יש לי שאלה מתריסה {הכל בעיני המתבונן }מי מפקח

יש לי שאלה מתריסה {הכל בעיני המתבונן }מי מפקח

על מורי הנהיגה ?אני רואה עבירות תנועה של מורי נהיגה עם התלמידים .לא רוצה כרגע לפרט {רק אם תבקשו }.אני בכלל לא מבין איך הם רשאים ללמד נהיגה ?

ravidmos1

New member
תשובה

לא יודע על איזה עבירות תנועה אתה מדבר ואולי ראית משהו ספציפי .
אני יכול להגיד על עצמי ובטוח שרוב המורים נוהגים כך אנחנו שומרים על החוק וכמובן מלמדים את התלמידים .
אני יכול להגיד לך שאם כל הנהגים היו נוהגים כמו שלמדו בשעורי הנהיגה כמות תאונות הדרכים בארץ הייתה הרבה יותר קטנה!

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון נס ציונה והסביבה 054-6269924.

אני רואה עבירות תנועה איומות של תלמידים בזמן

שיעורי נהיגה .ואני לא מבין איך המורים לא נתונים למעקבים של משרד התחבורה .כשאני רואה את העבירות שהתלמידים עוברים ,כשהמורה יושב לידם אני מתפלץ .

guya72

New member
תשובה

אין גוף שמפקח במיוחד על אופן נהיגת מורה נהיגה / תלמידי נהיגה.

ועם כל הכבוד לרביד - בעמי אני חי, וכך גם מורי הנהיגה. מורי הנהיגה לא תמיד נוהגים לפי הוראות החוק, וגם הם מבצעים לפעמים עבירות תנועה, וגם מורי נהיגה מעורבים תאונות דרכים (כולל קטלניות...).

למען הסרת הספק - אינני טוען שכל מורי הנהיגה עלולים "לשכוח" את חוקי התנועה מדי פעם, אך גם לא כולם צדיקים גמורים.כל אדם הוא ישות בפני עצמה.

tzvikas

New member
אני משוכנע שבשיעורי הנהיגה המורים לא מאפשרים

יכול להיות שיש פעמים שאתה בטוח שרכב לימוד נהיגה ביצע עבירה אבל בעצם יש צד שני למטבע. לדוגמא: רכב לימוד נהיגה נוסע לאט בנתיב השמאלי בכביש עם 3 נתיבים. מרגיז? בניגוד לחוק? אתה תגיד שכן. אבל אולי בצומת הקרובה הוא צריך לפנות שמאלה? עכשיו, לעבור 3 נתיבים עמוסים מהימני לשמאלי בטווח של 400 מטר זה כמעט בלתי אפשרי עם רכב לימוד נהיגה וגם גורם להפרעה רבה יותר. אז תחשוב שוב האם הרכב באמת ביצע עבירת תנועה. הבנת את הנקודה?

אני מבטיח לך שלא תראה רכב לימוד נהיגה חוצה פס לבן או עובר באור אדום. הכובע על גג הרכב עם סימון ה-"ל" אומר לך כנהג ליד "סבלנות".

השאלה שלך באמת מתריסה ואפילו ילדותית (ברמה של אני יודע הכל). אתה מצייר תמונה שכל מורי הנהיגה עבריינים ולא ברור לי מה האינטרס שלך

צביקה לא כתבתי שכל מורי הנהיגה עבריינים זו

המצאה שלך .דבר נוסף בחרת דוגמא שבדיוק אליה לא התכוונתי .אבל כאשר מורה משוחח בנייד בזמן השיעור ,או כאשר תלמיד לא מאותת לפניה ,או כאשר התלמידים יוצאים מהדלת לכיוון התנועה ומשאירים דלת פתוח לכביש הסואן ,או שמורי נהיגה מלמדים לעשות חנייה לתוך מפרץ של אוטובוס שלא יכול להיצמד למדרכה ,ויותר חמור עושים את החלפת התלמידים בתוך מפרץ התחנה ,והאוטובוס חוסם נתיב .או כאשר מורה עם הראש למטה לעבר יומן השיעורים ,והתלמיד סוטה לכיוון הנתיב {לא חשוב איזה }והמורה בבהלה לאחר צפצוף הרכבים מזיז את ההגה .ויש לי עוד .
אתה לוקח אישית את מה שכתבתי וזה טוב ,ואני מקווה שתלמד שמקרים כאלו לא יקרו .ולכן כתבתי שחייב משרד התחבורה להקים צוות לא גדול של עוקבים אחרי שיעורי הנהיגה של מורים .הנושא הזה חמור ביותר ,ולא צריך לפרט יותר מדי .בנוסף יש לי השגות על השיטה שבה מלמדים אבל זה כבר לא תלוי כל כך בך ,אלא במי שאחראי על לימודי הנהיגה .

למעלה