יש לי שאלה לדיון...

בן ספר

New member
יש לי שאלה לדיון...

תקחו לדוגמא ילד שההורים שלו לא התקדמו ביכלל ביכלל בחיים אבא שלו מגיל 21 היה מטאטא רחובות ואמא שלו מנקה בתים\משרדים או בתי מלון וכו... קחו את הילד שנולד מההורים שלא התקדמו ביכלל בחיים ותכניסו אותו מי שהוא תינוק רק נולד למשפחה של רופאים פרופסורים גם לדעתכם הילד יגיע למעמד גבוהה בחיים ? בתחום הרפואה או בתחום אחר שהוא אבחר לדעתכם ? מחכה לתשובות בן ספר

שתי תשובות

הפוליטיקליקורקט- מה זה להתקדם בחיים? לפי אילו פרמטרים? אולי גם מנקה רחובות הוא אדם מסופק ומאושר ( למשל בפו מהספר "מומו" של מיכאל אנדה...) ומעבר לזה- זו השאלה העתיקה של תורשה מול סביבה. לדעתי כן, ודאי שהוא יתקדם ושהסביבה משפיעה מאוד. התשובה שלמדתי בלימודי חינוך , וגם נראית לי הגיונית, היא שתורשה היא הפוטנציאל שאתו אתה נולד. הסביבה קובעתת עד כמה אפשר " למתוח את הגומי" של הפוטנציאל ומשפיעה מאוד. אי אפשר למתוח יותר ממה שמאפשר הפוטנציאל שאדם נולד אתו אבל בהחלט ייתכן שמי שנולד עם "גומי ארוך" ולא טופח כלל יגיע לפחות ממי שנולד עם "גומי קצר" והשקיעו בו המון. ושוב- השאלה מה השקיעו ןולא רק כמה חשובה ביותר וכמוה השאלה מה זה נקרא "להתקדם" ו"להצליח". כסף? השכלה? סיפוק? אושר? מימוש עצמי? ומתי הם באים זה על חשבון זה...

shachaf119

New member
../images/Emo103.gif תגובה לבן ספר

לפי דעתי הילד הרך מושפע באופן ישיר מהסביבה בה הוא גדל ,כמו כן ילד יכול לגדול להורים "חסרי ידע " ולכאלה שלא היגיעו למעמד בחיים , אבל אם אותו ילד מקבל חום , אהבה והמסגרת המשפחתית תומכת בו ,או לחילופין המסגרת החינוכית בה הוא יהיה תפתח אותו , הרי כולנו נולדים בעלי אינטיליגנציה הניתנת להתפתחות , אותו ילד מסוגל להגיע למקום גבוה בחיים , אם באמת זו תהיה שאיפתו...

הורים מזניחים יש בכל מגזר.

יש בנים פרופסורים להורים אנלפבתים ויש בנים אנלפבתים להורים פרופסורים.

למעלה