יש לי שאלה מהסרט שני הצריחים

maoriko14

New member
יש לי שאלה מהסרט שני הצריחים

בנקרת הלם,סרומאן הכין פצצות(כמו של ערבים) כדי לפוצץ את אבן הפיה של החומה.וסרומאן אמר שזה אבקת שריפה(כאילו!!!) למה גונדור או רוהן,לא השתמשו בהם(בפצצות,שיעשו לעצמם)?

אלרוס

New member
שתי סיבות עיקריות

הראשונה, זו לא טכנ' שהם פתחו והם לא יודעים להשתמש בה, גם אם כן זה לא משנה מכיוון שהם היו במצב מגננה, הם לא היו במצב שבו היו צריכים לשבור חומות אלא לשמור עליהן.

סארומן הוא קוסם, רק הוא יודע איך

לעשות את הקסם הזה, את הפיצוץ הזה. ד.א, דברים כמו זה מסבירים הרבה על כל האגדות שיש על קוסמים. לפי דעתי הקווסמים היו באמת אמיתיים, כשהם היו אנשים מאוד חכמים ופורצי דרך, ובמשך הזמן הסיפורים הפכו להיות יותר ויותר מופרכים, אבל הבסיס היה נכון. דרך אגב, מי שעזר לי להגיע למסקנה הזאת, זה הספר (עומד לצאת גם סרט בקרוב אני חשוב) TimeLine של קרייטון. מומלץ

אלרוס

New member
לא

לא סרומן המציא את אבק השריפה, או יותר נכון לפי הספר "אש מאכלת כל", זו טכנ' שהומצאה ע"י אורקים (אני מניח אורוק האי או אולוג היי שהיו תיאוריות לגבי היותם אורקים), בספר לא מוזכר שזה הומצא ע"י סרומן והשימוש ממש שונה, נראה לי שזה היה פחות פצצה מאשר סתם אבק שריפה שפוצץ קצת שכמעט לא השתמשו בו.

אנחנו בפורום של הסרט

והוא שאל על הסרט שני הצריחים. מהבחינה שדיברת עליה, אתה צודק (לא יודע בקשר לספר אש מאכלת כל, אבל בקשר למה שהיה כתוב בטרילוגיה של הספרים)

Y. Welis

New member
הממ. סביר שהוא המציא אותה

כי הוא היה חובב הטכנולוגיה הגדול ביותר בארץ התיכונה, לצד סאורון. האורקים לא נטו להמציא דברים.

למעלה