יש לי שאלה לכל רוכבי הווסטרן...

אסף 1989

New member
יש לי שאלה לכל רוכבי הווסטרן...

אני היום התחלתי בשיעור ראשון לרכיבה ווסטרן והמדריך בחווה רצה שנהיה כל הזמן עם היד על הקרן (שלא תחשבו לא נכון, זאת לא הייתה קבוצה של מתחילים, כולם שם משתתפים כבר בתחרויות ורוכבים כבר הרבה זמן), עכשיו אני רציתי לדעת אם זאת שיטה נכונה של לימוד להחזיק כל הזמן בקרן? דעתי היא שהשיטה לא טובה כי ככה אי אפשר להתאמן על ישיבה טובה בקאנטר למשל וכמו כן, אפשר לאבד את העיקרון של שיווי המשקל. מה דעתכם על זה? האם אתם מציעים לי ללמוד במקום אחר? אם כן איפה? אשמח אם תענו לי!

JustAlona

New member
אממממ,

כעיקרון, בדר"כ אומרים לאלו שמתחילים, בשביל בטחון, להחזיק בקרן. בהמשך כשתתרגל, אתה במקום בקרן, תחזיק במושכות. בהצלחה

אסף 1989

New member
הקטע הוא...

שאני לא מתחיל, וראיתי שם רוכבים שמשתתפים בתחרויות והוא מכריח אותם להחזיק בקרן. ותאמיני לי, עמדתי במצבים הכי גרועים שבהם יכול להיות רוכב על גבו של הסוס ונישארתי עליו כך שהקרן המיסכנה הזאת לא תעזור לי. אתם חושבים שאם אני ידבר איתו הוא יתן לי לרכב בלי להשים יד על הקרן?

הוא לא מרשה...

גם אני פעם ביקשתי ממנו לרכב עם שתי ידיים כי אני רגילה לרכב אינגליש והוא לא הרשה לי.. לא יודעת למה. אבל מתישהו הוא כבר לא אמר לנו לשים יד על הקרן והרשה לנו לרכב רק עם יד אחת...

מי? יובל?

כן הוא תמיד היה אומר לשים את היד על הקרן כי הוא רוצה שאנשים יתרגלו לזה שאם יהיה מצב חירום אז יהיה מין רפלקס כזה של לשים את היד על הקרן כדי לא ליפול והוא לא היה אומר לעשות לפיתה מסביב לקרן! פשוט לאחוז את הקרן בעדינות כדי להתרגל... אז זה שאתה שם את היד על הקרן זה לא אמור ממש לשנות את הישיבה שלך..

ובכן.

אין צורך לעבור חווה, אומנם אנשים רוצים לפתח את הריפלקש הזה.... מה גם שכשסוס מתפרע לא חייבים להחזיק בקרן... אומנם רצוי. בהחלט, תנסה שלא "להחזיק" בקרן, אלה להניח את היד עליה. בכדי שלא תשנה דבר בישיבתך.

אסף 1989

New member
לא יודע...

אבל משום מה, כאשר החזקתי בקרן ועשיתי קאנטר הייתה לי הרגה משונה, כאילו הישיבה שלי השתבשה או משהו כזה... את רוכב אינגליש או ווסטרן? אם ווסטרן, את גם למדת ככה? וכן, זה יובל.

אני רוכבת אינגליש

יובל טיפש! פעם שהסוסה שלי הייתה בחווה הקטנה בבית יהושוע והוא לימד שם אז בזמן שהוא לימד אני רכבתי לא רק על הסוסה שלי אלא גם על סוסים אחרים אז מתי שהייתי רוכבת עם אוכף ווסטרן הוא היה אומר לכולם לשים את היד על הקרן אז גם אני הייתי צריכה לשים את היד על הקרן.

Nµ§h¥ KaTaN

New member
לפי דעתי זאת לא שיטה כל כך טובה.

כי זה לא נותן לך שיווי משקל. איזו חווה זאת דרך אגב? אבל אם הם מתחרים או קוטפים פרסים והככל אז יכול להיות שאם הזמן תם תלמדו איך לרכב בלי להחזיק בקרן? ואתה יכול להגיד למדריך שלך שאתה לא מרגיש עם זה נוח ושאתה רוצה לרכב בלי להחזיק יד על הקרן ולנסות למשל לרכב בשתי ידיים.

למעלה