יש לי שאלה למומחים (אולי אפילו עו"ד

maiula

New member
יש לי שאלה למומחים (אולי אפילו עו"ד

יעקב יוכל לענות לי עליה) יש לי אזרחות אמריקאית מלידה והגעתי לפה במטרה לנסות ולהשתקע (גרה בניו-יורק). האם יש פה מדיניות של לעזור לאזרחים שלא גדלו פה, איזו עזרה במציאת עבודה, השלמת הכנסה או משהו כזה?

iris mom of two

New member
לא

העזרה היחידה שתקבל זה מ UNITED WAY, NON-PROFIT ORGANIZATION, העזרה היא מאד בסיסית, כתיבת רזומה, מה לעשות בראיון, העזרה היא גם יותר למתקשים ויש איתה סטיגמה שלילית. ארצות הברית כרגע במיתון ואזרחים שגרים פה די מתנגדים להגירה. אפילו אם אזרחות אמריקאית לקח לי 5 שנים עד שביססתי את עצמי וקיבלתי משכורת שוות ערך למי שגדל ולמד בארצות הברית. את כן רשאית ל-earned income credit (במידה שאת עומדת בקריטריונים), ושאר דברים שרשאים להם כל האזרחים.

amits6

New member
אין דבר כזה עזרה של המדינה

המדינה כאן היא לא סוציאלית.אתה דואג הכל בכוחות עצמך.ישנם אנשים שיעזרו אבל המדינה לא אכפת לה מכלום רק שתחייה ותנהג לפי החוק.

isaac 80

New member
יש הרבה מאוד דברים שתקבלי מהמדינה.

דבר ראשון אל תיבהלי מתשובות שנכתבו עי ישראלים. הם פשוט לא מודעים לזכויות של אזרחים אמריקאים! The Social Services Program יעזור לך בהמון דברים בתנאי אחד: יש לך הכנסה נמוכה, ואין לך נכסים ששווים הרבה. במה יעזרו לך??? ביטוח רפואי איכותי חינם. לימודים חינם (מלגות בשווי אלפי דולרים). תלושי אוכל. עזרה בדיור, ועוד המון דברים. רק תתקשרי. את מספר הטלפון תמצאי בכל ספר טלפונים תחת הכותרת Government pages תחפשי את הHumen Resources Administration בהצלחה!!!

iris mom of two

New member
אז אלא אם כן

יש לך איזו שהיא נכות אין לך עזרה. הגישה היא פה היא מי שיכול לעזור לעצמו צריך לעשות זאת. התשובה: תמצאי עבודה, כל שהיא עבודה ותיבני משם. אני מבינה שזו תשובה קשה, אבל אמריקה מקום קשה וניו יורק במיוחד. בהצלחה.

isaac 80

New member
זה מקום קשה לעובדים זרים.

בדיוק כמו הרומני או התאילנדי בישראל, כך המכסיקני והישראלי בארה"ב. אין מי שדואג לך אם אין לך עבודה וכסף. אבל אזרח אמריקאי שאין לו כסף, מקבל הרבה מאוד עזרה מהמדינה.

JonathanUS

New member
שאלת הבהרה

האם זכויות אלו ניתנות גם לבעלי גרין קארד או רק לאזרחים והאם מהיום הראשון של האזרחות או הגרין קארד? תודה

isaac 80

New member
חלק

ישנם זכויות שגם בעלי גרין קארד זכאים. תתקשר ותבקש מהם שישלחו לך מידע.

menisc

New member
עזרה

יש עזרה כזאת לאנשים עובדים שיכולים לקבל החזרי מס שליליים במקרים מיוחדים. אני תמיד נעזר באתר www.usisraeltax.com

למעלה