יש לי שאלה... מה דעתכם?...

savage girl

New member
יש לי שאלה... מה דעתכם?...

אז כהה: תמיד כשאני נקלעת לוויכוחים עם אחותי (הלא צמחונית) בקשר לצמחונות, היא אומרת לי משהו שאני לא ממש יודעת איך לענות עליו... " צמחונות זה לא דבר נכון אפילו מבחינת הדת שהרי אם אלוהים היה רוצה שכל בני האדם יהפכו לצמחונים אז למה הוא אמר להם להקריב לו קורבנות?! הוא זה שנתן להם את הדוגמא! וחשוב מזה-הוא הרי הורה, כמעט במפורש, על אכילת בשר בזה שהוא אמר להם לאכול את מאכלי פסח שביניהם יש את הזרוע..." אולי אני ממש לא מבינה בנושא (בעצם זה לא אולי זה די בטוח...) אז הייתי רוצה לקבל את עזרתם. מה דעתכם על העניין הדתי שבצמחונות? תודה מראש-ולה

tali_le

New member
צמחונות טבעונות ודת....

למיטב ידיעתי אחותך צודקת, ע"פ הדת אין הצדקה לצמחונות/טבעונות/סתם התנגדות לניצול והתעללות בבע"ח כיוון שאלוהים מגדיר בבראשית ואומר לאדם כי עליו לרדות בבהמה ובעוף השמיים.... מצד שני, אני מכירה מישהי שהיא דתייה וטבעונית - אני אשאל אותה מחר ואגלה... מבטיחה לחזור עם תשובה ברורה יותר טלי

גולדי2002

New member
אלוהים לא הרשה לאדם לאכול בשר

בראשית. "הנה נתתי לכם את כל עשב זורע זרע אשר על פני כדור הארץ, ואת כל העץ אשר בו פרי עץ זורע זרע יהיה לכם לאכלה" (בראשית א´, 29) ההיתר לאכול בשר בא רק אחרי המבול, וזה לא כפרס אלא כסמל להתדרדרות המוסרית של בני האדם. ומהתלמוד: חולין פד, ע"א: "למדה תורה דרך ארץ, שלא ילמד אדם את בנו בשר ויין" חוץ מזה, אלוהים לא ציווה עליהם להקריב בעלי חיים כקרבנות. נהפוכו, כמה מראי מקום שלאלוהים נמאס מהקורבנות של בני ישראל. כל מה שהוא רצה זה שהם יהיו בני אדם. ישעיהו א´, 11: "למה לי רב זבחיכם? יאמר ה´, שבעתי עולות אילים וחלב מריאים, ודם פרים וכבשים ועתודים (תיישים) לא חפצתי". ירמיהו ז´, 21-23: "כה אמר ה´ צבאות אלוהי ישראל: עולותיכם ספו (הוסיפו) על זבחיכם, ואכלו בשר. כי לא דיברתי את אבותיכם ולא צויתים ביום הוציאי אותם מארץ מצרים על דברי עולה וזבח. כי אם את הדבר הזה צויתי אותם לאמר: שמעו בקולי והייתי לכם לאלוהים, ואתם תהיו לי לעם". הושע ו´, 6: "כי חסד חפצתי, ולא זבח, ודעת אלוהים מעלות". מיכה ו´, 6-8: "במה אקדם ה´, אכף (אתכופף, אכנע) לאלוהי מרום? האקדמוהו בעולות? בעגלים בני שנה? הירצה ה´ באלפי אילים? ברבבות נחלי שמן? האתן בכורי פשע? פרי בטני חטאת נפשי? הגיד לך אדם מה טוב, ומה ה´ דורש ממך: כי אם עשות משפט ואהבת חסד, והצנע לכת עם אלוהיך". עמוס ה´, 21-25: "שנאתי, מאסתי חגיכם, ולא אריח בעצרותיכם. כי אם תעלו לי עולות ומנחותיכם לא ארצה, ושלם מריאיכם לא אביט... הזבחים ומנחה הגשתם לי במדבר ארבעים שנה, בית ישראל?" ממליץ לקרוא את החוברת: "חזון הצמחונות והשלום" של הרב קוק זצ"ל. הרב קוק הטיף לצמחונות ודיבר על חוסר המוסריות של אכילת בשר. וזה רק מעט על הנושא. אם תרצו אפשר לפתח את זה.

Eclipsed 0

New member
בתנ"ך, בני ישראל אכלו בשר

אבל רק משום שלא היתה להם ברירה - הם היו במדבר והפירות, לפי מיטב זכרוני, היו מרים. מנהג הזרוע הוא המצאה של רבנים ולא נכתב בתנ"ך בכלל, שוב, בתקווה שאני לא טועה. אם תשאלי שומרונים, שהם פועלים לפי התנ"ך, ולא לפי הוראות של רבים, אני משערת שתשמעי את אותו הדבר. *בגן העדן בני האדם אכלו פירות!* בכל מקרה - אני לא מאמינה באלוהים התנ"ך עבורי הוא ספר אגדות, כך שהדת היא לא מה שתפריע לי.

