בודאי ובודאי !
הי, נקרופיל. רק עכשיו ראיתי את הודעתך. בודאי ובודאי שכוונתי היתה לאגודה ספציפית זו. אומנם, איני מכירה את כל האגודות (אני מכירה בעיקר את "תנו לחיות לחיות" (ת"א, וחיפה), S.O.S, וצער בעלי חיים-חיפה, ששמעתי עליו רק טובות, ויצא לי לשוחח עימם טלפונית בלבד, והם, אכן, נשמעים אחלה). בכל אופן, בודאי שיש אגודות שהמתנדבים שם עושים יום ולילה למען בעלי החיים. מהכרותי עם אגודת S.O.S - קשה לי לומר אותו הדבר לגביהם. ראשית, ניתן לאמץ כלבים/חתולים רק בימי האימוץ, שזה בשישי או בשבת. במשך השבוע - אין אפשרות לאמץ. שנית, כבר צויין פה ע"י אחרים, ואציין זאת שוב - אין לעמותה מכלאות, או כלביה, כך שאם את מוצאת חיה עזובה, ואין לך אפשרות לקחת אותה - האגודה הזאת לא תוכל לעזור לך. הם רק יגידו לך שאין להם מכלאות, ואת מוזמנת לקחת את החיה אליך, ולהגיע איתה לימי האימוץ. וכמובן - הם לא מאפשרים לך להיכנס ליום האימוץ אם הכלב לא מחוסן ! (למרות שזה כלב שמצאת ברחוב ואת, בסך הכל, מבקשת להצילו מגורל אכזר. אני, למשל, שכמעט ביום יום מוצאת כלב עזוב - לא יכולה להרשות לעצמי לחסן את כולם על חשבוני...) והכי חמור בעיניי זה, שכאשר את מגיעה עם הכלב שמצאת ליום האימוץ, ומוסרת אותו - כל הכסף הולך ישירות אליהם (ושוב, אני מזכירה לך - לא היו להם כל הוצאות על הכלב. אז לפחות שיתחלקו עם מוסר הכלב בעלויות שעלו לו - חיסונים, אוכל, עיקור/סירוס וכד´). וכמובן - כפי שמישהי העלתה כאן - אם המאמצים מתחרטים ופונים לאגודה - הם מפנים אותם אלייך, ואת מחוייבת לקבל את הכלב בחזרה. בקיצור - הם משמשים אך ורק כמתווכים. ולא אחת, נראה לי שהם מתנהלים בדיוק כמו כל עסק שמטרתו להרוויח, ולא בהכרח לעזור באמת למי שצריך, שאלו כמובן בעלי החיים. תראי, לגבי שאר העמותות והאגודות - אין ספק שהמצב קטסטרופלי. אבל - לא אחת הידיעה שהם יסרבו לקבל כלב עקב מצוקת מקום, או כל סיבה אחרת - גורמת לי ולאחרים לשקול פעמיים לפני שאאסוף כלב עזוב. ושוב, אני כאחת שאוספת כלבים נטושים - לא מסוגלת לעבוד בשיטה של S.O.S, כך שאין לי הרבה ברירה -אלא לפתח איזה ´עור של פיל´ ולהתעלם מכלב נטוש.... וזה ממש עצוב. אולי נקים איזה בית מחסה לחיות ???