יש לי שאלה. לקחתי כלב מאגודת

יש לי שאלה. לקחתי כלב מאגודת

S.O.S, לפני שבוע. אמרו לי שאפשר להחזיר עד שבועיים. אבל - הבעלים שלו לא מוכן לקבל אותו. מה אני עושה ? אני לא יכולה להחזיק אותו ! מישהו יודע מה הנהלים ? אפשר לתבוע את הבעלים ?

ifonly16

New member
תגובה

נראה לי שאת אמורה לשבת שם ולחכות עד שמישהו יאמץ אותו ולא להחזיר לבעלים ביום האימוץ הבא וזאת לאחר שתדברי אם האגודה אין להם מכלאות אז פשוטתלכי ליום האימוץ הבא או תבקשי מהם למצוא לו משפחה אומנת עד ליום האימוץ הבא אם זה באמת דחוף או לפרסם אותו כאן ואולי מישהו יהיה מוכן לקחת אותו ממך.

shanty.G

New member
צרי עם האגודה קשר בדחיפות

מספר הטלפון של האגודה הוא 03-7441010 (ניתן גם להשאיר הודעה). לא יתכן מצב בו מאמצים אשר התחרטו מסיבה כלשהי לא יוכלו להחזיר את הכלב בתוך השבועיים שהוקצבו בדיוק למטרה זו. הבעלים הקודמים של הכלב חתום על מסמך המחייב אותו לקבל את בעה"ח חזרה בתוך תקופה זו, באם יתבקש. שילחי מייל לאגודה, בצירוף שם וטלפון, וצרי עמם קשר טלפוני.

ואם בעל הכלב טס לחו"ל יום אחרי

האימוץ ? זה שמחתימים על מסמך - עדיין לא אומר שהוא תקף או שאפשר לאכוף אותו.

shanty.G

New member
דברי עם אנשי האגודה.

הם היחידים שיוכלו לטפל בכך עניינית ומשפטית. למעשה, הם מצפים לטלפון ממך (בחורה בשם טל). נשמח לשמוע עדכון, איך הסתיים העניין.

בכוונה לא פניתי אליהם. אומנם הייתי

לחוצה, כי פתאום נוצרה בעיה שלא איפשרה לנו להמשיך להחזיק את הכלב. אבל הבן שלי הבטיח לברר, (והשביע אותי שלא לערב את האגודה, לכן - שאלתי כאן רק באופן כללי) ואכן עכשיו הוא חזר מבי"ס ואמר שיש לו חבר שרוצה את הכלב. והוא כנראה ייקח אותו אליו. הסתדר בסוף. תודה.

Necrophil

New member
מה ככה זה עובד שם?...

אז בשביל מה אנשים מאמצים בכלל? אני ממש מצטערת להגיד את זה וזה בטח יגרור וויכוחים (לא רוצה בכלל להתווכח על זה!), אבל .. כלב זה לא צעצוע שמחזירים תוך שבועיים מיום הרכישה. אמרתי את דברי.

אני נאלצת להסכים איתך.