Gal-Mo0D

New member
בתור צמחוני דתי

אני לא חושב שיש איזשהו ציווי לאכול חיות. הקב"ה (הקדוש ברוך הוא) קבע שהאדם יהיה צמחוני בגן עדן. אחרי שהאדם סולק ובא נח, היה המבול - ובגלל שלא היו צמחים לאכול בגלל המבול, הקב"ה הירשה לאדם לאכול חיות בתנאי אחד - לא לאוכלם על הדם, משמע - אסור שיהיה דם בבשר החיה שאתה אוכל. וחוץ מזה, הרבה רבנים אומרים שאכילת חיות היא פסולה ומכניסה דם רע לאדם. וידוע גם שבאחרית הימים בבוא המשיח - כולם יהיו טבעוניים או לפחות צמחוניים (להוכחות פנו למאמרי הפורום של "זכויות בעלי חיים"). בנוגע לקורבנות, החיות שייכות לקב"ה כמו שאנחנו שייכים לקב"ה והוא יכול לעשות איתם מה שהוא רוצה, לצערי. אני לא יכול שלא להגיד כמה מצער אותי שהקב"ה רוצה קורבנות מחיות בצורה אכזרית כל כך אבל... לא יודע. בינתיים, אין בכלל בית מקדש וקורבנות, אז אין מה לדאוג. עוד שאלות ?

bilbibilbi

New member
למען האמת, יש ציווי כזה..

מצטערת לספר לכם את זה אבל ידיד שלי תמיד מנסה להסביר למה זה לא בסדר להיות צמחוני מבחינה דתית (ולמה הוא הפסיק להיות צמחוני). לפי היהדות, חובה על אדם לאכול בשר לפחות פעם אחת בשנה - בפסח. אני מוכנה לשאול אותו עוד על זה אם זה מעניין אתכם...

Gal-Mo0D

New member
כשיהיה בית מקדש

עכשיו אין בית מקדש ולכן - אין חובה לאכול בשר.

וד"א משיחה שהייתה לי עם איזה...

חסיד מילובבוביץ, הבנתי שהוא אוכל בשר רק בשלושת הרגלים, וגם אז הבשר שהוא אוכל זה בשר מיוחד שהוא כינה "בשר מילובוביץ", ואנחנו מכירים את הבשר הזה כבשר אורגני... (הפרות גדלו בצורה חופשית, אכלו מזון אורגני, נשחטו שחיטה כשרה רק בגיל מאוחר...)

=Wednesday=

New member
קרבנות ~>

הרב קוק זצ"ל טען שבאחרית הימים אכן כולם יהיו צמחוניים, וגם שהקרבנות יהיו צמחיים (אני לא יודעת בדיוק כי רק שמעתי על זה, לא יצא לי לקרוא). אני לא יודעת מה יהיה כשייבנה ביהמ"ק, אבל אם ה´ יצווה להקריב קרבנות בע"ח, לא תהיה לי בעיה כי באמת הוא ברא אותן והן שייכות לו, וזה רצונו. היום לא ברור לנו מהו רצון ה´ בנושאים האלה, אבל אני מאמינה שאין כלל סתירה בין הצמחונות שלי לדתיות שלי, אלא להיפך.

Amalthea

New member
וגם

בברית בין ה´ לנוח וצאצאיו, כשהוא התיר להם לאכול בשר, הוא נימק את זה ברשעה של האנשים, בניגוד לטוהר של גן העדן, בו האדם אמנם רדה בחיות אבל לא היה מורשה להרוג אותם. כלומר אכילת בשר לפי זה היא ברירת מחדל רעה מאוד שהושפעה מרשעת האדם ולא האידיאל לפי ה´. הידד לבגרות בתנ"ך. הא.

lifegirl

New member
הממ.. למיטב ידיעתי-

האדם נברא צמחוני, אבל לאחר המבול (של נוח)- הורה לו אלוהים לאכול בשר- כדי להבדיל אותו מן הבהמה (דרך נפלאה להראות לאדם שהוא חייב בעקרונות של מוסר, נכון?). בכל אופן- אני לא יודעת לגביך, אבל כיוון שאני לא נוהגת לפי חוקי התורה או ההגיון המקראי ברוב התחומים- אין סיבה שאני אעשה זאת דווקא בהקשר לתזונה שלי...

skin blues

New member
אנחנו מקרבים את הישועה

ע"פ חזון אחרית הימים יחזרו כל בני האדם להיות צמחונים כפי שהיו בגן עדן, ולכן- הצמחונים מקרבים את הישועה (אם בא להאמין בזה חח) זאת הטענה הכי טובה שלי בויכוחים שקשורים ליהדות וצמחונות

lifegirl

New member
וואלה../images/Emo35.gif מאגניב../images/Emo70.gif

אין לכם אפילו מושג כמה דברים חדשים למדתי בשרשור הזה... תודה לכולכם! (תמשיכו... אל תתנו לתודה שלי לעצור אתכם)

אז תשמעו:

פעם ידיד שלי שהוא דתי אמר לי שלפי הדת האנשים צמחוניים מיסודם ויום אחד כולם יחזרו להיות צמחונים. נורא אהבתי את זה...

guyp2

New member
אז כל הדתיים האלה סתם צבועים??

כולם (כמעט) אוכלים בשר..! והרבה..!!

Gal-Mo0D

New member
לא, בכלל לא

מותר לאכול בשר לפי הדת, אבל באחרית הימים כולם יהיו צמחונים ומי שצמחוני מקרב את הגאולה. הבעיה היא גם שרוב הדתיים לא מודעים לכך. אבל זה לא אסור לאכול בשר, אלא רצוי.

Gal-Mo0D

New member
לא

אין חובה לא לאכול בשר, אלא רצוי לא לאכול בשר - זה מקרב את הגאולה. באחרית הימים -כולם יהיו צמחוניים, אפילו החיות.

למעלה