יש לי שאלה קטנה...

k a b o o k

New member
יש לי שאלה קטנה...

נושא: "המים" מתקשר לפורום הזה
, ואם לא, איזה פורום כן

k a b o o k

New member
אממ..

יש לי עבודה לעשות בנושא: "המים", ונתנו לי כמה נושאים לבחירה, הייתי רוצה להתייעץ איתכם באיזה נושא לבחור.. אלו הנושאים: - אקולוגיה של המים בעולם (מצב מי השתייה, הגידול באוכלוסייה, מה צפוי בעתיד- הכול בנושא העולם) -אקולוגיה של המים בישראל (כנ"ל, רק שפה זה בישראל) -מחזור המים הטבעי: האם כמות המים מתדלדלת עלפני כדור הארץ, הם ניתן לנצל תהליכים טבעיים למחזור מים, שאיבה והחדרה. -מקורות המים לשתייה (מים ראויים לשתייה, היכן נמצאים ונשמרים מה הסכנות) -השימוש במים (מטרות, מים שצורך האדם בישראל ומטרות המים שאליו הוא צורך, מה הקשר לרמת חיים, השימושים השונים של המים). -זיהום מים- מהו?, איך מזדהמים נחלים, מאגרי מים?, מה הגורמים השונים לזיהום? מה נעשה בישראל למנוע את זה?, איך אפשר למנוע? -מחזור מים מוזהמים- אילו מים רואיים למחזור, איך מתבצעת הפעולה. - התפלת מי ים (עיקרון התהליך, השלכות התהליךמה נעשה בתחום זה בישראל ובעולם). -מים והסיטוריה- מה היה קיים לפני קום המדינה (בנושא המים), תוכניות לעתיד, גופים שונים העוסקים בתחום, הסכמים בין מדינות וכ'ו. -תעלת הימים- מה היא, מה המחשבה שעומדת מאחורי הפרוייקט, מי הגה אותו ראשון. -למה המים כחולים?, ולמה השמיים כחולים?, מדוע שלג לבן וקרח שקוף?, במה שונים ודומים? (וכ'ו) -גאות ושפל גלים- מהם, כיצד מתרחשים, היכן, ומדוע.. גל אלה הנושאים שניתנו לכתיבת העובדה בנושא: המים אני צריך לבחור נושא אחד, ולעשות עליו עבודה שתכלול 4-5 עמודי מידע! איזה נושא לדעתכם כדי לי לקחת?, שיש בו הרבה חומר, שיכנס ל4-5 דפים ויותר, נושא מעניין. תודה על העזרה.. (אני צריך כבר למחר-יום שישי, להגיד למורה המלמדת איזה נושא בחרתי)

guinness man

New member
כעיקרון

אפשר להגיד שרוב החומר שכאן שייך לתחום של הגאוגרפיה

שי גנדל

New member
לדעתי - האישית בלבד -

רצוי שתעשה עבודה על משהו אקטואלי ובארץ, כך תוכל להשיג מקסימום חומר, רובו בעברית. עם זאת, גלים/גיאות/שפל נראים לי המעניינים ביותר.

k a b o o k

New member
בחרתי מה לעשות+עזרה../images/Emo70.gif

אני עושה את העבודה על: השימוש במים. בבקשה, לכל מי שיש מידע/חומר, שיביא לי
השאלות המרכזיות שעליהם צריכה לענות ההעבודה (וגם דרך הנושאים האלו, אני צריך מידע
): *לאיזה מטרות האדם משתמש במים? *כמה מים צורך אדם בישראל? *לאילו מטרות צורך האדם מים בישראל? -מה הקשר לרמת החיים? -מהם השימושים השונים למים? (+פירוט רב על כל שימוש) העובדה אמורה לכלול: 4-5 דפים. אתם חושבים שאני אצליח

שי גנדל

New member
לפחות לחלק מהדברים יש תשובות

של הגיון. שימוש במים: שתייה, רחצה, שטיפת כלים... רמת חיים גבוהה יותר, אז בעיקרון שימוש רב יותר - רוחצים את האוטו כל יום, בריכת שחייה פרטית ועוד. לגבי שימוש בארץ, יכול להיות שיש מידע בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (נדמה לי שיש להם אתר). בעזרת הרחבה (זהירות
לא למרוח), גרפים וטבלאות וסידור נכון, ניתן להגיע גם ליותר מ-5 דפים. מצטער, יותר מזה איני יכול לעזור. בהצלחה.

למעלה