גם לדעתי מדובר בצורת אימוץ, שלא אחת, גורמת עוול איום ונורא - גם לכלב, וגם לזה שמוסר אותו. כבר היו מקרים (ולא מעטים) של אנשים שהתחרטו במהלך השבועיים. הנוהל הוא שלרוב S.O.S לא מתערבים, לא מוכנים לקלוט את הכלב אליהם, ונותנים למאמץ ולמוסר ´לשבור את הראש´ ביניהם. ומי שנפגע הכי הרבה זה כמובן הכלב. אתן לך דוגמא כאובה: לפני כשנה בערך, מצאתי ברחוב כלב נטוש, מפוחד ואומלל. אימצתי אותו, חיסנתי, ולאחר שקצת התחזק - מצאתי לו בית בימי האימוץ של האגודה. במהלך השבועיים - המאמצים התחרטו, החליטו שלא מתאים להם, ופנו ל-S.O.S. האגודה נתנה להם את כתובתי ואת כל פרטיי (למרות שגם אני נתתי להם במהלך האימוץ, כנראה אבד להם), והורתה להם להחזיר את הכלב אליי. באותו יום, כששבתי הביתה בשעת לילה מאוחרת - מצאתי את הכלב קשור בחבל דק וקצר, שחונק את צווארו, לגדר הבית. אומלל ןמיילל. מי יודע כמה זמן היה קשור כך... וליבי פשוט נכמר על האומלל, שנזרק מבית אחד, נמצא ברחוב, היה אצלי, ועבר לאימוץ בבית אחר, וגם משם נזרק. יותר לא יכולתי לתת אותו לאימוץ והוא נשאר אצלי. אבל - מאז, אני לא מוכנה לעבוד איתם בשיטה הזאת. גם אני חושבת שזה גורם לכלב עוול נוראי. עד שהוא מתרגל לבית שלו - מעבירים אותו לבית החדש ואז - שוב מחזירים אותו. מה ההגיון ?!? - אכן, ההתייחסות לכלב היא כאל סחורה שניתן להעבירה מיד ליד, ולהחזירה בתוך שבועיים אם לא מרוצים ממנה. זה כמובן מאפשר למאמצים להתחמק ולא להתאמץ להסתגל אל הכלב, ואם משהו לא נראה להם - הם מיד מחזירים אותו. ממש שיטה איומה. לא התערבתי בכל הויכוח שנסוב על העמותות. אבל - בהחלט יש שם הרבה מן האמת. אני ´מתה´ על בעלי חיים, וכלבים בפרט, ולא פעם חשה ממש חוסר אונים מול אדישות העמותות. וגם השיטה הזאת - של אי לקיחת אחריות יש בה משום אדישות והתחמקות. בעיניי, לפחות.

Necrophil

New member
../images/Emo5.gif

את כנראה נתקלת במניאקיים אמיתיים... קשרו אותו לגדר? עוד נקודה שעלתה מההודעה שלך: נשמע כאילו S.O.S כלל לא עשו סינון של בתים מתאימים לאימוץ. לפחות ייזקף לזכות אגודות אחרות שגם אם השיטה מסורבלת יותר ומדובר במספר אנשים מצומצם שמטפל בנושא האימוץ, הם מכירים כל חיה וגם מסוגלים לעשות את הסינון המתאים לגבי הבית המאמץ, כך שאחוז ההתאמה גבוה וכך גם אחוז הנפילות... (זה יכול לחרפן כשכלב שנמסר על ידי אגודה לבית, מוצא את עצמו שום ברחוב או בחזרה אצל האגודה כשדלת של מכונית נטרקת אחריו, וגם... כשמגיעים גורים של כלבה שנמסרה, בעליה לא רצו לעקר ואמרו: "נמצא בית לכל הגורים!").

ל´נקרופיל´ - עוד משהו לגבי SOS

את צודקת בכל דבריך. אני יכולה להגיד לך שאכזבתי מהאגודה היתה קשה ומרה. בעיקר מכוון שהם פשוט התנערו מכל אחריות. זה אומנם היה ממש מזמן (לפני כשנה. אבל-אני בטוחה שדרך פעולתם לא השתנתה). הם, למעשה, יוצאים די ´נקיים´ מכל הסיפור. הם לא שותפים לבחירת המאמצים (אלא מי שמוסר את הכלב בוחר למי למסור אותו, ואח"כ ´זאת בעיה שלו´ או, ליתר דיוק - בעיה של הכלב). מאז אותו מקרה - אני לא עובדת איתם. מאוד לא אהבתי את הגישה, שהם פשוט אמרו למאמצים של הכלב ´תזרקו אותו ליד הבית שלה. אנחנו לא נטפל בו´. (במילים קצת אחרות, אבל - זו היתה הכוונה, וזה בדיוק מה שהמאמצים הבינו ועשו). האגודה לא עושה שום סינון של המאמצים (כאמור, אם את מוסרת כלב - את בוחרת את בעליו). וכמו שכבר נאמר פה, ולא אחת - הם רק גובים את הכסף. אני לא אומרת שאגודות כאלה הן שוליות או חסרות משמעות. הן חשובות. מאוד. אבל ....דרך פעולתם מעוררת, לפחות אצלי, ספק, לגבי נכונותם להתאמץ ממש למען בעלי החיים....

