יש לי שאלה מעניינת

מתנדב

New member
יש לי שאלה מעניינת

שאלה לחילונים, אם יש לכם דוד דתי שמשמין אותכם לשבת או לחג, ואתם מגיעים אליו, האם אתם תלכו איתו יחד לבית הכנסת? או שמא אתם תהיו בבית ותחכו לו? ואם אתם תלכו, האם תלכו מרצון? או שאתם תרגישו אי נעימות, ותרגישו מחוייבות ללכת? ואותו השאלה גם לדתיים, מה אתם תעשו במקרים כאלו? אם דודכם החילוני יזמין אותכם, ואתם יודעים שהוא לא שומר שבת, ויתכן שהוא ידליק רדיו או טלויזיה בשבת, איך אתם תתנהגו במצב כזה?

תחיה

New member
אני לא אבוא...

בעזר"ה אצלי אני חזרתי בתשובה לבד ככה שהמשפחה שלי חילונית לגמרי, אז אני אף פעם לא הולכת לשום מקום!

חוץ מדוד אחד שלי...

כל השאר דתיים, אבל הילדים של חלק מהם לא דתיים. אצל הדודים הדתיים שגם ילדיהם דתיים\קטנים מדי אני לא נוהג להתארח בשבת-בגלל העובדה הפשוטה שממש משעמם שם בשבת, אם יהיה מצב שבו אתארח אצלם, אני אעשה שיקול "היכן יהיה לי יותר מעניין"(בבית הכנסת או בבית הדוד) ואז אחליט אם ללכת או לא, אין לי שום התנגדות עקרונית או תמיכה עקרונית בעניין. וכמובן שאחליט ללכת רק מרצון, ולא, לא ארגיש כל אי נעימות אם אסרב בנימוס.

דודים שלי חילוניים

ושהם אצלינו הם שומרים שאנחנו אצלם הם שומרים ואוכלים בחד"פ....

הממ...

תשמעי-כמובן שאם אתארח בבית של אדם דתי אז לא אלך ואדליק את הטלוויזיה בביתו, ולכן אני מעדיף לא להתארח בשבת אצל דודים דתיים לגמרי שאין להם ילדים בגילי(יש לי המון דודים), כי פשוט משעמם שם. לרוב אני מתארח אצל דודים שילדיהם לא דתיים ואז חלק מהשבת אנחנו בבית וחלק אנחנו יוצאים, לעיתים רחוקות אני גם מתארח אצל דודים שגם ילדיהם דתיים, אבל הם בגילי, אז אפשר עדיין להעביר את הזמן, איכשהו, אבל מעדיף שלא. אגב בשבת, כמעט כל השבת אני לא נמצא בבית(בית דתי, אני נמצא בארוחה בשישי בערב(ארוחה נהדרת, אווירה נהדרת), אח"כ יוצא, חוזר מאוחר וישן עד 12 בצהריים לערך ואז אצל חברים עד מוצ"ש)).

lala897

New member
לדעתי זה ענין של לכבד את האחרים

מי שידליק אור וכו' בבית דתי בשבת זה מראה על זלזול וחוסר טאקט מזעזע.

La Gamba

New member
אני אוכל לשמור על גמישות

לא תהיה לי בעיה ללכת לבי"כ אורתודכסי, מכיוון שברור שהתפילות והקריאות שלנו דומים. אני מניח שאם הוא לא ישמור שבת, יפריע לי קצת מבחינת הנימוס, אך לא אעיר בפניו בגסות, אלא אצא מהחדר/בית בו מתבצעת ההפרה.

Vdrums

New member
אין לי דודים דתיים ../images/Emo13.gif

ללכת לבית כנסת אני לא אלך אבל אשים כיפה בזמן שהוא מברך. אני אתן דוגמא טובה, ביום שבת בבוקר הייתי אצל חברה שלי ואבא שלה חזר מבית כנסת עשה איזו ברכה ונתן לי כיפה. שמתי ושהוא סיים הורדתי וזהו. (למרות שחברה שלי התעצבנה עליו בגלל זה...) יש כבוד מינימלי, אני לא חושב שמישהו שאתה מתאחר אצלו יצפה ממך לבוא איתו לבית הכנסת.

למעלה