגן האישי בחדר... רק ליציאה מהמקלחת עד ההלבשה במקום להדליק בכל הבית את המיני מרכזי.

לולי72

New member
זהו, זאת הבעיה

אנחנו זוג + עוללית, עד עכשיו הסתדרנו עם רדיאטור בחדר של הילדה (קנינו בשנה שעברה) ותנור חימום ספיראלה שדלק קצת בסלון ולאחר מכן עבר לחדר השינה עד שהיינו במיטה ואז אני מכבה אותו, אחרי שהילדה נרדמת, וזה קורה בסביבות 20:30. אבל בבוקר נורא נורא קר בדירה ובקיץ, זה חום אימים לא יתואר, וזו לא קומת גג, זו קומה שניה. במהלך השנה אנחנו בבית רק בבוקר ויוצאים עד 7:00 - 7:30 ומגיעים רק אחר הצהריים בשעה 16:00, אולי באמת אני אעשה מזגן בכל חדר, השאלה אם מזגן בכל חדר יותר זול ממזגן מיני מרכזי גם בהתקנה וגם מבחינת החיסכון?

chenshotokan

New member
למרות שאין לי עוד ילדים, לדעתי רדיאטור לילדה

זה הרבה יותר טוב ממזגן (למרות שהבנתי שזה הרבה יותר יקר). לגבי מה זול יותר.. אני יודעת שכשאין הכנה אז כמה מזגנים יותר זולים.. היות שיש לך כבר הכנה.. יתכן שזה יצא אותו מחיר, לא ממש יודעת. אבל לפי הבנתי היות שהיא קטנטונת אז היא בטח איתכם רוב הזמן באותו החדר... כלומר שיהיה חבל להדליק מיני מרכזי בכל הבית... כמו כן הטמפרטורות בשבילכם ובשבילה סביר להניח שיהיו שונות(במיוחד שיושנים.. היות שבדרך כלל בנים מעדיפים קור.. והנשים מתפשרות עם בגדים טובים ושמיכות חמות.. ואילו בחדר של הקטנה אני משארת שהטמפרטורות יהיו קצת יותר חמות. אז את כל הדברים האלה צריך לקחת בחשבון..

../images/Emo140.gifשלום לכם לי יש מזגנים בכל חדר

כשאני רוצה לפתוח את המזגן אני מחברת שעון חשמלי ומכוונת לשעות שהמזגן ידלק וכך אני חוסכת חשמל וזמן גם בשבת

chenshotokan

New member
חיבור השקעים לשעון חשמלי בהחלט נוח וחסכוני

ביותר. :) אישית ממליצה לכל בית. פשוט ללמוד כיצד לתפעל אותו. אפשר לכוון אותו שידליק את הדוד ויחמם את המים לפני שבאים הביתה ובבוקר מוקדם במקום להתעורר. :). וגם בחדר של ילדים למנורות לילה שיכבו בשעה מסויימת.

למעלה