אממ..
יש לי עבודה לעשות בנושא: "המים", ונתנו לי כמה נושאים לבחירה, הייתי רוצה להתייעץ איתכם באיזה נושא לבחור.. אלו הנושאים: - אקולוגיה של המים בעולם (מצב מי השתייה, הגידול באוכלוסייה, מה צפוי בעתיד- הכול בנושא העולם) -אקולוגיה של המים בישראל (כנ"ל, רק שפה זה בישראל) -מחזור המים הטבעי: האם כמות המים מתדלדלת עלפני כדור הארץ, הם ניתן לנצל תהליכים טבעיים למחזור מים, שאיבה והחדרה. -מקורות המים לשתייה (מים ראויים לשתייה, היכן נמצאים ונשמרים מה הסכנות) -השימוש במים (מטרות, מים שצורך האדם בישראל ומטרות המים שאליו הוא צורך, מה הקשר לרמת חיים, השימושים השונים של המים). -זיהום מים- מהו?, איך מזדהמים נחלים, מאגרי מים?, מה הגורמים השונים לזיהום? מה נעשה בישראל למנוע את זה?, איך אפשר למנוע? -מחזור מים מוזהמים- אילו מים רואיים למחזור, איך מתבצעת הפעולה. - התפלת מי ים (עיקרון התהליך, השלכות התהליךמה נעשה בתחום זה בישראל ובעולם). -מים והסיטוריה- מה היה קיים לפני קום המדינה (בנושא המים), תוכניות לעתיד, גופים שונים העוסקים בתחום, הסכמים בין מדינות וכ'ו. -תעלת הימים- מה היא, מה המחשבה שעומדת מאחורי הפרוייקט, מי הגה אותו ראשון. -למה המים כחולים?, ולמה השמיים כחולים?, מדוע שלג לבן וקרח שקוף?, במה שונים ודומים? (וכ'ו) -גאות ושפל גלים- מהם, כיצד מתרחשים, היכן, ומדוע.. גל אלה הנושאים שניתנו לכתיבת העובדה בנושא: המים אני צריך לבחור נושא אחד, ולעשות עליו עבודה שתכלול 4-5 עמודי מידע! איזה נושא לדעתכם כדי לי לקחת?, שיש בו הרבה חומר, שיכנס ל4-5 דפים ויותר, נושא מעניין. תודה על העזרה.. (אני צריך כבר למחר-יום שישי, להגיד למורה המלמדת איזה נושא בחרתי)