יש לי שאלה לכל מי שיודע\לחברי הלהקה

dv9392

New member
יש לי שאלה לכל מי שיודע\לחברי הלהקה

חבר שלי היה במשלחת לפולין לפניי כמה שבועות. כל הזמן סבתא שלו אמרה לו שהיא הייתה מבית הבובות בפולין והוא אף פעם לא הבין. הוא סיפר לי שאשת האדות שלהם סיפרה שבית הבובות היה בית זונות יהודיות שאמרו להן או שאתן מתות עם כולם או שאתן בבית הבובות. ואיך זה קשור ללהקה?

eladi88

New member
לפי מה שאני יודע

יש כזה ספר "בית הבובות" על השואה... בין הספר ללהקה אין שום קשר הלהקה נקראה על שם השיר השלישי בדיסק ששמו כמובן "בית הבובות"

dv9392

New member
אני לא מדבר על ספר. אני מדבר על....

אני מדבר על דבר שבאמת קרה בפולין. שאלתי את סבתי והיא אמרה לי שהיא הכירה את המקום... וסתם תהיתי אם יש קשר... בסדר אז זה קרוי על השיר ה3. אז על מה השיר ה3 קרוי?

eladi88

New member
בכללי...אין קשר בין שם הלהקה..לשואה

ואמרתי מה שאני יודע... ואני לא זוכר למה השיר קרוי ככה....נראה לי שאיתי אמר איפשהו פעם....

שניר1984

New member
איתי בטח יגיב לזה אבל

כמו שהיה כתוב בכתבה של סופשבוע איתי כבר הבהיר שאין קשר לזה..... איך בכלל אפשר לקשר בין הדברים, יש גם איזה מחזה שנקרא בית הבובות וגם לזה זה לא קשור. השם של הלהקה נקרא על שם השיר בית הבובות (שיר מספר שלוש בדיסק), אם תקראו את המילים של הפזמון - "איך זה בסוף שכולנו נפגשים עם אותן ההבעות ואתם הריגושים בבית הבובות הקטן של אלוהים", אז בית הבובות זה בעצם כל העולם שהוא כמו בית הבובות של אלוהים, וזהו זה כל הקשר (אנ לא מאמין שפרשתי שיר של ב"ה, אני מנסה לא לעשות את זה). בטח איתי ידע להסביר את יותר טוב

כן יש מחזה כזה

של הנריק איבסן בית הבובות במקרה למדתי עליו במגמת תאטרון

itaishiff

New member
בית הבובות

ק. צטניק כתב ספר שקוראים לו בית הבובות. בספר הוא מספר על בחורות וילדות יהודיות שהיו לזונות בכוח עבור חיילי האס אס. ספר עצוב, קשה ומזעזע. הנריק איבסן, כתב מחזה מעניין ומרגש הנקרא "בית הבובות". ישנו סרט מתחילת שנות התשעים הנקרא "ברוכים הבאים לבית הבובות" ישנה להקה קטנה עם 6 נגנים שעושים מוסיקה וקוראים לה בית הבובות. אין שום קשר בין ארבעת הדוגמאות הנ"ל פרט לעובדה כי הן בעלות אותו שם... בית הבובות בכל אחד מהנ"ל זה סוג של מטאפורה. כמו אצלינו... תמסור בבקשה לסבתא שלך שגם לסבתא שלי היה קשה לשמוע את השם של הלהקה שלנו אבל כמובן שזה לא מגיע ממקום רע או מקשר מסויים לספר של צטניק... הכל מאהבה... הדימיון מקרי לחלוטין....

dv9392

New member
אוו..סתם סיקרן אותי לא היה.........

לא היו לי רגשות כעס או משו כזה חס וחלילה.

כולנו נשלטים אבל לנו יש את הכח גם..

לשלוט. גם אנחנו מושכים בחוטים מידי פעם בדיוק כמו שמושכים בנו.

מה לא הקשבת למילים?!?

השיר אומר שכאילו כל העולם הוא בית הבובות של אלוהים שמושך בחוטים ומשחק בנו מלמעלה. ואנחנו, בתור הבובות חווים את כל הרגשות והכל בעוצמה כל כך גדולה, אבל בעצם הכל כל כך קטן... ככה אני לקחתי. לדעתי- כל היופי בשירים של בית הבובות זה המילים, כל אחד יכול לקחת מהם משהו לעצמו ולהזדהות עם מה שהוא מרגיש.. אני יכולה להקשיב לדיסק ולהרגיש איך שהמוזיקה כאילו יוצאת מעומק הנשמה והבלבול שלי.

Hadardur

New member
חחח חייבת לשתף אתכם קראתי את זה

בהתחלה "בולבול" ולא "בלבול" חחחחחח אני סתומה ואז חזרתי אחורה לראות אם זה נקבה או זכר הדר.. תנוחי!

למעלה