יש לי שאלה.....נעמה, אולי את יודעת?

אתי רז

New member
יש לי שאלה.....נעמה, אולי את יודעת?

למה, כשאני אופה גוש פימו גדול, כדור בקוטר של 4-5 ס"מ. זה ניסדק לי אחרי הקרור??? יש לציין שאני אופה נכון כנראה, 130 מעלות וכמעט שעה בתנור. קירור בתנור עצמו??? זה קרה לי כבר כמה פעמים וזה משה מבאס.
 
אם מופיעים סדקים אחרי האפייה...

משמע- אפייה בטמפר לא מדוייקת, או כמו מה שיותר סביר במקרה שלך- לישה לא מספיקה של החומר. במיוחד בכמויות גדולות צריך ללוש את החומר מ-מ-ש טוב לפני האפייה.
 
פעם קראתי -לא זוכרת איפה שלכל 6 מ"מ

(1/4 אינטצ') צריך לאפות חצי שעה. מה שמביא אותנו לבערך 3 ש' על 4-5 ס"מ קוטר - אז וואלה זה לא נשמע סביר אבל בכל זאת - זה לא מספיק אפוי בפנוכו?
 
לדעתי

מכיוון שהגוש מאד עבה הבפנוכו לא נאפה כמו שצריך - ידוע שאם אופים בטמפרטורה נכונה אפשר גם ללכת לישון בלילה ולא יקרה כלום לחרוזים חוץ מזה שהם יתחזקו- במקרה שלך הייתי אופה הרבה יותר משעה כדי שגם החלק הפנימי יאפה כמו שצריך
 

אתי רז

New member
יש המון הגיון בתשובותיכן. ../images/Emo54.gif

אפיתי חתול והבטן השמנמנה שלו ניסדקה. בכל אופן, נירשם וחקוק בסלע. תודה.
 

פינקי 1

New member
אתי כהצעה ע"מ שלא להשתמש

בעובי רב כל כך של פימו תכיני את הבסיס מנייר כסף ורק את המעטה החיצוני עם פימו ואז אין בעיה באפיה ואין בעיה של סדקים
ואם זה חרוז פשוט לעטוף נייר כסף על עיפרון או חוט ברזל כדי שישאר החור
 

אתי רז

New member
פינקי, זה רעיון מעולה....איך, איך..

איך שכחתי האפשרות הזו לגמרי. תודה לך.
 
למעלה