Necrophil

New member
אני מקווה שב"אגודות כאלה" את

מתכוונת לאגודות כמו S.O.S... (כלומר "סוכנות שידוכים") ולא מכלילה לגבי כל האגודות למען בעלי חיים. שוב, לגבי צב"ח ירושלים אני אומרת בביטחון שהמתנדבים עושים יום ולילה למען בעלי חיים, ולפעמים אין בידם לעזור לכולם, על אף שהיו רוצים.

בודאי ובודאי !

הי, נקרופיל. רק עכשיו ראיתי את הודעתך. בודאי ובודאי שכוונתי היתה לאגודה ספציפית זו. אומנם, איני מכירה את כל האגודות (אני מכירה בעיקר את "תנו לחיות לחיות" (ת"א, וחיפה), S.O.S, וצער בעלי חיים-חיפה, ששמעתי עליו רק טובות, ויצא לי לשוחח עימם טלפונית בלבד, והם, אכן, נשמעים אחלה). בכל אופן, בודאי שיש אגודות שהמתנדבים שם עושים יום ולילה למען בעלי החיים. מהכרותי עם אגודת S.O.S - קשה לי לומר אותו הדבר לגביהם. ראשית, ניתן לאמץ כלבים/חתולים רק בימי האימוץ, שזה בשישי או בשבת. במשך השבוע - אין אפשרות לאמץ. שנית, כבר צויין פה ע"י אחרים, ואציין זאת שוב - אין לעמותה מכלאות, או כלביה, כך שאם את מוצאת חיה עזובה, ואין לך אפשרות לקחת אותה - האגודה הזאת לא תוכל לעזור לך. הם רק יגידו לך שאין להם מכלאות, ואת מוזמנת לקחת את החיה אליך, ולהגיע איתה לימי האימוץ. וכמובן - הם לא מאפשרים לך להיכנס ליום האימוץ אם הכלב לא מחוסן ! (למרות שזה כלב שמצאת ברחוב ואת, בסך הכל, מבקשת להצילו מגורל אכזר. אני, למשל, שכמעט ביום יום מוצאת כלב עזוב - לא יכולה להרשות לעצמי לחסן את כולם על חשבוני...) והכי חמור בעיניי זה, שכאשר את מגיעה עם הכלב שמצאת ליום האימוץ, ומוסרת אותו - כל הכסף הולך ישירות אליהם (ושוב, אני מזכירה לך - לא היו להם כל הוצאות על הכלב. אז לפחות שיתחלקו עם מוסר הכלב בעלויות שעלו לו - חיסונים, אוכל, עיקור/סירוס וכד´). וכמובן - כפי שמישהי העלתה כאן - אם המאמצים מתחרטים ופונים לאגודה - הם מפנים אותם אלייך, ואת מחוייבת לקבל את הכלב בחזרה. בקיצור - הם משמשים אך ורק כמתווכים. ולא אחת, נראה לי שהם מתנהלים בדיוק כמו כל עסק שמטרתו להרוויח, ולא בהכרח לעזור באמת למי שצריך, שאלו כמובן בעלי החיים. תראי, לגבי שאר העמותות והאגודות - אין ספק שהמצב קטסטרופלי. אבל - לא אחת הידיעה שהם יסרבו לקבל כלב עקב מצוקת מקום, או כל סיבה אחרת - גורמת לי ולאחרים לשקול פעמיים לפני שאאסוף כלב עזוב. ושוב, אני כאחת שאוספת כלבים נטושים - לא מסוגלת לעבוד בשיטה של S.O.S, כך שאין לי הרבה ברירה -אלא לפתח איזה ´עור של פיל´ ולהתעלם מכלב נטוש.... וזה ממש עצוב. אולי נקים איזה בית מחסה לחיות ???

למעלה