יש לי שאלה לתושבי לפיד

ה ד ס א

New member
יש לי שאלה לתושבי לפיד

אני הורה לילד בכיתה ה' בכפר האורנים. עוד שנה וחצי הוא אמור לעבור לאחד מבתי החרושת,אופס, בתי הספר במודיעין. מה דעתכם על חטיבת ביניים ותיכון משותפים, כך נוכל לחסוך מילדינו את ההסעות בבוקר ואת שאר הצרות של בתי הספר הענקיים(אולי עם שילת,כפר רות וניל"י...)

הדסה. בתי הספר במודיעין הטובים בארץ

על פי סקרים שנתיים. אני זוכרת שהשנה בתי הספר במודיעין הגיעו למקום שלישי בארץ.להתחיל הכל מחדש ולבנות תיכונים מהתחלה לא כדאי. הילד שלך הולך לקבל בתי ספר מעולים במודיעין את לא צריכה לדאוג.

TakeOne

New member
לכאורה יש הגיון בדברייך הדס א, אבל

בפועל העניינים מורכבים קצת יותר. ההחלטה על בניית בית הספר נמצאת בידי משרד החינוך שאמור לאשר ולתקצב ובידי הרשות המקומית/אזורית, שאמורה לבקש זאת וליצר את הצורך. מאחר ובמקרה שלנו מדובר בשתי רשויות אזוריות נפרדות, שצריכות לכאורה להקים יחדיו מוסד חינוכי, קיימת כמובן מורכבות גדולה יותר. אני חושב שלמשרד החינוך יש אינטרס שהילדים שלנו יגיעו למודיעין ולכן על מנת לשנות את המצב נדרש שיתוף פעולה מרובע של שני הישובים ושתי המועצות האזוריות. במידה ובכפר האורנים אכן תמומש תוכנית האב המקורית והישוב יגדל לכדי 3000בתי אב כמתוכנן, סביר להניח שיוקם בו גם בית הספר תיכון/ חטיבת ביניים. בכל מקרה גם אני לא שותף לתחושת הסיפוק והנחת של הותיקה מלפיד לגבי ה"מצויינות" של בתי הספר במודיעין.

אבי דין

New member
שים לב אלדד

הודעתה של הדס א נועדה רק להבעיר פה ויכוח נוסף, כפי שהיא מודה בהודעתה בפורום כפר האורנים.

ה ד ס א

New member
טעות אבי, בהבנתך...

להיפך, חשבתי שאולי יש נושא (חשוב,לחלקנו?) שבו אפשר יהיה לשתף פעולה, חשבתי שיש פה איזשהו אינטרס משותף בלי קשר לאיבה שנוצרה בין היישובים.

אבי דין

New member
את המשפט שכתבת בהודעתך:

"לא כדאי להבעיר-אנשים נבערים מתלקחים בקלות, כמו שראינו." קשה לבאר בצורה שונה מאשר התגרות. ולעניין בית ספר: 1. גם אם יהיה בי"ס משותף, עדיין יהיו הסעות מאחד היישובים (כפי שהיה בבי"ס היסודי המשותף). 2. כפי שאלדד כתב, מדובר בבניית בי"ס חדש וקבלת תקנים עבורו - דבר שלוקח זמן רב, במיוחד כאשר במודיעין הסמוכה יש גם מצוקה גדולה בנושא. אני משער שתקן כזה יתקבל רק לאחר הרחבת כפר אורנים, שילת ואולי אף כפר רות. 3. במקרה כזה, יהיה מדובר בבי"ס די גדול (לעניות דעתי קרוב לשש כיתות בשכבה). מי מבטיח שהוא לא יהיה בית חרושת לציונים? 4. מה לגבי מגמות מיוחדות? מי יקבע איזו מגמה תהיה בבי"ס? האם הוא יתמחה במדעים? בספורט? בתיאטרון? בברכה, מהשכן הנבער, אבי.

למעלה