יש לי שאלה מאוד מוזרה

lucifer999

New member
יש לי שאלה מאוד מוזרה

אבל רצינית ביותר הכרתי בחורה בחול (אני אגב נשוי) ואחרי השיחה היא רוצה לבוא ולשרת אותנו איזה מסמכים צריך בשביל אחת כזו אם בכלל אפשרי בארץ שלנו היא לא עובדת זרה כי היא לא מקבלת תשלום על כך חוץ מ לינה ואוכל תודה מראש לוציפר

אני לא חושבת שזה אפשרי.

זה גם לא נשמע לי כדאי. זה מזכיר לי איזה משפט של בחורה שמשפחה ישראלית "אמצה" והביאה אותה לישראל יחד איתם. \אחרי כמה שנים הבחורה טבעה אותם לתשלום שכר מינימום לכול התקופה. הם טענו שהיא לא הייתה עובדת שלהם כלל, אבל היא קיבלה בסוף שכר על כול התקופה.

lucifer999

New member
נקודה למחשבה

אבל אולי מישהו יודע אם אפשר לארגן אישורי שהייה פה בכל אופן אני מתכוון להחתים אותה על חוזה

lucifer999

New member
השאלה איך

מכינים חוזה חוקי? חוזה אשר נחתם אצל עורך דין? או חוזה שנכתב בכתב ידה ?

שמא אני לא

ממש מבינה בעינין הזה. אני רק אומרת שזה לא נראה לי כזה כדאי. בכול מקרה אולי כדאי ששתיעץ בעו"ד. אבל תיהיה זהיר.

איילת1974

New member
אין חוזה כזה חוקי

חוק שכר מינימום אינו ניתן להתנייה. לא משנה עם הוא נכתב ע"י עו"ד, שהיא מבקשת, כותבת בכתב ידה וחותמת בעצמה כולל בר"ת ליד כל אחד מהסעיפים ואף מכינה עדות מצולמת בקלטת וודאו לפני. אם אח"כ היא תדרוש שכר, תצטרך לשלם אותו בתוספת הלנה.

שוב זה שולח

בלי שסיימתי לכתוב. כמובן שגם, זה שאי אפשר להחתים משהוא על עבודה ללא שכר, בכול רגע היא תוכל לתבוע בבית הדין לעבודה, וזה לא משנה על מה היא חתמה. תתיעץ עם עו"ד בגלל שמומלץ להתיעץ עם מי שמבין. ולהזהר כי כמו שאמר ששון באמת חבל שתעשה משהו שיפגע במשפחה, ועוד יותר לדעתי שיש ילדים. אבל באמת כמו שאומרים אתה כבר ילד גדול תחליט לגבי זה לבד.

כן. אצל עורך דין.

ובכל מקרה: אם אתה מתכוון להעסיק אותה אתה מוכרח לעשות זאת במסגרת חוקי העבודה של ישראל. אתה מוכרח לשלם לה משכורת מינימום, ימי מחלה, ימי חופשה, ביטוחים וכיו"ב. אחרת אתה מבצע עבירה.

lucifer999

New member
השאלה איך

מכינים חוזה חוקי? חוזה אשר נחתם אצל עורך דין? או חוזה שנכתב בכתב ידה ?

תשמור על שלמות משפחתך...

יותר כדאי מאשר ש"יהיה לך עוזרת בבית"...קצת בעייתי שתי נשים בבית...לא??? אבל זאת רק דעתי....

היא רוצה "לבוא ולשרת" אתכם בלי לקבל תשלום?

כאילו, היא מתנדבת לעבדות מבחירה? לא כל כך ברור לי העסק הזה... בכל מקרה, אם אתם רוצים לארח אותה בבית שלכם היא יכולה להגיע ארצה על ויזה של תייר ולשהות אצלכם ככל שהויזה תאפשר לה. אם אתם רוצים שהיא תעבוד אצלכם, עליה לקבל אישור עבודה וחובתכם להעסיק אותה כחוק, כולל תשלום שכר מלא ותנאים סוציאליים.

סנפפיש

New member
רק מהמילה שפחה... עוברת לי צמרמורת

"ולעשות כול מה שאומרים לה" - כהגדרתך... מחריד בעיניי. תמצא לך "שפחה" ישראלית.

lucifer999

New member
תראי

זה שאת לא מתחברת לזה זה בסדר אבל למה להיות נגד ישראלית מממממממ ב 99.9% שלא קיימת אחת כזו ולכן בחול קל יותר למצוא את המתאימה במיוחד לקשר פוליגמי

SupermanZW

Well-known member
אפילו אם הייתי יודע לא הייתי עונה לך

תתבייש לך סוחר עבדים (ושפחות).

למעלה